LAMIA: Tak naše malá se na něčem dusila už několikrát a to je jí 7,5 měsíce. Když jsem v lékárně kupovala dětské sušenky od Sunárku, lékárnice mě ujišťovala, že se na tom dusit nemůže, že se rozpouštějí. A Barča se málem udusila hned na té první. Podobné to bylo s kůrkou od chleba a dokonce i s okurkou a melounem, které sice miluje, ale bez dozoru ji s tím nechat nemůžu. Jediné na čem se snad ještě nedusila, jsou kukuřičné křupky a zrovna včera jsem jí dala do ruky kornoutek na zmrzlinu, protože se natahovala po mojí zmrzlině a to bylo taky v pohodě. Sice to rozpatlá všude kolem, ale je šťastná :D.
Ale těch několik okamžiků, kdy jsem ji po pár nekonečných vteřinách musela popadnout, otočit a vydolovat jí kus jídla z krku, mě dostatečně proškolilo. Ona má prostě ještě dost silný sací reflex a má tendenci jídlo občas sát a rovnu polykat. Příkrm jsem jí ze začátku dělala hrubší, s celými kousky, ale byla jsem nakonec nucena vytáhnout mixér a jídlo rozmixovat.
Krmím ji sama a většinou jídlo probíhá tak, že sedí a ochotně se nechá nakrmit. Když už ji přejde největší hlad, začne se mi natahovat po lžičce a tak ji nechám, aby si s ní hrála a strkala si ji do pusy. Beru to jako trénink na dobu, až se jí motorika vypiluje na tolik, že bude moci jíst sama.