• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Právě no, vlna může dráždit a kousat i když je superjemná. Zkusím ten bambus případně konopí.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: mě to taky překvapilo, tak jsem googlila a fakt vlnu pro atopiky moc nedoporučujou, jakoukoli.

    A když triko stojí kolik stojí, nevím nevím, jestli bych to riskovala
    ADD
    ADD --- ---
    BALAENA:
    INUSHKA: Chápu; já jen, že stojí za to to vyzkoušet. Navíc existuje spousta způsobů zpracování merina - dětské trika od icebreakeru jsou mnohem jemnější než bavlněná a vlákna tam nejsou vůbec cítit.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ADD: Ale spousta atopiků ji prostě nesnese, dráždí je a ekzém zhoršuje. Bohužel k nim taky patřím :-/
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ADD: ale plno atopiků dráždí struktura vláken a další plno jich netoleruje lanolin.
    ADD
    ADD --- ---
    DALEEN: Na atopák může být vlna naopak dobrá, ne? Právě že odvádí vlhko?
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    SEBIEN: Vlnu na sobě nesnesu a radši ani pro dítě. Je jí tedy měsíc, ale vzhledem k tom, že syn měl atopický ekzém, tak ho tak trošku čekám i u ní. Spíš ten bambus, tedy. Zkusím. I když tedy cena jednoho bambusového trička je trošku děsivá, ale t jaksi všechny tyhle materiály.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    DALEEN: jo, bambus by měl pomoct, já jsem na léto měla vlnu, merino, breeze sadu od Devoldu (mužova oblíbená značka, vyzkoušeno i na sobě). Někde jsem našla radu, když máte nějaký funkční materiál obě, tak dát mezi sebe třeba plínu, aby něco to vlhko, co ty materiály vyvedou ven, mohlo zachytit. Já to nedělala, myslím, že já snad nosila běžný oblečení, takže teoreticky - jí by nemělo být tak vedro a neměla by být mokrá a schytala jsem to já a z druhý strany šátek. Plus když bude dítě ve vlhký vlně, tak to nebude vadit jako v mokrý bavlně.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    INANNA: no ten za litr je prave pevny, ale spise na chladnejsi pocasi.
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    INANNA: Mám bavlněný a pečeme se v něm, ve vedrech se to fakt nedá, chystám se na léto kupovat s příměsí lnu (potřebuju nějaký nosnější na batole). Jinak do té doby spíše Manducu :)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INANNA: Mám bavlněný šátek a musím říct, že mě v něm horko je. Syna jsem tedy nosila nejvíc v nosítku a i v tom mi bylo horko. Dceru jsem teď začala nosit v šátku.....takže jsem si vyhodila z kopýtka a objednala jsem si šátek s příměsí konopí - mělo by to chladit a odrážet UV záření. Tak jsem zvědavá :)

    Ještě k tomu by mě zajímalo co nosit na sobě. Hlavně pro mě? Portože jak se s malou hřejeme tak mám pokaždé mokré tričko na břiše. Syna jsem nosila hlavně v zimě, tak tam to až tak nehrozilo. Ale pomůže když si (případně i dítěti), pořídím třebas bambusové tričko?
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    INANNA: podle toho, co me rekla moje ucitelka : primes len/bambus/hedvabi je super na leto, cista bavlna nebo s primesi vlny pak na zimu a podle toho co muzu porovnat z toho co mam doma, tak je to tak (i kdyz to hedvabme vatanai co mam je taky docela silna latka)
    INANNA
    INANNA --- ---
    A možná ještě k těm šátkům, vlastně se především potřebuju zorientovat v tom, zda koupit bavlněný nebo s nějakou příměsí. Děťátko se sice narodí v zimě, ale spíš si dělám starosti, co v létě, kdy bude cca půlroční. Dceru jsem nosila hodně, ale léto nás spíš minulo, bojím se, že se upeču:)
    INANNA
    INANNA --- ---
    SOLEI: A v čem je rozdíl? Nechám se klidně nalákat. Ten slevněný je nakonec cenově dost přijatelnej...
    FRENNET: Děkuju, ale to jsem nenapsala, radši bych pevný než elastický.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ADD
    ADD --- ---
    DALEEN: Proto taky pisu jako priklad Nike, coz je znacka, kterou bych nekoupila, kdyby nebylo triko za dvacku. :-) Boty v louzi mi vadej hlavne proto, ze kluci muzou nastydnout nebo si v mokrych ponozkach udelaji puchyre. V sandalech lezu do louzi a potoku i ja. :-)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Je pravda, že já taky hodně nakupuju bazarové oblečení, které je většinou značkové. I když tedy vybírám podle toho, co se mi líbí a ne jaký je na tom štítek. Ale vážně nemám probém s tím, že jde v kalhotách Next na písek. Od malička se ale snažím, aby chápal, že je oblečení na ven/na písek/na zahradu a oblečení na společenské akce/do města/prostě na lepší. To že si zamaže obojí je mi tak nějak jedno, od toho je pračka. Spíš chci aby chápl, že v teplácích na svatbu nepůjde.
    Jediné co mi vadí, je šlapání do louží v normálních botách. Tak mu vysvětluju, že do louží může ťapat jak chce, ale musí mít gumovky. A je až dojemné, když stojí nad louží a vysvětluje mi, že může protože má gumovky :)
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Moje děti jsou většinou "hezky oblečené", často i značkově, ale to je tím, že v sekáčích se většinou objevují značkové hadříky. Takže Benýs teď třeba hrdě hlásí, že má všechno "Nike" - no, byla to jeho velikost a bylo to modré, tak jsem to koupila. :-)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    ADD: jo, myslím, že s věkem snad taky budu rozlišovat na sváteční a běžné, ale ted, v tom roce roce a půl to tomu děcku fakt nevysvětlím a není důvod. Teda, samozřejmě rozlišuju mezi teplákama a bílýma šatama už teď, a když jdeme přímo na hřiště, tak jí ty bílý šaty neobleču, ale když jí je obleču, třeba jak jsem tuhle psala - na svatbu, nebudu jí bránit si v tom sednout na suchou zem, kdyby jsme cestou potkali ten písek, tak to taky řešit nebudu, převlíkat ji by mi přišlo zbytečné. Byly to šaty ze sekáče za pár korun, na další příležitost už jí budou malý. A kdyby třeba pršelo, tak asi vezmu náhradní oblečení, spíš kvůli praktičnosti než špíně samotný.

    A u starších to může dopadnout, jak píšeš - naštěstí je pořád dost prostoru mezi roztrhanýma teplákama a drahým "tesilovým" oblečkem, případně se ty děti dají třeba na těch svatbách po chvíli převlíct, když mnohdy i ženich a nevěsta brzy skončí ve velmi neformálním oděvu, že :-)
    ADD
    ADD --- ---
    SEBIEN: Já mám pro kluky vždycky pár svátečních kousků, které se snažím chránit, ale končí to tím, že je po čase, když z nich vyrostou, uklidím netknuté na půdu, že je snad unosí další dítě. :-) Nepodnikáme nic "lepšího", i když jdeme do kostela, vím, že budou kluci lítat po trávníku před kostelem a přijde mi škoda jim dávat nové věci... Tak už je pomalu ani nekupuju, zato na místním blešáku začínám být vyhlášený sběrač tepláků "děravý a flekatý nevaděj, hlavně, aby to trochu hřálo". Tepláky za dvacku mě nechávají zcela klidnou, pokud jde o sezení na smolném pařezu nebo ježdění po zadku na hromadě hlíny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam