TEREZZ_: Hele, já Ti nevím...rodila jsem relativně nedávno (2,5 měsíce), můj manžel u porodu byl, absolvoval se mnou i předporodní kurz (trošku pod nátlakem, ale ano)...a probíhalo to v podstatě tak, že v první fázi porodní byl skutečně jen podržtaška (dal mi napít, zavolal PA, když jsem to potřebovala), v druhé fázi jsem o něm ani moc nevěděla, soustředila jsem se na samotné tlačení a na pokyny PA, takže jsem ani nezaznamenala, že v závěru nebyl u mé hlavy, ale koukal, jak malá leze ven. Potom se díval, jak malou ošetřují, zatímco mě doktor šil a samozřejmě tam zůstal na ty dvě hodiny a dál, dokud to šlo, to bylo krásný, na první společné fotce je vidět, jak byl dojatý.
Ale co jsem chtěla říct - také jsem preferovala přirozený porod, také jsem si malovala polohu podle přání...ne, že by mi to v porodnici neumožnili, ale nakonec jsem křičela o něco proti bolesti (nedošlo na to, nestihli jsme), různé polohy mi navrhovala PA, i jsem něco zkusila a nakonec jsem tlačila klasicky v pololehu...je dobré mít informace, je dobré, že chceš, aby je měl i manžel. Ale ten porod samotný je fakt záhul a tak možná sama změníš v průběhu názory o 180 stupňů, jen aby to už bylo za Tebou a ta bolest přestala. Toť má zkušenost...