Diky vsem za odpovedi. Ptam se, protoze me tizi vycitky svedomi ohledne prace, potazmo odchazeni od syna. Od 5 do 9 mesicu veku syna jsem pracovala 2x v tydnu 1,5 hodiny mimo domov, hlidal ho vylucne muz (2x jsme zkouseli babicku s dedou a neosvedcilo se to, kdyz byl s tatou, nebyl zadny problem, takze jsme si sladili rozvrhy), souznim s tim, co pise ANNAWA - bud je s mamou, nebo s tatou, coz je 2.mama, vzdy bez problemu. pak jsem v jeho roce veku zacala delat vic, cca 4x v tydnu 1,5 hodiny mimo domov, ted delam asi 9 hodin v tydnu mimo domov (v tech 9 hodinach je zapoctena i cesta, z toho jde znat, jak uzkostne to resim:D). Je s tatou, obcas zkousime babicku, ze pohlida na tu 1,5 hodiny a syn uz je s ni uplne v pohode (1,5 roku mu je). V podstate jsem nezazila ze strany syna separacni uzkost (az na par vyhrocenejch momentu, kdy byl hodne unavenej, coz bych spocitala na prstech jedny ruky)...mam praci takovyho charakteru, ze neodejdu jednou pracovat na nekolik hodin v kuse, ale odchazim 5x, 6x v tydnu na tu cca 1,5 hodiny, coz znamena 5x, 6x louceni. Kdyz mi do toho prijde doktor a odchazim od nej 7x v tydnu, byť jen na kratkej cas, jsem z toho spatna, on je ale naprosto ok - takze jak pise TORUVIEL, trpim tou sep.uzkosti spis ja, nez on. Trapi me to ted posledni 2 tydny., kdy se seslo dost veci, kvuli kterym jsem musela odchazet od nej casto. On to maximalne okomentuje "mama drn drn auto" a zamava mi, vcera navecer teda koukal ve smyslu "zase?". Tak me jen zajimalo, jak to je jinde...
jsem rada, ze je rad s tatou/babickou a dedou (ty vola i na pomoc pri prevlikani atp., je schopnej se rozbrecet, kdyz zrovna "baba neni" a neco mu ji pripomene)
jen si proste rikam, jak to asi vnima to dite, ktery uplne nepobira tok casu, jestli je v pohode proto, ze vi, ze mama jde pryc vzdycky jen na chvili, anebo je pro nej ta chvile naprosto neurcite dlouha a vnima to tak, ze mama casto chodi od nej pryc...
MULTICAT: ja sem na dite taky dost fixnuta a taky mam v okoli jedinou takto smyslejici kamosku