• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    SEBIEN: cena je dost no...Ale někomu s to může hodit (+:
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    ANNAWA: jojo to já vím..Jen byla sháňka po něčem společenském...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KLEVKA: nosila jsem dítě přes zimu dvakrát. Bez speciálního oblečení. A jde to.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KLEVKA: akorát ta cena...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: http://www.satkomanie.cz/cs/45-angel-wings-zimni-kabaty
    Třbas tohle mi přijde celkem společenské (+:
    RYNA
    RYNA --- ---
    INUSHKA: KLEVKA: SOLEI: děkuju moc! tak já se nad tím ještě zamyslím, nějak mě vůbec nenapadlo, že by šlo nosit i přes zimu. akorát ty velké bundy jsou asi praktické, ale moc elegantní to nebude, co? na výletě/o víkendu tohle asi řešit nebudu, ale třeba při cestě někam do společnosti? dá se to předpokládám řešit nošením rozepnutého standardního zimního kabátu plus nějakou vložkou/přikrývkou, jak píše ANNAWA:
    SINSEMILLA: Já bych byla za instrukce a zkušenosti taky děsně vděčná! Já jdu do látkovek určitě, mám pro to hned několik důvodů, ale jak se mi pomalu blíží termín, začínám mít trochu obavu. hlavně se mi zdají nějaké blbé ty čtverce, které jsem pořídila z druhé ruky. předpokládám, že v kvalitě bavlny budou asi taky rozdíly, jaké jsi používala ty? Všude čtu, že nejlepší jsou libštátské extra, ale přece jenom ty nové jsou určitá investice, tak jsem do začátků sehnala levnější, i když nevím, zda to nebyla chyba.
    Tady je ta diskuze trochu OT, tak se případně můžeme přesunout sem: [ Jako v bavlnce*** ]
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: mám!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: no nekecej, po všech těch klucích, jo? máš radost? jednu holku teda doma máte, ale víš jak to myslím...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: já taky :-)
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: :) akorát si teda podle všeho budu moct dovolit víc holčičích motivů
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    RYNA: je to mnohem pohodlnější než v nositku, a lipo se řeší oblečení.V zimě jsem měla tenký svetr (jsem zimomriva krátký rukáv nenosím dřív než v 25°C ) přes to hedvábnou košili nebo tilkoi aby měl malý obličej na jemnem materiálu protože měl vyrazku, xl flisku a L bundu ( normálně mám M) s usitou vsadkou a bylo nám oběma dobře. Snad dvakrát jsem měla kabat co jsem nosila v těhotenství, ten nesel malému až ke krku takže jsem tam přeložila sálu a bylo. Na nošení na zádech jsem vzala starou bundu, vysekla do zad diru, obsila to flausem ke krku vsila gumu aby to přiléhalo a mladíkovi určité nic nechybělo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    SINSEMILLA: každopádně, jdu taky zase do latkovek.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANCHA: No vyfotim, ale budu jestli neco, tak chystat az po 24. srpnu, to odevzdavam velkou vec do skoly a mezitim jedeme jeste na dovoleniu. Jsem teprve v pulce totiz
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANCHA: A kdy mas termin, asi uz ted nekdy vid? Ja jeste vybavicku nechystam, takze bych ti vyfotila, jak to mam - i holky, co taky latkovaly, mi chvalily, jsk to mam zmaknuty. Vlneny jsem mela jedny, ale nejak mi to nezvladla spravne naimpregnovat. Jsem to delala podle navodu a nejak to asi nestacilo
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SINSEMILLA: A chvalim dobrou volbu!
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANCHA: Jednorazovku jsem zacala pouzivat az v roce a pul na noc, protoze vice rtevny zacaly protekat a bylo nutne jednou v noci prebalit a ja pak byla jak mrtvola, proste jsem na to vstavani nebyla uz stavena, jsem odvykla, ale pres den jsme jeli furt latky
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    SANCHA: Pouzivala jsem na ne svrchni pul kalhotky se zaterem, vystridala jsem postupne ruzny znacky, sedly nam docela dobre ty od hc_, bavilo me, ze jsou tuhe. Kupovala jsem ty jednovelikostni a pouzivala jsem je od miminka.

    Vlastne na porad jsem pouzivala novorozenecky sklad, postupne jsem do nich pridala plenku na osminy. Pouzivala jsem je i na ven a na cesty, nejdyl na nejakych pet dni tusim, jeli jsme tenkrat autem, tak jsem si proste dovezla kybl. Plenky jsem mela vzdycky naskladane dopredu a mela takovou tasku se vsim potrebnym na cesty, kratsi i delsi. A zacala jsem tak, ze jsem proste prijela z porodnice a prebalila do latek, jiny jsem ani nemela.

    Jen jsem par dni trochu laborovala a psala si poznamky, jak to delam, a co fungovalo a co ne
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    RYNA: dítko je v zimě takové osobní topítko...Odnosila jsem celou zimu v nosící bundě...vlastně i jaro potom...vše bylo pohodlné...měla sem pod tím jen od muže mikinu, takže sem ji zapla přes nás obě....takže jen dvě vrstvy...
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    RYNA: Já mám první dítě prosincové a tu první zimu jsem nosila hodně, mimino jsem nijak moc nenavlíkala, pořídila jsem si nosící bundu a bylo nám oběma fajn. O rok později už to bylo horší, dcera už byla moc těžká na nošení na břiše a když jsem ji měla na zádech, nedokázala jsem sama tu bundu obléct.
    Druhé mimino čekám v září a do jara snad zas nosit budu. Na podzim mám u mámy objednaný svetr s nosící vsadkou.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANNAWA: no jasně! jak jinak, mě to vyhovovalo děsně a strašně mě to bavilo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam