• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    SELLIGAN: Já mám taky původní zip nechaný (ono je to tam i vidět), a náhodou jsem zjistila, že jsem trefila stejný, takže mám jako bonus dvě možnosti zapínání. Na původní zip je to o něco snížené, do menší zimy, ale líp to vypadá, na všitý zip je to do výš.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    Musím se pochlubit - ušila jsem si vsadku na nošení do softsheloveho kabatu (ano, nez jsem se rozhoupala, trvalo mi to dva mesice a taky uz je dnes prvni poradny snih)
    nejvic me totiz desilo to parani zipu, protoze muj kabat je dlouhy, zips az ke krku, ma stojacek a zips ma na jedne strane prisity jeste takovy podkryt aby zips neprofoukl (nevim jak se to spravne jmenuje. A tak jsem vlastne z lenosti vymyslela to, ze jsem tam ten zips ponechala, abych mohla nosit kabat kdykoliv jako predtim a ten zip na vsadku jsem prisila na jedne strane pod zips puvodni (asi 1cm hloubeji smerem do bundy) a na strane druhe jsem ho prisila prave k tomu podkrytu. Takze nic nebylo treba parat a bylo to za chvilku hotove. Foto zatim neni, ale nebylo to nic co byste uz nevidely tolikrat :)
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    BEBERA: tak víš co, internet je plný všemožných věcí, to samo o sobě nemusí znamenat absolutně nic ...
    Ale jo, asi tam nějaký jištění dám, nahlodaly jste mě :)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Praskajicich pružin originální hacky je plny internet, bez dalsiho zajištění bych tam dítě nikdy nedala. Pokud už není lanko, stačí za par korun kus horolezecké smyce.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    VERONIKA22: To mi teda nepřijde jako zrovna spolehlivá metoda. Není nikde psáno, že když to právě teď udrželo 70 kg, tak se tím nenarušil materiál tak, že to příště sletí pod deseti.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    mně to jen připomíná naši houpačku pověšenou ve dveřích. jistícího nemá nic ale občas se fakt bojíme aby to nějak neslítlo a dcera s tím. tak se na to 1x za týden pověsí dospělí ( dle nosnosti v návodu ) a jsme v klidu, že to udrželo i jeho a na jištění kašlem.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: tyo to me taky prekvapilo! jinak hacka bez pruziny mi prijde uz o nicem,u nas zabiralo prave jen to houpani nahoru-dolu..ale je fakt ze ja pro lepsi pocit mela pod ni velikej sedaci polstar takze kdyby naaahodou, padlo by mimi do mekkyho..
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LANTHAL: kazová možná, ale pochybuju, že to bylo nějaké patrné.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    SPIRALOID: zajímavý .. já ji mám už na druhém děcku, přičemž u prvního byla cca 9 měsíců používaná denně (nejspíš mi zachránila duševní zdraví) ... ani ve snu mě nenapadlo, že by mohla ta pružina povolit, jistící lanko tam nemám (možná se k tomu před těma 3-4 lety ještě ani neprodávalo), visí tedy pár desítek cm nad zemí, a má vevnitř měkké "lehátko", tak by se asi ani nic tak hroznýho nestalo ...
    A i teď mi do ní občas vleze 16kg tříleťák a chce trochu pohoupat ... tak toho nehoupu nijak zuřivě (spíš už po těch letech trochu nevěřím švům v látce), ale pořád to drží bez zaváhání.
    To musela být ta pružina nějak evidentně kazová, takovýhle drát má nosnost daleko větší než do nějakých 10kg, jak se tam doporučuje.
    Ale zajímavá zkušenost, dík za info.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    LAMIA: díky moc ... věsíme od skoby v trámu ke karabině
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LANTHAL: ano ta od pecha.asi po 3m houpaní praskla nahoře, v místě kde ze spirály přechází do kroužku k uchycení. na moje překvapení se to prý děje často, jak jsem se dozvěděla v bráně k dětem když jsem ji vracela. hacka je supr věc, ale těm pružinam už nevěřím. příště bych asi volila houpaní bez pružiny.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    SPIRALOID: fakt vám praskla? ta original pružina od pecha? dyť je to drát, že by unes nejspíš vpoho dospělýho ...
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    LAMIA: je to v podstatě jedno. ja ji mela od skoby po skobu.skoby mají hodně vysokou nosnost, šance že rupnou je fakt malá. hlavně ji tam měj a pravidelně kontroluj uzel. mám pružina praskla a lanko mi zachránilo dítě. hacka zůstala viset jen na něm.
    IORETH
    IORETH --- ---
    LAMIA: Pokud hacku nechcete moc často přesouvat po bytě, tak je lepší jistit více stupňů - tedy od skoby ve stropě po karabinu dole. Pokud hacku přesouváte, tak jen od karabiny ke karabině. Na látku bych ji nevázala, i když se to taky dá... Nejslabší článek je ta pružina. Zjevně nepoškozená karabina by měla být vždycky pevnější, než to jistící lanko :)
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    tak ještě hacka:

    máme jí už dva dny doma (tu původně z fleru - krasna a poctiva prace, doporučuju) a je to fakt super bydlík a funguje na usnutí skoro stejně rychle jak šátek.

    Jen máme dilema kam patří jistící lanko co jsme k tomu dostali. Chápem, že protáhnout pružinou, nahoře zaháknout do skoby a dole na látku či karabinu?
    díky
    DRAKKA
    DRAKKA --- ---
    TAPINA: ses dobra s tema botama na podpatku :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Ušila jsem nám zateplenou nosicí vsadku podle tohohle návodu http://nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93
    A může mrznout :o)


    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FUNTL: jo tak...
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    BEBERA: to je fajn, jenom ten konkretni projev neni zrovna prijemny...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    FUNTL: to je snad dobre, ne?

    Muj druhy syn jde v tom pripade proti proudu, nejstastnejsi je u sebe v lehatku, chvilku si pohrajeme, chvilku se pomazlime a pak chce lezet sam, zadny noseni, zadny drzeni. Za jeho 2,5 mesice zivota opravdu brecel jen asi 2x (nosila jsem ho v ruce a myslela jsem, ze ho boli bricho, kdyz uz jsem nevedela, jak mu ulevit, bezmocne jsem ho polozila, hned se uklidnil, zavrel oci a usnul) a jednou skutecne rval (v satku). Az mi to prijde podezrele...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam