• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    Já si prostě hlídala, aby dítě za tu ruku neviselo, aby se jí jen drželo jako pojistky, kdyby něco. Ideálně poskytnu jeden prst. Jakmile cítím, že dítě na tom prstu visí vahou, dávam níž. Teď mluvím o držení za jednu ruku, chodím pak zkroucená na stranu, po chvíli taky nic moc pohodlí...
    GIO
    GIO --- ---
    TAPINA: no jasne. ale ne vzdy muzes byt v predklonu tolik, aby dite obema rukama opiralo o tve ruce pod urovni jeho ramen.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    GIO: Voděním za ruce, tím, co se nemá dělat, rozumím to, že chytnu dítě za nataženou ruku nad hlavou a držím ho jako opičku, která mi na té ruce v podstatě visí. Když se dítě dožaduje pomoci, lze mu podat ruku tak, aby na ní neviselo, ale aby se o ni opřelo, na způsob aktivního chodítka.
    GIO
    GIO --- ---
    MEDVED007: ta moje to taky nesnasi, a rve dost casto i ted, v roce a pul...muz uz s ni nechce jezdit:)) ja to mam denne a nejak jsem si zvykla.) ale je fakt, ze to neni uplne vzdy a unavena ta i usne obcas.)
    GIO
    GIO --- ---
    ad to vodeni za ruce.. jak tu tak ctu ty zaryte odpurce vodeni, ze se dite necha at se to nauci samo. ano, je to spravne, ale to jako tomu diteti, ktere neustale natahuje rucicky, ze chce pomoci, tu pomoc odpirate? To ja teda nevydrzim, a proste kdyz mou asistenci vyzaduje, dozaduje se kontaktu, tak ji ho rozhodne neodpiram. nerikam, ze jsem ji tahala za ruce, ale pomahala jsem ji, kdyz to zadala..samozrejme nijak cilene a systematicky, al e nedovedu si predstavit, ze by se dite natahovalo, ze ode mne ocekava pomoc, a ja bych mu rekla nenenene nepomuzu ti, nauc se to sama, kdyz je mu rok...samozrejme s rozumem,zadne vlaceni.. dle neurologa, kde jsme byli tri mesice po zacatku samostatne chuze a fyzioterapeutky je zcela ok,) vseho s mirou, dodala bych.


    a jak tu nekdo psal, ze ho vystihovalo, ze je dite hypertonicke... ja mam obe deti s hypertonickymi klouby v kolenou, sedi tak jako rozcapene, kdyz "kleci", obe nohy daleko od tela..zadny prekazkovy sed proste a neznepokojuje mne to.. melo by? fyzio,kdyz to videla, tak trochu vahala, kdyz si tak sedala ta rocni, pak jsem tam jednou prisla i s ctyrletym synem, "sedeli" tak razem na zemi oba a ona to zhodnotila, ze ok.)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    LUMIAN: a dekuji ;)
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ALDEMIK: skoda,ja uz objednala yaro :/ snad budu spokojena ;)
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    LUMIAN: a nechces muj vatanai tintagel? tezsi ditko unese a ja ho nevyuziju...
    LUMIAN
    LUMIAN --- ---
    ahoj Prosím,poradte mi nějaký satek na noseni,aby unesl i tezsi ditko,stal max 2100.-.
    plavu v tom a vubec neorientuju. Moc dekuji
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    SANCHA: naše mladší dítě prostě nenávidělo, když bylo upoutané....taky jsem se upínala ke změně do větší sedačky s lepším výhledem....ale houby....ona prostě nechtěla být připoutaná a s tím jí v autě prostě nepomůžu.....takže minimálně do roka, spíš ještě o něco víc v autě řvala nonstop a nebylo, jak to změnit...navrch tam ani nespala, bylo to psycho, pomohlo jen volume doprava :-)))
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dekuji za tipy. :) zabira ten malicek a pousteni hudby z takoveho toho detskeho lehatka. Blika to a svetylka ji taky bavi. :)
    Zatim se nam povedlo vzdy celkem rychle najit misto, kde se da zastavit.
    HELMETGIRL
    HELMETGIRL --- ---
    MYJKA: Nám syn plakal jen za tmy, jak se míhaly stíny na sedačce. Pomohlo odstínit okno vedle něj nějakým přehozem, případně sousedka dětem svítila na opěradlo proti nim baterkou.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MYJKA: My máme na držadle autosedačky jedno chrastící zvířátko. Plus jsme teď konečně řádně nainstalovali zpětné zrcadlo, které má světýlko a hraje (má to dálkový ovladač). Ale T. v 99,9% případů v autosedačce spí. Pokud ne, tak zabírá, že si s ním povídám nebo zpívám jako Kyo :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEDVED007: Mne slo teda v dotaze primarne o to, ako ukludnit dieta.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MYJKA: a kdo říkal, že to má uklidnit dítě ? :-) při řízení auta má jasnou přednost řidič, protože zodpovídá za bezpečí všech přepravovaných osob :-)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    MEDVED007: To u nas moc nefunguje. Rozculuje ju aj pustene radio. :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MYJKA: volume doprava :-)
    KYO
    KYO --- ---
    MYJKA: Zpivala jsem... ruzne pisnicky a nepretrzite :]
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    SANCHA: u nas jeste obcas v kocarku, ale to se ji snazim oblikat tak, abych ji mohla vyndat a vzit na ruce a pohoupat. Nebo proste chodim, misto s kocarkem, s manducou.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Nepouzivam dudlik. Jak ale resite situace, kdy proste nemuzete hned dat prso ani vzit na ruce a miminko rve? Konkretne dnes autosedacka za jizdy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam