• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    SUCUBIS
    SUCUBIS --- ---
    FRONEMA: jestli nevis co ma rada, tak ji dej darkovy kupon treba do eshopu s satky at si sama vybere :)
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    ahoj, nechystate se nekdo z prahy pristi rok absolvovat cyklus michaely mrowetz v lotosu v ostrave? ja to porad zvazuju, potrebuju nejake nakopavky, posileni materskeho sebevedomi a tak. jen mam nejak strach kodrcat se do ostravy sama (teda jeste se synem)...
    jo a druhej dotaz - je tu mama, ktera dite temer vylucne kojila min. 12 mesicu? potrebuju sdilet :)
    to je jak seznamka, sorry. ale nebavi me ta nepodpora z okoli...
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    Jdu se k vam poradit. Kamarad se zeni a zaroven maji dite na ceste. Mezi svatebnimi dary na vyber je i satek na noseni. Da se nejak rozumne urcit nejakej satek ktery by bylo dobre darovat aniz by si ho nevesta/matka vybrala?
    VERCASKOCKAMA
    VERCASKOCKAMA --- ---
    DALEEN: Mně na břiše taky už docela dlouho překáží, spoustu činností jsem se bála s ním na břiše dělat (např. právě vaření, žehlení), ale na zádech mi tolik nepřekáží, mám volné ruce a bojím se max., že s ním někde nechtíc praštím o futro. "Nejujetější" počin s dítětem na zádech bylo asi vybírání zeminy při vykopávání děr pro sloupky na plot - se zvědavým batoletem to jinak nešlo a hlídat neměl kdo.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    INUSHKA: já jsem právě dle názorů okolí na domácnost laxní fakt dost, ale jak píše TAPINA, v klidu neudelam vubec nic a co vic, jakztakz uklizena mistnost (neukliditelny bordel ignoruju) vypada po 10minutovym hrani naseho zemetresa jak kulnicka na drivi...ale ty urgentni veci jsou spis veseni pradla atp.... kdyz spi, taky rada relaxuju, popr. spim s nim...:D
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    INUSHKA: mne taky ne... dokud jsem nemela druhe :-D
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    INUSHKA: Tak nutně, že bych musela, to se mi taky nestává. Ale často se mi chce něco udělat rychle a nechce se mi otravovat s mrzutým dítětem, tak ho hodím na záda a než to dodělám, tak je v klidu, protože si trochu odpočine a ponosí se.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    INUSHKA: To je taky od kusu dítěte. Já mohla V KLIDU dělat jakoukoliv práci jen když dítě spalo. A to jsem zas radši práci nedělala vůbec žádnou a věnovala se odpočinku.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Ty jo, mně se asi nikdy nestalo, že bych něco v domácnosti potřebovala udělat tak nutně, abych u toho musela mít dítě na zádech/břiše. Asi jsem na tu domácnost fakt hodně laxní, ale vždycky mi přišlo, že práce prostě počká, až mě ji dítě nechá udělat v klidu nebo bude ochotno se zapojit.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    DALEEN: S miminem na břiše jsem toho moc neudělala, maximálně to prádlo, ale na zádech mi dítě vůbec nepřekáží. To nejčastěji vytírám. Ani to neberu jako věnování se dítěti, je to pro mě pohodlnější, než uspokojovat její potřeby jinak, když je zrovna třeba mrzutá a já potřebuju něco udělat. Když máme obě náladu, tak mi pomáhá a to zase za věnování se dítěti považuju :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: máme v rodině extrémně dlouhé ruce :-) na nákup oblečení peklo, ale zjevně se to někdy hodí :-)
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Na brise uz nosim jen, kdyz kojim. ma 10 kilo. doma pred spanim ho zklidnuju v ring slingu, ta zatez na jedno rameno nic moc, aspon stridam strany.
    NEMESISS
    NEMESISS --- ---
    Samozrejme je to bez nej na zadech pohodlnejsi a dokud jeste nelezl nejak zavratnou rychlosti, spis jsem ho nechavala volne hrat a pobliz delala, co potrebovala, ale ted mu byl rok a uz mesic chodi, nic s nim v mistnosti v klidu neudelam, do vseho leze, vim, ze je to pro nej prirozeny, ale radu ukonu mi tak naprosto znemoznuje. Ohradku mame a obcas tam je, ale dlouho v ni nevydrzi a tak ho obcas proste beru na zada. Jsou to jediny 2 zpusoby, jak v soucasny dobe zajistit jeho bezpecnost a neco pri tom udelat. To, ze si v ohradce sam hraje, povazuju taky za dobry. Na zadech zase obkoukava, co delam a hrozne se hrne do domacich praci, nejradsi si hraje s kostetem, vysavacem, kyblema apod. Nekdy protestuje i na tech zadech, chce proste chodit, ale neda se nic delat. To je, myslim, nebezpeci dnesnich alternativnich matek, ze nosej kvuli diteti, a ne kvuli sobe... Ja si za tim furt stojim, ze nosit jsem dite navykla proto, protoze to tak vyhovuje MNE, jasne, ze je to pro nej asi i fajn, ale meli jsme obdobi, kdy z noseni nadsenej opravdu nebyl. Kocar pouzivame minimalne. Stav mych zad je otazkou jinou:)
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    MEDVED007: Tak jsem buď levá, nebo mám velké dítě (tříměsíční), ale s dítětem na břiše bych nenapsala větu (píšu všema deseti) a nevidím přes ní na monitor :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DALEEN: já s dítětem na břiše nejčastěji pracovala na počítači :-) ona byla v klidu a já taky :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    DALEEN: Věšela jsem prádlo často s dítětem na zádech, protože jsem ho potřebovala nějak vzít s sebou do sušárny a nejlíp nenechat tam lézt po zemi, protože je to taková ta hrubá betonová neumytelná, co když na ni spadne kousek prádla, tak jde znovu do pračky. Na břiše mi nešlo skoro nic.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    INUSHKA: Tak nějak. A nosítko/šátek využívám tehdy, když potřebuju někam jít kam se nedostanu s kočárkem. Takže spíš výlety.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    DALEEN: Mně to taky nikdy takhle nešlo. Možná je to i mým vzrůstem, přes dítě na břiše prostě pořádně nevidím a nedosáhnu, kam potřebuju. Každopádně mi to připadalo nepohodlné. Malvínu jsem prostě měla na hrací dece a při práci na ni průběžně mluvila a vyprávěla jí, co zrovna dělám. Jak začala lézt, tak se prostě po domě pohybovala se mnou a podle svých schopností "pomáhala". Sice to zdržovalo, ale zas to byl přirozený způsob kontaktu a věnování se.
    DALEEN
    DALEEN --- ---
    Dost často tady čtu jak si dáte dítě na břicho/záda a děláte domácí práce. Fakt vám to dítě nepřekáží? Já to párkrát zkusila a přijde mi to mnohem složitější a zdlouhavější než když dítě na nějakou dobu odložím na hrací místo, udělám práci rychle a pak se mu věnuju.
    Z mého pohledu to má tu výhodu, že dítě pochopí, že rodič se mu nemůže věnovat nonstop a naučí se zabavit se na nějakou dobu samo.
    Zjistila jsem, že dítě při jakékoliv činnosti mi prostě překáží (vytírání, věšení prádla), nebo se bojím, že ho zraním, spálím (žehlení, vaření).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam