BONIE: hele nestalo ... jsem ze začátku byla pořád v pozoru a čekala a myslím, že tím, že od začátku jí takhle, tak rychle pochopila co s tím. Třeba už v 6 měsících rozkousávala cizrnu bez šlupek na půlky dásněma a vůbec jí nepolykala celou. Oni to z počátku ani pořádně nejedi, jen ocumlávaj a odlupujou malý kousíčky co samozřejmě vyjdou i ven. Malá je dost opatrná při jídle mi přijde. Ale netroufnu si tvrdit jestli je to exemplářem nebo tím, že se krmí výhradně sama (minule se jí snažil děda dát něco lžičkou, pohoršivě se na něj podívala a lžičku si narvala do pusy sama)
KATIA: taky si myslím, že to jde jen u plně kojenejch dětí. A s tím nedostatkem železa - jí často řepu třeba. Já myslim, že ta kritika je u jen kojenejch dětí bez příkrmu. Moje dítě normálně jí všechno možný a na to že dostává informace kvůli alergiím do těla to i dle naší pediatry dost stačí, je pořádnej kus holčičky, takže to platilo i na mojí mámu, protože opravdu nestrádá a nijak extra moc navíc nekojim mi přijde.
A to, že to je asi jen pro určité typy dětí jsem už psala. Kamarádky kluk vůbec i po několika týdnech nepochopil, že to má jíst, naše to dala na první dobrou.
Ještě jsem vypozorovala další věc. Že ač strká do pusy co najde, nikdy zatím nespolka nic jiného než jídlo co jí dáme. ale to možná dělají všechny děti a jen to nevím:)