• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    RHIAN: Já jsem nakonec ráda, že jsem pořídila manducu a ne šátek. Šátek (i manduca) vyžaduje nejen kontaktní, ale ještě navíc klidné dítě a to já nemám. Venku se nosí, když se chodí a má na co koukat, ale představa, jak si budu doma po bytě nosit miminko v nosítku, vzala velmi rychle za své. A ta manduca se přece jen rychleji nasazuje a sundavá, takže mě tolik neštve, když si dítě na sebe našteluju a ono chce za tři minuty dolů. Nejradši se chová, ale chce každou chvilku měnit polohu.
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    + ještě dobrá věc je, žepokud v roce po porodu "odpracuješ" víc jak 60 dní - a sem se počítá jak MD, tak dovča (převedená z loňska, roku porodu), tak máš nárok i na celou dovolenou za ten rok po porodu. Což je fajn.)

Jinak do práce se to hlásí jen víceméně kvůli zástupu, aby vědeli, kdy se chceč vrátit. A i je lepší napsat na kratší dobu, tzn. třeba do dvou let a následně žádat o prodloužení, když se čověk rozmyslí, páč opařně to může bejt problém, když bys chtěla přijít dřív, páč už tam někdo sedí se smlouvou do těch 3 nebo x let a nemůžou mu to jen tak zkrátit. Resp. možná můžou, ale nemusej chtít.)
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    SELLIGAN: v ty praci-obslehla jsem to od kolegyne akorat, bylo to volne, oznameni rediteli, ze mi konci md, pak nastupuju na rd - tedy radnou dovolenou a rodicak mi konci k datu a zadam o schvaleni. v praxi mi pak chodily z prace penize za dovcu a zaroven uz i rodicak
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    SELLIGAN: Ja do prace nehlasila nic. Sla jsem na UP a tam jen chteli vyplnit papiry a donest ze socialky potvrzeni o materske. Casem jeste prijde dopis k vyzvednuti skarty. Pak tam tedy clovek musi pro tu kartu (vyzvednout jsem ji musela, i kdyz si to nechavam posilat na ucet). Cele to trvalo cca mesic.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SELLIGAN: zamestnavatele vetsinou ne (ale nekdy chteji jeste razitko zcestne na nasledujici) - ale od OSSZ potrebujes potvrzeni o vysi vymerovaciho zakladu materske - je to dulezite kvuli te vysi rodicovskeho prispevku, ktery chces brat, chces-li "kratsi" variantu nez do tri let veku ditete
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    BEBERA: asi jo, nad tim pak matky kader, ale mne prvni co napadlo, ze ma to ditko bud strasne velkou hlavu, nebo je to blbe ophotoshopovane :D
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    prosim, asi bych mela psat jinam...tak se omlouvam, nicmene za rady budu rada
    ve stredu mi konci materska, mela bych napsat do prace zadost o rodicovskou dovolenoui, predpokladam, ze staci volne, neni zadny formular (a doufam, ze neni pozde) zaroven mam jeste celkem dost dovolene a predpokladam, ze to v te zadosti mam uvest, ze nejdriv zadam o dovolenou a pak o rodicovske volno

zaroven bych mela jit na urad prace se zadosti o prispevek. potrebuju k tomu neco od zamestnavatele, nebo cekat nemusim? podle infa vim, ze prospevek mi daji i 3 mesice zpetne, ale zel by nebylo z ceho zit, tak bych mela jit cim driv, ze..

dekuji za odpoved

SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    RHIAN: no nejen, ze je svisle, ale i ma tu pater chudak uplne vykroucenou
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HABRENKA: plenu na bliti, ne?
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    SELLIGAN: ja nejak nechapu, co ma to ditko za hlavou, jako matka nad ramenem... asi jsem zdegenrovana jinym smerem :D
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    SELLIGAN: "Pořiďte si šátek, paní?" :-D To je oblíbená věta mého manžela, vždy v tichosti pronesená, když na ulici míjíme rodiče různými způsoby vláčející děti :)) A mě teda ještě napadlo, že bych brala taky takové pěkné bříško po dětech.. 0:-)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    uz asi blbnu - pri cteni clanku a koukani fotek - http://najmama.aktuality.sk/fotogaleria/232122/nadherne-foto-gisele-bundchen-s-dcerkou-v-naruci/11/ hadejte co mne jako prvni napadlo
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MALKE: teď koukám žes to tak reflektovala už před náma .. ten K.L. mluví o tom, že spousta prvních a jedináčků jsou "zklamaní perfekcionisté", kteří se do ničeho nehrnou, protože se mnohokrát spálili - ale každopádně je tahle množina všech p. + j. hodnocená jako osoby žijící pod o dost větším stresem, než další narození (a zas věřím že se i tady najdou výjimky).
    RENFRI: a tys to už četla, podle toho jak tu reaguješ, am I right?
    MALKE
    MALKE --- ---
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Věta, kterou jsem nesnášela "ty jsi starší, měla bys být rozumnější"...event. "Jsi starší, měla bys mít rozum"...
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MALKE: To už jste ale spíš dva jedinacci...
    MALKE
    MALKE --- ---
    SEVERINE: Třináct.
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    LURA: Snad z toho nevyroste:)
    LURA
    LURA --- ---
    SEVERINE: Tyhle vztahy v rodině jsou vůbec zajímavý. Mně třeba k mému muži taky nesedělo, že by byl prvorozený. A pak jsem se dozvěděla (a on taky, protože ani on to nevěděl), že měl staršího bratra, který se dožil jen několika dní a že má po něm i jméno!!! V životě bych nepojmenovala své další dítě po nějakém předchozím mrtvém dítěti, to bych se raději vzdala ideje, že se nejstarší žijící bude jmenovat po otci (tu ideu já tedy ani nemám, ale oni měli)...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SEVERINE: ono k tomu rozdílu přispívá i to, že oni sami jsou tak rozdílní, jak jen to jde, třeba pro ilustraci, starší váží asi tak dvakrát tolik, co ten mladší, liší se vzhledem, povahou, konstitucí, zájmy, mladší T byl vždycky spíše dětštější na svůj věk, starší M naopak vyspělejší - je to zajímavý. Nikdy jsem to teda otevřeně neverbalizovala jako moje máma ve stylu "jsi starší, musíš být rozumnější" a tak dále.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam