• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    CHANA: Tady s touhle paní jsem si psala, je příjemná, reagovala rychle. Výrobky jsou nádherné....
    Kabáty na nošení dětí
    http://www.vilibaldo.cz/category/noseni-deti/kabaty-na-noseni-deti/23
    na zimu bych brala ten vlněný...
    CHANA
    CHANA --- ---
    Prosím o Vaše zkušenosti a doporučení. Chci si dopřát nový nosící kabát (který se dá nosit i bez dítěte).
    K prvnímu dítěti jsem si koupila bundu Susses Kinder a byla jsem s ní absolutně nespokojená (barva, kvalita, pocit jak v igeliťáku, ani stopa elegance), k dalšímu dítěti jsem si koupila na Aukru polodlouhý kabát za 10 Kč, vyměnila zip a ušila si vsadku. Žádný Versace, ale připadala jsem si snesitelně mezi lidmi. Po dvou dětech se kabát rozpadl.
    Nechala jste si některá šít nosící svršky u nějaké české švadlenky? Ideálně chci celý kabát ne jen vsadku, protože momentálně nemám žádný oblíbený kabát/bundu.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    NYA: tak já třeba úplně malé mimino cca do jednoho měsíce dávala jako v poloze na kolíbku, ale úvaz jsem používala ten, který se používá pro vertikální polohu....akorát jsem tam dítě dala naležato do jednoho z těch pruhů a bylo to super pevné a stabilní (na rozdíl od klasických kolíbek)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    NYA: to se říkalo dřív. Když dobře uvážeš a hlavičku zajistíš, není s vertikálním úvazem problém. Mně na kurzu lektorka i říkala, že kolíbku je těžší uvázat dobře.
    Rychle na mobilu třeba tady http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=91
    NYA
    NYA --- ---
    měla jsem za to, že vertikální úvaz je lepší až pro větší miminko, že pro ty malinký je lepší kolíbka, protože mají těžkou hlavičku?
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    REONA: já též, syna jsem v něm nosila od návratu z porodnice. Jak říká Kotence, je to pohodlnější pro oba! A čím dříve "zvykáš", tím lépe pro tvá záda... máš -li v plánu nosit...
    REONA
    REONA --- ---
    NYA: Také se přimlouvám za vertikální úvaz, laktační poradkyně mi i říkala, že je to pro dítě zdravější a já tak vážu rovnou od prvního měsíce.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    NYA: S tím, že dítě se potřebuje vyplakat máš imho pravdu, lidi se často pokouší dítě utišovat, aby přestalo a tak... Ale ať už miminko, nebo i starší, prostě je taky dobré nechat těm emocím volný průchod. Dcera mi to kolikrát i řekne, když na ni ve stresu zkusím něco jako "tak už nebreč", tak mi vyloženě řekne, ať ji nechám, že potřebuje brečet a nejde to zastavit. A má holka pravdu. Stačí s tím dítětem být, to ona zase chce, abych s ní byla, ale nepotřebuje utěšovat, jen se chce vyplakat a netrvá to ani dlouho. Neříkám nechat vyplakat o samotě v pokojíku, třeba miminko, toho zas příznivcem nejsem.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    NYA: zkus ho uvazat vertikalne, vetsina deti to ma radsi a je to pohodlnejsi i pro matku.

    Ad vyplakani: ja casto nechavam mimino bulet prave v tom satku. Kdyz ji "nic" neni a rve, tak aspon rve u me.
    V aute jsem z toho na prasky. Vetsinou nezastavuju, protoze tam mam tu druhou a ta mi neda prostor na uklidnovani, kdyz sama knuci v sedacce, ale je mi to hodne neprijemny. S prvnim miminem jsem zastavovala a kojila. Ted holt vypinam...
    NYA
    NYA --- ---
    děkuju za vaše zkušenosti. malej to vyřešil trochu za mě, že začal večer hezky spinkat, tak mívám večer pár hodin pro sebe.

    jinak donedávna jsem ho pořád utěšovala, když plakal (podle knížky od Karpa), teď jsem si přečetla v knížce Moudrost raného dětství od Solterové, že miminka občas palakt potřebujou, aby ventilovaly stres.. tak jsem to zkusila, nechat ho plakat v náručí kolik potřebuje, a je to dobré.. pláč skončí relativně brzo a malje je pak v klidu a je mu dobře. a já se tak nenadřu s utišováním a získám tak čas, protože to netrvá tak dlouho, jako opakovaný utišování.

    je to teď pro nás nový, tak ještě uvidím, jestli to bude fakt fungovat, ale i mi to pomohlo někam vyrazit.. že jsem ho nechala vyplakat na začátku, po cestě autem, a pak byl v klidu, nebo jsem ho utišila.. a pak mu dala prostor vyplakat se, když jsme přijeli domů.
    když budu moct s ním občas někam vyrazit mezi lidi, tak budu mít tu potřebu dělat něco pro sebe taky saturovanou..

    s tím šátkem.. na záda bych ho asi uvázat nezvládla, zatím ho nosím jenom v kolíbce na břiše. většinou se mu to ale líbí jenom na procházce, když je s tím rytmický pohupování. doma mi to moc neprojde, tak na ten úklid nebo věšení prádla, ale to není ten čas 'pro sebe', kterej bych si představovala :)
    zatím to řeším tak, že se s ním většinu dne povaluju nebo ho nosím na rukou.. až bude těžší, tak ho asi budu muset nazvykat na šátek i doma
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NYA: ale jednu dobu jsem v úvazu na zádech uspavala luxovanim, bál se vysavače, ale na zádech v šátku pri luxování usnul.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    NYA: když spal tak jsem šla něco delat a brala jsem si s sebou chuvicku ( ale bylo celkem jistě že já jsem ve sprše 20 minut a on bude spát dvě hodiny) teď kdyz, jsou mu dva roky tak pustím pohádky a nechává otevřené dveře od koupelny.....zlaté dvouměsíční miminko

    No a pak šátek, na brise byl do roku a třičtvrtě, pak už měl moc dlouhé nožičky.
    TABBY
    TABBY --- ---
    NYA: Co satek? S miminem na zadech se da delat ledasco...
    NYA
    NYA --- ---
    synkovi jsou dva měsíce, a zatím byl celý život prakticky pořád v náruči. jsem s ním ale sama a abych se mohla starat i o sebe, tak se ho učím teď odkládat. mám z toho trochu divný pocit, nejsem si moc jistá, jak je to nejlíp správně. jak jste to dělaly vy?
    KYO
    KYO --- ---
    INUSHKA: to se mi taky stava, i kdyz se rychle otocim, jde strasne do zaklonu, nejlepsi je to vypodlozit...
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INUSHKA: nasla jsem nejakou starou fotku, tak asi takto jsem to myslela...

    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    KLEVKA: snad sem to napsala nejak srozumitelne....
    KLEVKA
    KLEVKA --- ---
    INUSHKA: staci pouzit treba salu, nebo ctvercovou plenu a hlavicku zachytit aby neklimbala. zafixujes hlavicku a cipy zavazes u sebe vepredu pod krkem nebo aby ti to nezavazelo tak muzes podstrcit pod popruhy toho mei tai a tam zavazat, podle delky te saly....
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Usoudila jsem, že v osmi měsících a když už s oporou sedí, by už Jorika mohla být dost velká na nošení na zádech a já bych třeba konečně mohla i něco doma udělat (s miminem na břiše prostě nejsem schopná). Mám mei-tai, tak jsem si ji zkusila navázat na záda. Dala jsem ji vysoko, hlavou až ke sým ramenům. Chtěla jsem ještě výš, aby přes moje rameno viděla, ale nepovedlo se. Celkem pohoda až na to, že když usnula, spadla jí hlava dozadu do takového bočního záklonu. Nosítko sice má takovou tu podpírací kapucku, ale ta tomu nezabránila. Je to normální? Nevadí to? Jak tomu případně předejít? Rukou si přes rameno na její hlavu nedosáhnu, abych ji tam nějak srovnala.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam