• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TAPINA: tak proto ti tahlo na nohy :) Nemam bundu az ke kolenum, ale taky je delší a vsadku mi Tuleni usila stejne dlouhou, vsazenou do bundy zipem, vsadka je pod dítětem stazena gumou, plus jsem ještě mohla zapnout spodni dve poutka bundy. Bylo mi perfektne teplo, plus me dite ještě prijemne hralo :)
    SHARIE
    SHARIE --- ---
    fuj, clovek tu chvili neni a tady se kona hon na carodejnice...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    TAPINA: Co neuvidíš, přes větší dítě možná ani oběma rukama nedosáhneš.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: tak to ti nechci brát iluze, ale nevím nevím... Každopádně dva zipy nevypadají zle, když se to udělá dobře, není to při nošení bundy bez vsadky vidět.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DALEEN: Taky počítej s tím, že si tu věc budeš zapínat v situaci, kdy na to zapínání přes dítě neuvidíš :o) Zip mi přijde jako nejlepší varianta, taky jsem si všila do bundy extra zipy. Já kvůli odlišné délce, i jsem měla kompatibilní, ale bunda až po kolena a vsadku jsem chtěla zagumičkovat hned pod dítětem.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: Nevím jak moc by to fungovalo, ale co všít do bundy očka a na vsadku přišít větší knoflíky/olivky? Tím by se vyřešil problém s přendaváním vsadky do různých bund a kabátů, přeci jen všít očka není tak náročné jako všít zip. Nebo patentky?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Ještě ne, jak jsem psala níž, možná to na tom zkrachuje :-)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    RYBKA: a kompatibilni zipy k bunde/veste uz mas? ja treba stejne nesehnala, takze mam pod zipem sveho kabatu nasity vsadkovy zip. jinak bych.na jednu strany vsadky nasila zip jeden a na druhou druhy, stejne bude vsadka dost tlusta, tak mezi nimi bude alespon centimetrova vzdalenost, ne?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAURA: Jo počkej, už mě asi napadlo, jaks to myslela :-) To je dobrej nápad!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LAURA: No ale to by tam stejně byly dva hned vedle sebe, ne? Neumím si to asi správně představit...
    ADD: To se mi moc nechce, píchat do toho oblečení, bunda i vesta byly docela drahé, nerada bych je znehodnotila... No, uvidím, možná to celé krachne na nemožnosti sehnat odpovídající zipy, případně taky na mé lenosti. Tohle těhotenství jsem čím dál víc k ničemu... Asi to dělá ta zima :-)
    ADD
    ADD --- ---
    RYBKA: Mně přišlo dost nereálné sehnat stejný zip, jako mám v bundě, a zip pro vsadku jsem našila pod ten stávající. Pak by to nebyl problém - jen bys potřebovala o zip víc. Bohužel právě zipy tu vsadku dost prodraží, ale oproti kupované bundě s vsadkou je to pořád směšné.
    LAURA
    LAURA --- ---
    SOLEI: nepřijde mi, že mluvím o nějakém extrému.. ten podpatek ostatně nebyl ani jehlový ani nijak brutálně vysoký. Prostě holt v těhotenství má ženská vychýlenou rovnováhu a to se mi stalo osudným. Od toho pádu raději nosím jen placaté boty.

    RYBKA: napadá mě udělat ji oboustrannou.. Tj. na jednu stranu našít jedny zipy, na druhou ty druhé?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Přemýšlím, že bych si možná přecejen spíchla tu vsadku, ale zjistila jsem, že na vestě i bundě, které v zimě nosívám, jsou úplně jiné zipy - jde nějak udělat jednu vsadku s dvěma zipy, aby to šlo zapínat a nemusela jsem se vztekat pokaždé, když si to budu chtít vzít?
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    LAURA:
    ADD:
    No jo, ale obě mluvíte o extrémech. Ony přece existují k kvalitní kožené boty, které vypadají dobře, mají slušný podpatek a nejsou to ani jehlové lodičky a trekové bitevníky a jsou vhodné jak na lítání po hřišti tak do společnosti elegantně oblečených lidí. Prostě se každý cítíme dobře v něčem jiném. A když je to zrovna něco co se až tak úplně neslučuje s tlačením kočárku nebo plácáním báboviček a přesto nechceme ustoupit z představy co si chceme obléci, tak se prostě víc naběháme.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: "že má ženská zůstat věrna svému stylu" jsem taky nikde nenapsala. Začni prosím číst, co opravdu píšu a pokus se pochopit moje názory (pochopit nerovná se přijmout, prosím) místo domýšlení, co tím asi myslím podle toho, jak to zapadá do tvé představy o mých názorech. Děkuji.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ADD: no spíš ideálně do pošty.... Mně tyhle dohady moc nebaví, zvlášť když se to zvrhne do osočování jedné nebo druhé strany...
    LAURA
    LAURA --- ---
    ADD: já bych k tomu jen poznamenala, že mně se třeba snaha zůstat elegantní i v těhotenství dost nevyplatila.. jela jsem v nějakém 7 měsíci na soud a vzala si boty na podpatku, jelikož baleríny mi prostě nepřipadají pro tuto příležitost dost ono.. no, poté, co jsem se skácela na děravém chodníku a rozbila si koleno (díkybohu břicho jsem vykryla, za cenu hodu dalekého s notebookem a aktovkou), jsem si to příště rozmyslela lépe. Jako fakt si myslím, že těhotenství a mateřství nemusí nutit ženu rezignovat na vlastní vzhled, ale má to své hranice (které jsem se zdráhala akceptovat, ale nešlo to jak vidno jinak).
    ADD
    ADD --- ---
    INUSHKA: Ale psalas ve smyslu, že má ženská zůstat věrna svému stylu. Jako jo, já se fakt těšila, jak budu tlačit kočárek a oslňovat svým korzetem (to si nedělám srandu) - ale mezi prvním a druhým dítětem nebyl čas to dělat a po druhém už se do něj zase nevejdu. Blbý, no. :-)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Ehm, opět demagogie? O kozačkách na jehlách a přiléhavém kabátku velikosti 32 nepadlo z mojí strany ani slovo. A že ty nebo kdokoliv jiný JE cuchta, jsem taky neřekla. To fakt nemá cenu diskutovat, když si druhá strana prostě na začátku diskuse něco vyloží, tak jak se jí hodí, a pak nasadí klapky na oči, zavře uši, přestane vnímat jakékoliv další argumenty a pokusy o objasnění názoru a mele si prostě svou.
    ADD
    ADD --- ---
    XMARGE: Myslíš do mateřské psychiky? ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam