ORIKA: Upřímně - nevím, jak pediatři....resp. vím, že to má každý jinak....ale my v nemocnici koupeme děti každý den... (čisticí prostředky dle potřeby).... :-)
ORIKA:
VERONIKA22: Ale na druhou stranu, tu pochvalu chápu tak, že stejně jako za to, že se někomu něco nepovede mu neoznámím, že "je uplně blbej / neschopnej"....tak za každou maličkost se nerozplynu, že "je báječný a šikovný"...oboje mi přijde poněkud přehnané...Na druhou stranu já chválím ráda a hodně... a snažím se Lenku chválit ispirována tím, co psala Lura - tj. pochválit ten výkon...takže neřeknu, že "je strašně šikovná", ale řeknu "že krásně vylezla na tu prolízačku - pomohla mi vyndat nádobí z myčky a že mám radost - už umí sama zapnout správně pračku" apod. Aby věděla, že je chválená a za co.... nevím, jestli to popisuju správně... a taky mi to nejde uplně suprově...ale takhle to cítím a snažím se...
Beru si příklad z manžela, který je alergický na větu "ty jsi tak hodný"....;-) Mě zase máma vždycky pochválila za něco a za tím následovalo ALE... např. "ty jsi tak šikovná, ALE tohle máš špatně"...