• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: "Věci se prostě dějí, čert je vem" asi nebude ta správná filosofická odpověď :o) Tak co třeba proto, aby měli jistotu, že neprošvihnou ani jednu příležitost na krmení, když půlku života prospí a druhou půlku se teprve učí ovládat vlastní tělo?
    NABIS
    NABIS --- ---
    to mas pravdu, ale ja se pidim po pricine proc to delaji a tohle mi prijde pocitove jako odpoved.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Všechna savčí mláďata ve věku, kdy jsou kojena, cucají každou volnou chvilku vše, co jim přijde náhodou do tlamy. To je pro mě dostatečný důkaz, že to tak má být :o)
    NABIS
    NABIS --- ---
    Promluvy duše a myšlenky denního rozjímání - ŠKOLA VĚDOMÉHO RODIČOVSTVÍ - 4.Potřeba PÉČE-SYCENÍ
    http://www.svetluscinaduse.estranky.cz/clanky/skola-vedomeho-rodicovstvi/2_potreba-pece.html
    NABIS
    NABIS --- ---
    to si nemyslim, ale nedokazu to rozumove zduvodnit
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: Jo, to může být, ale u starších dětí. Děti do roka prostě cucají, to je daný fakt. Stejně jako pomočování může být známkou psychoproblému, ale ne u mimina.
    NABIS
    NABIS --- ---
    Nasla jsem text k tomu co jsem myslela, jestli nejak strada dite, ktere ma potrebu mit dudlik nebo pesticky, palecky apod.
    je to z nejake diskuze, takze se omlouvam autorovi za kopirovani:
    "Pesso-Boyden System Psychomotor je přes 30 let na západě známá metoda terapie.
    5 ZÁKLADNÍCH POTŘEB ČLOVĚKA/DÍTĚTE -Cucání palce nebo dudlíku souvisí s nenaplněnou 3. potřebou - sycení. Sycení není jen o potravě, ale i o sycení láskou, pozorností, péčí, něžností, dostatkem podnětů, atd.
    Tedy, dudlík nebo cucka je známkou nenaplněné potřeby dítěte, nikoliv nesprávným chováním a je na rodičích, aby se snažili najít příčinu u sebe, nikoliv odrazovat dítě od cucání. Cucání je signál, že já jako rodič něco dělám špatně/opakuji vzor chování svých rodičů. Pokud se nad tím nezamyslím, odstraním kontrolku, ale ne svoji chybu a nedávám dítěti, co potřebuje. Mluvím o sobě, můj syn taky cucal a dlouho jsme pátrali po příčině.

    hm???
    NABIS
    NABIS --- ---
    IORETH: buhvi, co nam nadelil domu za clovicka.
    IORETH
    IORETH --- ---
    NABIS: myslím, že u tvého miminka to nehrozí :-))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NABIS: U sedaček taky platí, že když se tím dítě zabavit nechce, tak se tím zabavit nenechá.
    NABIS
    NABIS --- ---
    BONIE: Diky, vidis, taky jsme se neco podobneho ucili, uplne jsem na to zapomela. MOzna mas pravdu.neco na tom je.

    IORETH: dobrej primer. a ted jak poznat kdy je to patologicke a kdy naprosto v poradku. Asi nijak. promiskuita u kojenců s dudliky :o)

    FUNTL: to mas pravdu, ze by to mohlo svadet k nahrazovani pece ze strany matky, hlavne aby mela klid a mohla tlachat na nyxu :o). Z toho důvodu mam docela odpor k takovym tem elektro sedackam apod. do ktereho dite posadis a"mas klid". Chapu kdyz fakt potrebujes cas, ale muzete to svadet k zneuzivani techto umelych zabavovacu deti.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: pak není co řešit... Obecná pravidla a názory jsou super...ale stejně to pak musíš individuálně nastavit pro sebe... :-)

    A pokud ho potřebuje...(a tomu rozumím, že ho dudlání uklidňuje), tak si myslím, že MNOHEM lepší dudlík než cokoli jiného, co by vymyslel sám.. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: já si myslí, že ho prostě potřebuje... fakt jsem za ty klidnější noci ráda.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: :-D
    TORUVIEL: Mě se to machruje, když mi dítě spí klidně celou noc v zásadě od vždycky...a dudlík si odstavila sama, když jsem to začla řešit... :-)
    Pokud dudlá, tak bych řekla, že to potřebuje a asi bych nechala...myslím si, že dudlík je menší zlo než náhražka...a k té by pravděpodobně při sebrání došlo.. .(já jsem si krom futrálku od táty pořídila slušný předkus...a dobu rovnátek považuju za jednu z nejhrůznějších a nejděsivějších fází dospívání...Nikdo se mi nesmál...ale já jsem si připadala šíleně).
    Hodně zdaru... :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TORUVIEL: vidím to stejně. B, dokud se kojil, spadl příšerně, teď se necelý měsíc nekojí a je to se spaním paráda. Nemám odvahu to měnit.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NIENNA: V noci když jí vypadne, tak ho pak občas hledá a když nenajde, tak spustí řev. Ten se dá umlčet jedině dudlíkem. Teda nevím, nic jiného jsme nezkoušeli, prostě podám dudlík a ona spí dál. Nemám nějak chuť pouštět se do uspávání bez něj někde uprostřed noci, pořád mám v sobě zakódovaný strach, že se probudí a nebude chtít usnout. Jsem velmi ráda, že spí dobře, takže dudlík na noc asi nechám a budu doufat, že se ho časem zbaví sama.
    MALKE
    MALKE --- ---
    FUNTL: Dudlíkem umlčíš dítě, které se chce nechat dudlíkem umlčet. Prvního syna jsme ho zbavili na noc snad ve dvou letech, druhý ho naposledy vehementně vyplivl ve svých čtrnácti dnech a loupl po mně okem tak, že už jsem to ani nezkoušela:c)
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    KRKA: ja si cucala palec, az sem mela strasne obrovskej mozol, doktorka nasim poradila, at mi ten palec opepri, mama dlouho nechtela, ale nakonec to tak udelali a zabralo to, kazdpadne futralek je imo lepsi reseni:)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: tak to abych se šla rovnou zastřelit, B má 12 nebo 14 zubů a dudlík celou noc, v roce a půl.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    TORUVIEL: Hmmm, tak to už bych řešila...to už je dost...a asi tak, jak píšeš - nejdřív zrušit přes den a pak přes noc.. A to ho má v pusince celou noc? Nebo s ním jen usne a pak jí vypadne?

    TORUVIEL: To mi právě přijde jako horší...říct "dítě je bez dudlíku", ale ruka skoro pryč...

    KRKA: Naši říkali, že jsem si takhle do krve rozdudlala palec jako malá... Táta mi pak na něj ušil kožený futrálek.... :-)

    NABIS: No nevím....znám dost citově strádajících dětí bez dudlíku a naopak dost opečovávaných, milovaných s dudlíkem...
    Podle mě je to do určitého věku potřeba a pak zvyk...

    FUNTL: Asi záleží na dítěti....Naše L., když měla problém, tak jí dudlík FAKT neumlčel...řvala s ním nebo ho vyplivla a řvala bez něj (ale její řvaní bylo vždycky decentní...ona je prostě dáma - no ale umlčet se jen tak nedala...když už se ozvala,tak věděla co chce... a ví to pořád... :-D )
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam