INUSHKA: taky to citim tak, ze mi duveruje ( a ja pry byla hodne podobne batole, ani jako diteti si nepamatuju, ze by mi kdy na tabore, skolce v prirode apod. chybela mama...), takze vcelku to pro me je pozitivni, az na tahle obcasna obdobi, kdy se me zmocni uzkost a zacnu pochybovat...
LADAVAZA: ja jsem v obdobi tehotenstvi mela takovou predstavu, ze proste nehodlam na matersky pracovat (mam za sebou workoholicke obdobi, ktere jsem odnesla zdravotne), pak se syn narodil, ja se na nej dost upnula (coz me prekvapilo, nebyla jsem pripravena na materstvi, necekala jsem, ze me to tolik zmeni), nechtela jsem pracovat a pak me zacali uhanet urcity lidi a ja si rekla, ok, vzdyt jde o 1,5 hodiny 2x v tydnu (i s cestou :D) a to prece neni moc, takze prvotni motivace: neprijit uplne o (dobre) kontakty, protoze tahle prace je pro me pri pomeru cas/usili/vydelek idealni, po mesici mi doslo, ze mi to ohromne psychicky pomaha, asi proste potrebuju pri ty matersky urcitou seberealizaci, jsem uplne natesena na cas, ktery budu travit se synem, jsem schopnejsi dat mu vic nedeleny pozornosti, nez kdyz treba narazove nepracuju, soucasna motivace vzhledem k okolnostem: moje psychika a penize, ted je zrovna dost potrebujem...
ja si nekdy rikam, ze takhle budu vlastne pracovat dlouho, nekolik malo hodin v tydnu, ze prijde cas, kdy mu to jakoby vynahradim - ale tohle ujety uvazovani vychazi asi z toho, jak pozoruju okoli a vidim, ze spousta matek nepracuje a venuje veskerej cas svymu diteti/detem/rodine a taky asi souvisi s tim, ze nejsem schopna se sama smirit sama se sebou a s myma potrebama seberealizace, anebo se tapu v tom, co je moji prioritou, popr. pochybuju o svejch rodicovskejch kompetencich...