TAPINA: Jak já chápu respektující rodičovství, tak právě naopak - protože ten respekt má být OBOUSTRANNÝ, na což se často zapomíná (jak mezi zastánci, tak mezi odpůrci). Tedy je-li to rodiči opravdu hodně nepříjemné, ať to dá najevo, ale s cílem vymezit se vůči chování, které je mu nepříjemné, nikoliv s cílem dítě něco naučit, aby bylo správně vychované.
Já osobně batolecí řevy CHCI (u nás teda spíš máchání rukou směrem k objektu zájmu a jekot TÁÁÁM, neb slovo "chci" ještě neumí) obvykle řeším tím, že v klidu a svým tempem dokončím co mám rozděláno a pak stejně v klidu a svým tempem uspokojím potřebu dítěte, přičemž pronáším věty jako "ano Malvínko, já rozumím, nejsem hluchá, není třeba křičet, podám ti to, až dokrájím tu papriku". Případně když nevím, o co dítěti jde, tak to normálně přiznám - "Malvínko moc ráda bych ti vyhověla, ale, z tohohle jekotu vůbec nechápu, co po mě chceš. Můžeš mi to v klidu pořádně ukázat?" Obojí obvykle vede k tomu, že dítě ztichne, přikývne a vyčká nebo jasněji ukáže, co chce.