• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    BONIE: též jsem myslela, že večer prostě děláme určité věci abychom se čistí a najedení dostali ke spánku. a zvlášť u několika letých dětí snad není vana rituál ale nutné zlo jinak bych musela souhlasit s ADD o popisu meruněk a fiks.
    Ale už jsem to slyšela víckrát, že děti se každý den nekoupou aby se naučili usínat i bez sprchy...

    Já knížku respektovat mám docela ráda ale tohle odvozování....co všechno je potřeba abychom dětem nepomáhali z vnějšku mi přijde smutné.

    no jo no knihu nezměním a lidi, kteří jsou z ní do písmene unešeni také :o/

    ....takže jen takové zvolání do zdi.

    BONIE
    BONIE --- ---
    VERONIKA22: co? to nějak nechápu.. sprchovat se večer je snad věc na celý život aneb osobní hygiena ne.. jak pro dítě tak pro dospělého.. jak to souvisí se spaním?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    snad sem patří poznatky o knize respektovat.

    to, že se tam píše, že děti nesmím chválit abych jim nesebrala vnitřní motivaci jsem už spolkla a nekomentuju to.

    ale dnes jsem se ještě dozvěděla, že je dobrý děti nekoupat každý den abychom jim nesebrali vlastní motivaci usnout bez večerních rituálů.

    To už mi připadá fakt šáhlý. Něco jako hlavně nenoste děti - rozmazlíte si je :o(
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    VERONIKA22: jojo, my máme pravidlo odchodu do postele, když je "luka nahole"
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    VERONIKA22: naše děti brzy uměly číst čísla, takže nebyl problém jim čas ukázat na digitálních hodinách....starší třeba měla a má v pokoji digitální budík a věděla, že nesmí ráno prudit rodiče dřív než bude na hodinách čas x......ale na to jídlo minutka fakt fungovala o dost dýl...ona obvykle prvních deset minut pronimrala a strávila lamentováním jak je ta minutka hrozná a druhých deset minut se ládovala s očima upřenýma na zkracující se čas :-) nedělali jsme to moc dlouho, ale jako hrozba to fungovalo ještě dlouho....stačilo připomenout, že by jsme zase mohli najet na systém minutky a najednou jedla o dost solidněji
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    SINSEMILLA: jojo chápu tě, mám doma 3letou holčičku a když zvážím její chápavost tak prostě nějaké metody nejde zavést. ona na to fakt ještě nemá.
    Ale malá 1,5letá mě teď fakt vytáčí jak díky batolecímu věku mě vůbec neposlouchá ale já mám jen jedny nervy. Takže prosbu tak 3-4x zopakuju a pak jí něco seberu či od někud odtáhnu.....a spíš pro sebe furt nahlas opakuju: no pokud někdo nemá uši a neslyší tak to pak takhle dopadne.....maminka to přece říkala.

    jo jinak minutka se mi moc nezamlouvá takže mé 3leté dítě má nakázáno ( při čekání na sladkosti ) sledovat ručičku na hodinách ( na hodinách kde není sekundovka ). ukážeme si kam má ručička dojít a naprosto no problém. takto čas a hodiny chápe na jedničku.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: díky, erikovi je teď skoro 2,5 a občas někdo prohlásí, že se s jídlem moc crcá, ale přijde mi ještě brzo ho nějak víc prudit, tak se prám jen pro informaci, jak jsi to měla.. už teď teda počítáme do tří třeba při vyndavání z vany a na takovýhle metody myslím taky jednou dojde
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SINSEMILLA: tak kolem čtyř, pěti let....do té doby jsem se snažila o méně nátlakové metody...neúspěšně :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    MEDVED007: a kolik dceři bylo, když jsi 20 minut na jídlo zavedla?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    CASTROL: ano, tohle funguje, ale člověk si za chvíli přijde jak ve cvokhausu :-) řídit se furt zvoněním něčeho :-) u nás se to ustálilo na tom, že předem upozorňuju. minutku dcera velmi nesnášela a to zejména u jídla....jasně, není zdravé jíst rychle, ale zase vrtat se v tom hodinu a nesníst prakticky nic taky není nic zdravého...hlavně pro moje nervy :-) tak měla jeden čas minutku na dvacet minut, podle mě zcela postačující čas na snědení jednoho chodu jídla a poté jsem talíř odebírala bez ohledu na množství snězeného jídla....fungovalo to prakticky zázračně, akorát to byl fakt psychoteror :-)
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    CASTROL:My si nastavujem minutku :))
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    VERONIKA22: počítám taky, jen do 3. ale některé situace vyžadují delší psychickou přípravu :)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    CASTROL: já počítám do 5 ( velmi příjemně a láskyplně ). a čím dál častěji dcera volá: mamí počítej :o)
    CASTROL
    CASTROL --- ---
    musim se s vámi podělit o báječnou budikovou metodu, kterou jsme se synem vypracovali: kdykoliv před nim leží neprijemna činnost nebo změna, tak nařídim budík s tim, že až zazvoní, tak to provedem. funguje to na podávání léků, odchod domů, střídání hraček apod. dokonce i sám řekne: narid budika.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    LURA: supr, rost mam radsi v planu, akorat sem se bala, aby se to nerozjizdelo, rikas, ze neni potreba zadne zpevneni, das rost, matraci a nehybe se to moc?.)
    LYDI
    LYDI --- ---
    HANUMA: ja si taky myslim, ze sme meli matraci na koberci, obcas jsme ji asi dali jinam, ze nebyla 2 roky na stejnem miste bez zmeny ... ale nemeli jsme s tim zadne vazene problemy... (:
    LURA
    LURA --- ---
    HANUMA: Dali jsme rošt přímo na zem a na to teprve matraci. Nedělo se s tím nic špatného.
    HANUMA
    HANUMA --- ---
    LAMIA: vitej do klubu:)), s matraci na zemi jsem moc spokojena, nicmene na jeden problem jsem narazila, matrace na zemi nedycha a kdyz jsme ji meli na koberci, zacala ze spodu chytat plisen:/, a to byla uplne nova, nedavno jsme se prestehovali a mame ted parkety, coz situaci vyresilo, stejnak ji radsi nemam prirazenou uplne ke stenam, aby mohla dychat z boku. neresila jste nektera podobny problem?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ANNAWA: :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    Osiřelý (nejen) Vatanai - BABY-CAFE.CZ
    http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&file=article&sid=112283

    smutná zpráva, Kamila Kašlíková se svým mužem vyráběli šátky Vatanai
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    Musím vychválit volbu přesunutí matrace na zem s lezoucím dítětem. Nejen že nás to nechalo přisunout ještě jednu matraci, takže všichni čtyři (je tam i pes) spíme jak králové, ale malá vstane ještě o něco dřív, lozí si po pokoji a my spokojeně spíme do jejího prvního nárazu, pádu či sápání se po obličeji. Super!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam