• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    RYNA
    RYNA --- ---
    FRONEMA: já bych kupovala těsně před svatbou v nějakém osvědčeném obchodě, aby se šátek případně dal vrátit/vyměnit.
    Barvu vyber nějakou hezkou, co se bude líbit tobě a bude ti připadat, že jde i k majitelce (přijde mi lepší dárek vybrat osobně i s riskem, že to nebude ono, nemám poukázky ráda, nejsou v tom ty stejné emoce jako ve skutečném dárku). Délka cca 4,5 m, materiál 100% bavlna, látka s vyšší gramáží (nad 200). Tím myslím nemůžeš nic zkazit.
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    FRONEMA: a jeste jaky mas rozpocet? mrkni treba na isatky.cz, nosenideti.cz, chces pevny satek, velikost se bere dle konfekce, nejuniverzalnejsi jsou 5/6. Bavlna je zaklad, pak jsou ruzne primesi, ale len se musi docela uporne zehlit, vlna specialne prat, bambus to same, ale zase maji specificke vlastnosti. a hledas satek "na cele nosici obdobi", takze ne tenke, ktere jsou super na mimina, ale pak uz moc nevyuzije...
    pripadne mne nekdo opravte...
    ja koukala na little frog, nati, yaro, spokojenost.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Dite se ma narodit na prelomu zimy a jara, na oblibenou barvu se zeptam.
    Jaky material idealne?
    Matka je relativne vysoka, a tak normalne rostla(ani hibena ale ani nijak tlusta) jakou delku?
    Poukaz davat nechci to mi prijde divny.
    Jinak nositko maji v seznamu taky, ale na to se nehlasim protoze to prave neumim vybrat
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    INUSHKA: jo tomu rozumim. z eshopu byva 14dni na vraceni bez duvodu, ale kdyz to dite jeste nemaji, tak risk to je.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    YMLADRIS: To už bych si teda spíš troufla koupit na blind šátek, než nosítko. Šátek se sice nemusí líbit vzorem a může nevyhovovat materiálem, ale nosítko může absolutně nesednout na postavu, což mi přijde jako zásadnější problém.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    FRONEMA: s materiálem neppradím, ale navzdory všem těm úžasným vzorům a barvám, kdybych takhle někomu kupovala, koupím jednobarevný nekřiklavý. Já takový zdědila, světle modrý, takže jsem neřešila, jestli se mi líbí nebo ne (protože jsem ani nikdy neměla důvod sjíždět nabídku, tak nevím, o co přicházím :-)) a jsem nakonec hodně ráda, protože nemusím řešit, jestli se to k něčemu nějak výrazně nehodí, ta barva je dost neutrální na to, aby se mi omrzela a ještě mi ho nakonec lidi chválí a závidí, jak je to praktický, když je takhle obyčejný.
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    jako dalsi moznost je, kamaradce domluvit "zapujceni" satku, aby si ho vyzkousela a pak treba poridila uz podle sveho co ji bude vyhovovat
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    FRONEMA: muzes se orientovat podle toho, kdy se dite narodi (slozeni), velikost matky (delka). ale uprimne bych se radeji zeptala aspon na nejake preference, moznosti je fakt moc... jinak vyssi gramazi bavlny imho nic nezkazis, stejne je lepsi mit pripadne satku vic a tohle je takovy "zaklad", co se snadno udrzuje, nestoji zas tak moc a neco vydrzi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    FRONEMA: na blind to nekupuj, kazda matka to citi jinak a pritom je to drahy. pokud mas dost hodne penez, kup manducu nositko tomu chlapovi abys ho podporila ze chce taky nosit (chlap zpravidla nechxe resit satek)
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    FRONEMA: to pak jedine se nenapadne poptat, jake vzory a barvy ma rada, ona je ta skala satku opravdu obrovska a kdyz budes kupovat novy, vzdycky se da urcite vymenit za barvu, co by vic sedela (kdyz v kolekci bude) a samozrejme zase nejlepsi satek je zanoseny satek, ja co prodavam kdyby jsi chtela tak vatanai eilean je s primesi hedvabi, nadherne modry, na slunicku se leskne a vaze se v nem uplne dokonale, pro zacatecnika nejlepsi, ale na zimu spis na vicevrstvy uvaz, zase na leto dokonaly (mensi reklama, hihi)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    SUCUBIS: To je samozreme moznost, le radeji bych to koupila rovnou aby s tim mela min starosti
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    FRONEMA: jestli nevis co ma rada, tak ji dej darkovy kupon treba do eshopu s satky at si sama vybere :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ahoj, nechystate se nekdo z prahy pristi rok absolvovat cyklus michaely mrowetz v lotosu v ostrave? ja to porad zvazuju, potrebuju nejake nakopavky, posileni materskeho sebevedomi a tak. jen mam nejak strach kodrcat se do ostravy sama (teda jeste se synem)...
    jo a druhej dotaz - je tu mama, ktera dite temer vylucne kojila min. 12 mesicu? potrebuju sdilet :)
    to je jak seznamka, sorry. ale nebavi me ta nepodpora z okoli...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jdu se k vam poradit. Kamarad se zeni a zaroven maji dite na ceste. Mezi svatebnimi dary na vyber je i satek na noseni. Da se nejak rozumne urcit nejakej satek ktery by bylo dobre darovat aniz by si ho nevesta/matka vybrala?
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    DALEEN: Mně na břiše taky už docela dlouho překáží, spoustu činností jsem se bála s ním na břiše dělat (např. právě vaření, žehlení), ale na zádech mi tolik nepřekáží, mám volné ruce a bojím se max., že s ním někde nechtíc praštím o futro. "Nejujetější" počin s dítětem na zádech bylo asi vybírání zeminy při vykopávání děr pro sloupky na plot - se zvědavým batoletem to jinak nešlo a hlídat neměl kdo.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    INUSHKA: já jsem právě dle názorů okolí na domácnost laxní fakt dost, ale jak píše TAPINA, v klidu neudelam vubec nic a co vic, jakztakz uklizena mistnost (neukliditelny bordel ignoruju) vypada po 10minutovym hrani naseho zemetresa jak kulnicka na drivi...ale ty urgentni veci jsou spis veseni pradla atp.... kdyz spi, taky rada relaxuju, popr. spim s nim...:D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    INUSHKA: mne taky ne... dokud jsem nemela druhe :-D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INUSHKA: Tak nutně, že bych musela, to se mi taky nestává. Ale často se mi chce něco udělat rychle a nechce se mi otravovat s mrzutým dítětem, tak ho hodím na záda a než to dodělám, tak je v klidu, protože si trochu odpočine a ponosí se.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam