• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAMIA: ja jako prevenci mazu mandlovým olejem a pak mám Weledu a nebo Bepanthen,ten docela zabira.a ted mam i lecivou vlnu,kdyz uz se neco objevi.


    ADD:
    EUCHENIE:
    MALKE:

    tak jednu noc jsme zkusili,zhasnuto,slo to,ale ja si byla preci jenom jeste nejista,abych ji moc neprikryla svou perinou nebo tak,male to vsak urcite vyhovovalo.Druhou noc male zelenave svetlo,ze schovane lampicky.Fajn pro mou nocni orientaci a malou bych rekla ze to nerusilo.Mela ted pokazde jednorazovku a spinkala vklidu cca od 23 a pak od 24 hod az do rana.Jen ji v noci budi prdiky,hrozne usilovne s ruznymi zvuky tlaci a pak zase usne,to delava i kdyz je vzhuru,ale stolicku ma normalni nekolikrat denne a prdi taky celkem dost.Ale pokrok ze ji to nevzbudi natolik aby plakala a nemohla usnout i kdyz nabeh na plac tam parkrat byl,ale nechala se ukonejsit hlavne pritulenim a hlazenim hned vpocatku.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    LAMIA: pravda, už jsem zapomněla, mi dřív preventivně mazali každý večer sudocremem.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BERENIKEE: my meli po porodu cervene svetylko. Byla to nahoda uz jsme to meli driv v loznici. Lampicku s cervenym svetlem ze zrusene fotokomory. Takze byla tma, ale trochu videt. Navic v tom cervenem svetle se male dobre koukalo. Hned po porodu vzdycky kulila oci ... ale jde to potme uplne v pohode. Nase ani nema svoji deku. Chce se to otrkat:)

    A k tomu prebalovani, ze nema opruzeniny: na noc davam rybilku jako prevenci nebo mazu oliv olejem. I mi to doporucila PA. A vzdy tu separacku na plenu
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: řekla bych, že na noc má zhruba toto http://www.obchod-latkovepleny.cz/tencelky-ultrafit-tencel-popolini/d-70913/

    Je na nich napsáno Popolini Ultrafit a vydrží nejvíc z plen, které mám, a já mám celkem dost typů a látkuju výhradně až na zřídkavé výjimky.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: opravdu :-)
    Jelikož jemu je to putna a nemá z toho ani žádné kožní problémy. On má občas opruzeniny, jen když mu lezou zuby, pak mu to mažu, ale nikdy to neměl nijak hrozný. Přes den ho přebaluju samozřejmě často.

    Na noc má popolini po bratranci a možná ještě po někom, jsou na to bezkonkurenční, na den by byly hrozně velký a v pohybu omezující, myslím. Vkládačky používám papírové nebo tedy celulózové či co to je, kiko, popolini a podobně.

    On navíc od doby, kdy se nekojí, nečůrá v noci tak často, nejhorší to v tomto ohledu ohledu bylo kolem roku a později.


    BERENIKEE: jo, potmě, jen když on usíná, necháváme rozsvícenou malou lampičku. Ale to si určitě zvykneš a půjde ti to i potmě.


    TAPINA: přesně, jsou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Já mám plenky vícevrstvé Popolini a protečou jedině tehdy, když se mu poskládaná plena nějak oddálí od těla a on leží na boku, takže se vlastně vyčůrá kolem pleny rovnou do svrchňáků.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    TAPINA: no ja mela nejprve Disana a ted popolini.ale u tech ctvercovek,pokud se pouziji samotne tak je procura ze chvilenku,tak ze jsou mokre az na brisko:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    A k tomu spolecnemu spani jeste jeden dotaz.Spavali jste nebo spite s malym miminkem po tme?Mame malou v posteli hned od narozeni a stejne si po 3 tydnech netroufam na spani uplne zhasnout,ze bych neodhadla jeji nocni pozadavky na kojeni nebo bych neodhadla prikryti ci prekuleni se.Prvni 3 dny jsem ji mela jakoby v pelisku z kojeneckeho polstare vedle sebe,ale pak jsem zjistila ze je nam obema prijemnejsi vetsi blizkost a prituleni,tak ji mam u sebe ,ma svou merino deku a trosku ji prikryvam i svou dekou.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BERENIKEE: Chce to dobré separačky, které si zachovají suchý efekt. Jak jsem nadávala na Kikko, že nejdou prát (právě vedle v auditku), tak teď jsem si je oblíbila, protože v tomhle jsou skvělé.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    LAMIA:
    CASTROL:
    ANNAWA: opravdu nechavate i v latkovkach tak dlouho? Ja malinkou prebaluju po kazdem kojeni,pak ji nechavam na volno a pak znovu,je lehounce opruzena u konecnicku a myslim ze to musi byt neprijemne nechat ji v tom dele jak 3-max 4 hod(vetsinou po tech 2 hod) a to uz si to vycitam,kdyz sahnu na mokrou plenu,pouzivam klasicke ctvercovky a bambusove vkladacky.Nemate teda typ co pres noc bez vycitek muzu nechat?Ona se kvuli plne plence nebudi,ale nechci ji narusovat pokozku a nechavat ji v takovem nepohodli.Ted co pouzivam bambusove vkladack,je to lepsi,nez samotne ctvercovky,ale i pres to.Vim,ze je tu jeste auditko o latkovani,ale toto potrebuju sladit s tim spanim.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BERENIKEE: můj syn (19m) má látkovky ve dne i v noci, chodí spát mezi osmou a devátou a má je tak do osmi ráno bez přebalování a žádný problém. Už jsem vychytala i typ, takže je durch jen výjimečně.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    BERENIKEE: pokud jí to nebudí, tak bych se na přebalování vyprdla. Některým dětem to je fuk a klidně v tom vydrží. První dítě spalo v látkovkách (až na nějaké kratší období na začátku úplně v pohodě), to druhé v mokré plíně neusne, když se probudí ke kojení - takže mu dávám v noci jednorázovku.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    jete se chci zeptat jak jste postupovali aby vase dite pochopilo, ze ma pit z lahvicky. Zatim jsme to zkouseli jednou a byl to takovy rev a nepochopeni toho, ze je uvnitr mliko, ze jsme to vzdali. (3m)

    Zkousel jste nekdo proste odejit, nechat mliko a tatu a oni to poste museli zvadnout a dite pochopit? prijde mi to trochu brtalni, ale mam pocit, ze mala proste vi, ze jsem tam...
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    BERENIKEE: nam se teda osvedcilo, ze v noci neprebalujeme prave proto, ze mala celou noc v posteli s nama lezi. Pouzivame latkovky a je v nich treba od 11 do 10 do rana i a zatim za tri mesice ani opruzenina (tusim ze to delaji ty separacni pleny) ... blbe spala vnoci prave kdyz jsem s ni vstavala a z blbyho pocitu ji prebalovala.

    Obcas po kojeni chce byt vzhuru a protahovat se, tak ji posadim do klina na perinu a ona si tam mrcasi, zvatla a ja zas usnu nebo ji za chvilku zas polozim. Ale prijde mi, ze ta mantra je vazne nerozsvicet a diteti dat na jevo co tu bylo psano - v tuhle chvili spime.

    Ted jsem zjisitla, ze ji vlastne vubec nedavam na zada, ze je porad na boku podle strany kojeni a ukazalo se, ze na tech zadech zabere daleko rychleji (ale to uz jsme o x tydnu dal, tak nevim jestli to neni vyvoj).

    add: to usinani v hace taky uz praktikujem jen ji mame v kuchyni. Kdyz tam usne driv nez jdem spat my, tak ji tam nechavam do prvniho kojeni a od te doby co obcas usina tam prvni kojeni po pulnoci byva casto az po 5ti hodinach (i v pripade ze usina s nama v posteli). Prijde mi, ze tim nejak dopspela - hacku pouzivame teda od jejich 2m az.
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    DALEEN: máme doma 2 kožešinky. Jednou má mimino vystlanou kolíbku, ale přesto má ještě peřinku. druhou mám na zemi na odkládání mimina. Osobně jsem ale dost nervózní z toho, jak se v tom hromadí prach, takže moc neodkládám, aby toho moc nenadýchal. Už jsem to dala i vyčistit, ale když to vyklepávám, tak je to furt strašný. Ovšem u starších dětí, co už sedí a mohou z toho odlézt, bych se tak nebála. Ty to všechny mají hrozně rády
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: dik za sdílení.estvila nedám,to vím jistě.na to prostě nemám.dneska jsem se odhodlala k první noci bez kojení, snažím se namotivovat. pořád jsem se ale nerozhodla zda ho zkusím dát do postílky nebo ne.osobně myslím že usne snáz u mně ale zas na druhou stranu kdyby se povede přesun do postílky je to velká výhoda do budoucna.
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    DALEEN: no kdyz si diky latkovkam predstavim v cem je,tak i od tech pul druhy do rana jsem nervni a premyslim jestli ji neprebalit i kdyz tak pekne spinka.no zatim se sama ucim,tak treba spolecne s malou na neco vzajemne prijdeme:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    BERENIKEE: Jak kdy, jsem ráda, když usne do deseti. Dneska odpadl v osm :) Pak se budí tak kolem třetí a v sedm ráno. Jednorázovku dostane než usne (většino) a měním ji až ráno v těch sedm. Je ale fakt, že jeho kůže to snáší, jinak bych to asi nedělala.
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: ja myslim ze zalezi hlavne na tvym presvedceni, ja uhoupani na balonu praktikovala zhruba do toho roku a i po odstaveni pres den, v cizim prostredi a pri piti mlicka jako ritual pred spanim, nez to prestalo byt unosny pro moje zada a taky kdyz se pak v noci vzbudili tak vyzadovali ten samej proces....dceru jsem drzela, par vterin v naruci se vztekala ze nemuze k prsu az usnula.. mladyho jsem dala do postylky po ritualu a chodila za nim kdyz plakal podle Estvilla, pochopil to v tech 10mesicich rychleji nez dcera v roce a ctvrt kdy jsme ji presunuli z nasi postele do postylky protoze se s ni nedalo spat a nevyspala se dobre ani ona ani my..je to individualni jako vsechno a je to hlavne o tobe, rekla bych ze ty to nejlip vycejtis a taky kdyz ty nebudes presvedcena ze to bude fungovat tak to fakt fungovat nebude nebo to bude drhnout :)
    SPIRALOID
    SPIRALOID --- ---
    TULENI: a jak si je upsala? musí usnout bez pomoci nebo můžu unosit, uhoupat...
    TULENI
    TULENI --- ---
    SPIRALOID: s dcerou jsem to udelala tak ze jsem si ji dala k sobe ale bez prsa, byla zady ke me jako v klubicku, protoze se chtela samozrejme sapat do vystrihu ale pochopila hodne rychle, se synem to tak neslo tak musel do vlastni postylky a pochopil jeste rychleji, hlavne i proto ze odeme to mliko bylo nic moc a furt mel hlad a flaska ho pak nasytila tak pochopil ze to je lepsi a je to blizenec takze sice je hodne kontaktni doted, ale na spani ma rad svuj vlastni prostor a klid takze zacal spat mnohem lip a ted kdyz ma byt se mnou v posteli tak mu to vylozene nevyhovuje...:(
    BERENIKEE
    BERENIKEE --- ---
    DALEEN: a v kolik usina?ja taky latkuju a teď jsem párkrát dala ekojednorázovku na poslední část noci,kvůli lehčímu opruzení.ale i tak se mi příčí nechat ji v tom dlouho.taky právě nosím,chovám,zpívám,nebo se střídáme s mužem (změna na ni někdy zabere a usne během momentu)ona jinak skoro nepláče a i toto není vyloženě pláč,ale někdy to v něj přejde a je vidět že plače protože plače a vždy na chvilenku usne a během chvilky se probudí a začne kde skončila.Mě to vždy mrzí hlavně,že nevim jedtli ji něco netrápí nebo tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam