• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    MALKE
    MALKE --- ---
    OXIS: promiň, že to tak řeknu, ale z takového vyjádření bych dostala osypky. "objímá jako strom"? = pomoc, ať ta paní jde pryč, je sluníčková jak jehovisti! pořádně utažené bych už ani neslyšela:-D. to s bolením zad je pro mě naopak dobrý (kdybych si měla trochu zapsychologizovat, tak krom toho, že ji patrně bolet budou, i proto, že se to netýká přímo dítěte)... pokud se "chytí", teprv pak bych začala řešit, že ergonomické nošení je lepší a proč. kdyby na mě někdo nastoupil s takhle dlouhou litanií, uteču, jsem lekavá (já vím, jsou lidi, co si povídaj rádi, jenom jsem měla potřebu říct, že tohle by na mě nebylo dost nenápadné:-D )
    OXIS
    OXIS --- ---
    TAPINA: proto mě strašně štve, když pak vrchní sluníčkovej lesan Klus nosí ve visítku čelem ven. A Xindlx v nějakým klipu taky. Ty lidi maj takovou moc, hergot!
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Jenže to jí musí říct někdo z kamarádů, rodiny, musí si to přečíst na netu nebo v knížce. Rady na ulici jsou rady špatné. (mně teda taky téměř nikdo, jen jednou se jedna paní obezřetně tázala, jestli se v tom fakt to dítě nedusí).
    OXIS
    OXIS --- ---
    KOTENCE: přesně, mně je vždycky smutno za ta miminka, ale taky nemám odvahu a nechci prudit a snižovat mateřské kompetence a sebevědomí...tak ten letáček by mohl být takový nenápadný. Něco jako "To je skvělé, že své dítě nosíte! Ale nebolí vás z tohoto způsobu záda? Víte, že je pro vás i pro dítě mnohem lepší, když vás objímá jako strom? A když je pořádně utažené? atd."
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    TAPINA: víš, že mně nikdy nikdo? Zatím samý kladný ohlasy, hlavně od důchodců - ti si libují, jak se mimino krásně má u mámy. Až mě to překvapuje. A taky mě všichni chtěj pustit sednout :-)
    Mně to bylo blbý vůči tomu miminku, třeba to ta matka fakt netušila. Nikdo přeci nechce dělat s vlastním dítětem něco blbě.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: Jenže to by k ničemu nebylo, protože komu z ergonomicky nosících matek někdy nějaký pouliční hemzač něco nekázal. A taky si z toho nic nebereme k srdci, že jo.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    OXIS: No, to jsem zrovna nedávno řešila celý odpoledne, že jsem paní, která se mnou jela v autobuse a pak i v metru, nic neřekla, i když jí viselo malinký dítě čelem do prostoru. Chudinka se rozplakalo, když se na něj navalil ten dav lidí stojících v metru u dveří. Jenže paní se tvářila jako hvězda, protože se na ní všichni usmívali, a já nějak nesebrala odvahu...
    OXIS
    OXIS --- ---
    TAPINA: tak stačí tam napsat :) ale jako virál dobrý! já si už dlouho říkám, že si vytisknu letáčky o správném nošení a budu je strkat pod nos visítkům na ulici :))
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Právě na FB řešíme, jestli tohle je virální kampaň za správné nošení, nebo reálný inzerát :o)
    Prodám nosítko Chicco a Babyjorn. Jedná se - Sbazar.cz
    http://www.sbazar.cz/iamright/detail/8097963-prodam-nositko-chicco-a-babyjorn-jedna-se
    LYDI
    LYDI --- ---
    INUSHKA: ja sem nekdy slysela cetla, ze minimo na zacatku zvlast hodne rve v noci aby zbranilo vznik hned dalsiho potomka - minimalni je to vtipne vysvetleni (:
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    MEDVED007: mi začala blízká přítomnost mimina vadit ve chvíli kdy začalo hrozit že by ho to co děláme mohlo zajíat a měl by tendence jít to zkoumat, tj. nějak po půl roce (ale třeba kdyby měl prcek dobré spaní a neokupoval nám půlku postele tak by mi ve spánku nevadil doteď teda asi, 14m)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MEDVED007: Já jsem k tomu zatím nedospěla, dítěti je 22 měsíců. Neumím předem určit přesnou hranici, pro mě je to v pocitech. Takže že už to dál takhle nejde řeknu, až se při sexu v přítomnosti dítěte začnu cítit špatně a nepůjde mi to. Nejspíš to bude tehdy, až začne o to, co děláme, projevovat zájem. Zatím i když se vzbudí, tak jenom koukne, že tam jsme, otočí se na druhý bok a zas usne, jako bychom nic zvláštního nedělali. Až se začne sápat za námi ve snaze přidat se, fascinovamě na nás zírat, komentovat nebo tak něco, tak to asi už bude přes čáru. V tu chvíli se manželské radovánky na čas odsunou z ložnice a dítě co nejdřív do vlastního pokoje.
    Podotýkám teda, že před plně bdělým dítětem jsem to nedělala nikdy, v tom mám zábrany. Jak tu někdo psal, že si dítě hraje v jiném rohu místnosti, tak to už je pro mě přes čáru, to bych nemohla. Stejně tak asi kdyby bylo ve stejné posteli, ale to u nás nenastává, M. má postýlku vlastní a s námi spí jen v prvních dnech nemoci, kdy fakt nemám myšlenky na sex.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    GIMEL: Podle mě je veliký rozdíl, když dítě jenom slyší nějaké vzdychání nebo dokonce křik, ale nevidí, co se děje - pak si snadno může myslet, že je matce ubližováno a může to vytvořit takovýhle blok. Když je ale přítomno, věřím tomu, že vnímá ty pozitivní emoce, které jsou se sexem spojené. Schovávat sex do soukromí a děti z něj vylučovat je relativně novodobá záležotost i v naší kultůře. Nedává mi smysl, že by dítě bylo od přírody udělané tak, že v jeho přítomnosti nelze vyrábět další dítě. To by přece pro rozmnožování bylo strašně nevýhodné. To co způsobuje problémy, jsou kulturní nánosy.

    Nicméně já mám teda taky trochu zábrany. Spící batole ve vedlejší postýlce mi nevadí, pokračovat, když se vzbudí, mi ale moc nejde. Potřebuju počkat, než se aspoň otočí na druhou stranu a začne znovu usínat.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    HABRENKA: jsme na tom stejně.....nějak pro mě není rozhodující, jestli to dítě je novorozeně nebo batole nebo školák...
    nicméně, kde je pro Vás, kterým to nevadí, ta hranice, kdy si řeknete, že už jako dítě nee...když leze ?chodí ? mluví ? ....nebo si to neřeknete nikdy ? by mě to docela zajímalo, ale nemusí samozřejmě nikdo odpovídat....
    LYDI
    LYDI --- ---
    je rozhodne zajimave, jak to kazdy mame jinak :D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    RACHEL: mne to vadi, takze pokud je s nama v posteli, i kdyz spi, tak proste ne... tzn bud jina mistnost, nebo obcas kdyz spi ve sve postylce, nebo proste smula...
    GIMEL
    GIMEL --- ---
    OXIS: Já jsem teda zase někde četla článek psychologa, který řešil něčí blok v sexu a až při hloubkové regresi vyšlo najevo, že jako malé dítě ten člověk slyšel matku jak při sexu vzdychá a myslel si, že jí je ubližováno, tak si do podvědomí uložil odpor k sexu jako k něčemu násilnému, před čím je třeba se bránit. Takže my teda zásadně oddělujeme dítě a sex, protože prostě člověk nikdy neví, v co si to to malé dítě přetvoří. Miminu je to asi šumák, ale jak už je větší a vnímá nálady a emoce, tak bych s tím měla problém.
    LYDI
    LYDI --- ---
    KOTENCE: no nase jako kdyby uplne vedela co se deje az jak se muzem dovolit neco takoveho delat a ji nechat stranou :D :D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    LYDI: Já už taky párkrát kojila, ale většinou si hraje někde jinde v místnosti a vůbec si nás nevšímá.
    LYDI
    LYDI --- ---
    OXIS: hehe ze tu o tom pisete celkem verejne (: ja ji pri tom taky obcas kojim protoze ji asi moc neba, ze tam neco delame a ona neni soucasti :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam