• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    aktuálně: sdilime tipy a triky a rozšiřujeme nástěnku

    téma: bonding - těhotenství, porod, šestinedělí

    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: v tomhle je fakt zlatej ten kočár. věci pro dítě, nákupy, hračky na písek....
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    predtim jsem nosila tasku pres rameno a to jsem myslela ze chcipnu, rozhodne nedoporucuju, se huntujem uz tak dost tim vsim kolem kontaktniho rodicovstvy
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    RYNA: na ergo batoh jde. kupovala jsem si ho mensi, aby se mi tam vesly latkovy pleny a vsechen ten dalsi nezbytnej bordel, ale aby nebyl zbytecne velkej, pac zname se, zeo. ale kdyz jdu nakoupit a tahnu k tomu vsemu jeste tasku..dost uf teda. uz jsem musela prestat nosit domu pivo, pac toho bylo fakt moc
    IORETH
    IORETH --- ---
    RYNA: Když bylo dítě na břiše, měla jsem na zádech batoh a nebyl problém. Když bylo dítě na zádech, tak batoh obvykle nesl někdo jiný, nebo byl batoh na břiše, ale nebylo to tak pohodlné.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    KOTENCE: Tak technicky to jde. Ale mám stejný problém s velikostí poprsí. Zajímavé je, že u dítěte to nevadí, naopak slouží jako docela pohodlná opěrka hlavičky :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    KOTENCE: Asi jak komu. Já při své velikosti poprsí batoh vpředu nosit nedokážu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Mne teda bagl pres manducu nejde. Pres satek v pohode.

    Co dite na zadech a batoh na brichu, jde to? (nejde o estetickou stranku veci)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYBKA: Ledvinku jsem si pořídila taky, ale jen malou. Na menší procházky to stačilo - pití, dvě rezervní papírové pleny, malá svačinka. Nic víc se do ní nevejde.
    ADD
    ADD --- ---
    RYNA: Manduca je kompatibilní s jakýkkoli batohem. Muž nosil dokonce v nouzi dvě manducy, starší dítě na zádech, mladší na břiše. A taky jsem pak přešla na golfky.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    RYNA: Nosila jsem batoh, s nosítkem i šátkem byl kompatibilní. Ale je fakt, že v době, kdy bych děti začala nosit na zádech, jsem je spíš přehodila do golfek, a jeden z hlavních důvodů bylo to, že jsem nevymyslela, jak jinak pohodlně nosit všechny věci.
    Kamarádka si pořídila velkou "ledvinku", ale mám pocit, že s víc než jedním dítětem by asi nestačila.
    LAMIA
    LAMIA --- ---
    ahoj, prosím jak jste řešili nenásilný odchod ze společné postele? Holce je dva a čtvrt, postýlku má už u nás v pokoji připravenou, ale nějak moc nevíme jak na to i když je cítit ve vzduchu, že je pravý čas. Děkuju moc za inspiraci
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    RYNA: Já jsem si k nosítku pořídila batoh http://www.babymule.co.uk/View-the-Range/Babymule-Woodland který jde nosit i jako taška a dá se dát i na kočárek.
    Sice drahá, ale za mě fakt dobrá investice.
    A přesně mám ten samý problém co Inushka, když mám dítko na zádech, tak se batoh vzít nedá, na krátké trasy to řeším taškou přes rameno křížem. Na delší vzdálenosti sama nechodím, jsou to většinou výlety. Takže jeden nese dítě a druhý batoh.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    RYNA: Já jsem si pořídila přebalovací tašku, která jde nosit buď přes rameno nebo jako batoh (a samozřejmě na kočárku), takže jsem ji nosila podle potřeby. Většinou teda na zádech. Problém přišel, když jsem na záda přehodila dítě, to jsem vlastně dodnes nevyřešila, kde nosit všechny věci, když nemůžu mít batoh. Na kratší procházky a pochůzky po městě beru tašku přes rameno, dávám si ji křížem pod nosítko (popruh jde mezi mnou a dítětem), ale brzo z toho bolí záda. Na delší gýlety v podstatě nosím jenom když jdeme oba s mužem a batoh s věcmi nese on.
    RYNA
    RYNA --- ---
    ještě mě vlastně při úvahách o šátku a nosítku napadl jeden dotaz: jak řešíte při cestách ven zbylá zavazadla? nosíte batohy? jsou s nošením dítěte vůbec kompatibilní? nějak si neumím představit, zda je při všech těch popruzích, uzlech atd. ještě místo na další popruhy od batohu...

    MULTICAT: děkuju moc za názor. zatím jsem dospěla k tomu samému (mít obě) a navíc, po spektru názorů, které se tu sešly, jsem rozhodnutá jít vše pořádně ozkoušet.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    RYNA: já mám 4 měsíčního syna, mám šátek i nosítko. začínala jsem se šátkem a poté, co jsem se vždycky u doktora rozvazovala a zase zavazovala a on se pořád strachoval, zda jej neudusím, jsem si řekla, že k doktorům bude lepší nosítko. mám manducu a moc mi nevyhovuje (bolí mě záda, popruhy mi sjíždějí z ramen a mám pocit, že se moje nastavení povoluje), nevyzkoušela jsem a rovnou zakoupila přes bazar. rozhodně doporučuji vyzkoušet různá nosítka. já teď zkoušela ergo a tulu a obě byla pohodlnější než manduca, ale je to opravdu individuální, to je jasné. po pořízení manducy jsem podlehla její jednoduchosti (moc jsem si s úvazem nevěřila) - zacvakneš a je to, a tak jsem cca měsíc šátek vůbec nepoužívala. ale pak mě zase partner přesvědčil ,ať zkusím šátek a je to paráda. mnohem méně bolí záda, je to příjemnější. také syn už je větší, tak nemám takový strach s ním manipulovat. výhoda je tedy asi mít obě, ale možná zbytečný luxus... jen tedy kojení jsem zatím nevychytala, vyndavám jak z nosítka, tak ze šátku...
    BARBARA0709
    BARBARA0709 --- ---
    KOTENCE: Na chrbte asi vačšina ľudí začína s batohom, keď sa natrénuje nához a zakapsovanie tak je možné skúšať viacvrstvé úvazy (častý je dvojitý hammock). Najvačšiu výhodu nosenia v šatke na chrbte oproti nosítku na chrbte vidím v tom, že dieťa je možné naviazať vyššie tak, aby videlo cez rameno (to je podľa mňa v Manduce, Kibi, Ergu...nemožné) - což při nosení doma vedie k tomu, že je decko oveľa trpezlivejšie, pretože može kukať čo robím a tak sa nenudí, že okolo je všetko rovnaké. Vonku mi príde, že jej je to viacmenej jedno.
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    LYDI: Takhle ve velkém se u nás konzumuje podmáslí. Každý den asi třičtvrtě litru. Ale kluk je v pořádku a říkám si, že je to zdravé a pokryje to většinu spotřeby mléčných výrobků. Taky nerada usměrňuju, když začal moc čůrat, přestala jsem ochucovat vodu, aby omezil tu. Kdyby grep nějak nesvědčil, asi bys to poznala (vyrážka, opruzeniny)...
    LYDI
    LYDI --- ---
    z jineho koutku - moc neresim jidlo. furt se koji, nekdy ji to ci ono. sladkosti minimum az skoro. ma hodne rada grapefruita... a ted jen s tim ze jinde rodice resili, ze syn papa moc orisku ... jakoze grape je asi docela intenzivni, ale moc nejsem clovek na to, ji rict "hele ne, staci" kdyz si rikam, ze je to pomerne zdrave ovoce, ma to rada a tak (chtela sem jeste pripojit ze prej zas decka docela umi ybirat zdrave jidlo, ale to no... neni to moje "studie" :D) no nic, tak jen, vyznate se s tim nekdo? - jako nejde o hrozne mnozstvi ani zadne problemy z toho...
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    KOTENCE: To záleží hlavně na zakřivení páteře nosiče. Já jsem nikdy nemohla nosit na břiše jinak, než vzadu se zkříženýma popruhama (takže to taky nebylo zrovna pohodlné na nasazování). V Manduce. Jinak mi to padalo z ramen a namáhalo páteř špatným směrem. A od takových 10 kg už jenom na zádech, tam mi dítě sedlo jako batoh a neměla jsem problém. Vepředu jsem to potom vydržela tak pět minut a měla pocit, že mi vyhřezne plotýnka. Na bok jsem párkrát zkusila, a nevyhovovalo. Zase jednostranná zátěž, no.
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    KOTENCE: Na bok je právě super, že toho uděláš docela dost. Zvlášť když nejsi uplně malá a dáš i ruku jakoby přes jeho hlavu (tu u které je uvázanej). Spojuje se výhoda toho, že máš volnější ruce, lépe vidíš před sebe a i prcek má lepší výhled na to co děláš - na břiše se pořád kroutí doleva doprava, protože to zajímavý se děje za jeho zády. Bohužel u mě má na-bok velkou nevýhodu, že to není na moc dlouho. Úvaz se mi časem povolí, prcek se pak moc vyklání a navíc je náročnej na fyzičku (nerovnoměrná zátěž). Nicméně budu dál zkoušet a vychytám úvaz tak, aby fungoval spolehlivě. Určitě doporučuju zkusit, hned první (ne moc povedený) úvaz sklidil úspěch jak u prcka, tak u mě :)
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    STAROJDA: Já zase spíš doma potřebuju dítě na záda. Je to taková nouzovka, když prudí a potřebuju něco udělat, na její zábavu v tom případě kašlu - může bejt se mnou nebo sama. Na břiše přes ní nic nevidim a nic neudělam (třeba krájení jídla). Těžká mi ještě neni a stejně nemám bundu s vsadkou, takže venku možná v létě. Na bok jsem to teda taky nezkoušela.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam