• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    no my sme šly zrovna včera aspon nakrmit kachny at se vyvetrame a mela jsem malou (6tydnu) v satku a ja proste nevim co ji davat za obleceni
    mam satek celkem teply a mela na sobe dlouhy overalek, tricko s dlouhym rukavem, bundičku, fleesove kalhoty se spodkem a kalhoty sustakove, na nozkach krom toho overalu, fleesovych kalhot a tlustych ponozek jeste fleesove boticky navlekove. Ale i tak ji po navratu byla zima na nozicky (ne, uvaz s nozickama dovnitr nam nefunguje proste) a me priserne zmrznul krk
    takze asi se vrhnu uz na siti te vlozky do kabatu, tunelu a pro me nejaky nakrcnik
    kdyby ty merino kuklicky nebyly tak nechutne drahe...chjo

    kolik davate vrstev na dite pri noseni v satku?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    INUSHKA: no teda ženská, která ví o existenci šátku a váže nějakým takovým způsobem. teda já zírám :oD

    VERONIKA22: možná bych ještě mohla dodat, že je mi nádherně příjemné jak mám záda a ledviny v dvojnásobném teple.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    VERONIKA22: jo, taky mam novou bundu na noseni a je to bezva. mala ma teda taky kuklu a kouka vsude kolem, musim je nechat vzdycky jednu stranu trochu rozepnutou. kazdopadne nemusim uz resit studeny nozicky a teple oblecky:)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    VERONIKA22: Já nevím, jestli se s klokankami v mém okolí roztrhl pytel nebo jsem si toho akorát teď začala víc všímat, ale za poslední měsíc jsem viděla matek s různě starými dětmi v naprosto příšerných klokánkách tak pět šest. Nejvíc mě dostala jedna, které visela na zádech (resp. vzhledem k velikosti matky i dítěte spíš na zadku) tak čtyřletá holčina vyloženě za rozkrok, a to prosím v šátku. Úplně jsem se otřásla, když jsem to viděla. Vždycky upozorňuju manžela a říkám mu "tady se podívej, jak to vypadat nemá".
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TAPINA: proto můj ňouma nosí kukly, ty zakrývají i krk.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: Moje dítě teď zrovna ale silně protestuje, že přes svršek zapnutý přes něho blbě vidí ven :o) Místo aby byl ňouma rád, že mu netáhne za krk.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    a taky jsem poprvé v životě viděla nějakou klokanku v praxi. kdy nošenému dítěti bylo tak 3-4roky a klokanka neměla bederní popruh a jen popruhy do kříže přes záda dospělého. ta matka pomalu lezla po čtyřech jak už to dítě nedokázala unést a záda ji teda asi bolely fest a furt si dítě nadhazovala a spíš ho nesla na ruce.
    že se ty výrobci nestydí :o/
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    chtěla bych všem doporučit a vychválit všelijaké teplé svršky které se nosí až přes nošené dítě.
    zkusila jsem teď nést dítě v zimní kombinéze plus nic přes to a pak dítě v lehounkém flees overalu a teprve něco huňatého přes to a je to taková poooohoda, že to snad budu používat i v létě :o)
    dítě nic netlačí neboť toho na sobě nemá moc a díky tomu dospěláckému svršku se dítě ještě víc přitlačí k vám a je to tak krásné jak to oba obepíná :o)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: to je hodne vtipny :) ja jsem teda dite z kocarku, ale predpokladam, ze nejake podsazeni ci spravne polohovani asi moc neresili, ale je to husty i tak
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Díky. Tak to není brzy, když má 3,5 měsíce a tak nějak těch 6 kg. Ona už mu totiž moc koukala hlava, už ji neměl podepřenou a při chůzi mě s ní občas prásknul do zubů :o) Ale zase mu asi nejsou pohodlné ty roztažené nohy, nebo je to možná jen nezvyk. Tu chvilku na venčení psů zvládne.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Ted jsem zjistila, ze pro zmrzle matky existuje vychytavky dvojsala. Pokud to nekdo mate, da se s ni nosit dite i v kolibce? Diky
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TAPINA: Váha 6 kg a to nám vyšlo na cca pátý měsíc...
    KEBAB
    KEBAB --- ---
    TAPINA: někdy mezi druhým a třetím měsícem, cca kolem 6kg
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Chtěla bych se zeptat, kdo máte manducu, kdy jste přestali používat novorozeneckou vložku? (věk, výška, váha dítěte?) :o)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    INUSHKA: nsitko neznam a nemam na nej nazor, jen mohu rict nasi zkusenost - zatimco prvni syn nesnesl byt v satku nalezato, druhy kolibku toleruje, ale nenecha se uvazat vertikalne, ani usadit do manducy. Za me vyhoda satku je, ze umoznuje oba zpusoby noseni, zatimco nositka ne...
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SELLIGAN: já jsem ročník 85 a máma neměla šátek, ale nějaké nosítko z anglie, co jí poslala kamarádka..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: taky od dob noseni na zadech nosim mnohem mene. KOcarek ja na prevoz veci a nakupu super. Ale Bartolomej v nem chce byt mene a mene, takze zvazuju, ze ho budu brat nekdy jen s manducou, kde teda ho mivam vetsinou na brise (ano, je tezky :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    SINSEMILLA: to je husty, se divim, ze moda satku byla uz za sociku
    MONIA
    MONIA --- ---
    k těm nosítkům, Anička z Bavlnky má teď nový přírůstek a jak roste,tak s ním zkouší nosítka vs šátek. píše o tom na svém blogu,tak můžete kouknout na postřehy z praxe :)
    http://vbavlnce.blogspot.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam