• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YMLADRISKontaktní rodičovství - attachment parenting
    100POURCENTPU
    100POURCENTPU --- ---
    Díky.
    Koncept kontinua je fakt klasika, slyším o ní na každém kroku, tak je asi na čase ji zdolat.
    Jinak čtu Vědomý rodič od Tsabary a je to hodně “hluboký” čtení, ale chtělo by to něco praktičtějšího.
    DISONANCE
    DISONANCE --- ---
    100POURCENTPU: Taky Naomi Aldort: Vychovavame děti a rosteme s nimi. A ja si ted zamilovala Výchovu bez poražených od Thomase Gordna.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    100POURCENTPU: Koncept kontinua je taková klasika.
    100POURCENTPU
    100POURCENTPU --- ---
    Jakou knihu ohledně kontaktního rodičovství byste doporučili?
    113KW
    113KW --- ---
    Zůstali jste s dětmi na léto v Praze a už vám z nich jde hlava kolem :-) ? Co takhle si hodinku v klidu posedět a pokecat s dospělými na příjemné venkovní zahrádce a o děti se vám zatím budou starat zkušení lektoři? UŽ TUTO NEDĚLI 19. 7. NEDĚLE 14:30 – 20:00 Taneční a výtvarné workshopy, rodiče v klidu na pivu a o děti se staráme my :-)
    další info v události zde na nyxu, kde jsou i další odkazy [ FLEXDANCE GRAFFITI 19.7. NE program pro věk 6-18 l / workshopworkshop / 19.7.2020 / CR - Praha - Žižkov BeerGarden - Koněvova 1686/15, Praha 3 ]
    Vstupenky pořídítě zde: https://113kw.yapsody.com/event/index/580501/flexdance-flexgraffiti-19-7-nedle
    AMINETA
    AMINETA --- ---
    Kdybyste nahodou nektera resila nabytek pro kontaktni spani s vetsim ditetem,tak prave posilam dal kvuli stehovani nasi na miru vyrobenou postylku:
    [ OFFERINGNABÍZÍM: Kontaktni postylka z borovice masiv / praha 3 / 5000 CZK ]
    ADD
    ADD --- ---
    1TERESKARASTY1: Jak to ctu, tak bych to na tvem miste nechala, jak je, protoze nejak to resit muze trvat stejne dlouho, jak by situace trvala bez reseni. Po druhem roce se vetsina deti odstavi sama - a snaz, pokud je matka odstavit nechce (nemaji pocit, ze neco ztraceji, ale ze se osamostatnuji :-)). Takze bych veci delala tak, aby vyvolavaly co nejmene stresu, a verila, ze se to pres leto vyresi samo. (Napriklad venku se usina snaz nez doma, je snazsi dite prochazkami a koupanim poradne unavit,... ).
    HELLTSCHA
    HELLTSCHA --- ---
    Ahojte! Jen stručně moje zkušenost: Já nebyla vůbec přesvědčná, že chci přestat kojit, naopak! Ale po roce a půl nespaní a neustálého vysávání to moje tělo už nedalo a začala jsem se sypat. Skončila jsem v nemocnici a kvůli následné medikaci jsem kojit nemohla. Vůbec jsem to nedávala, brečela jsem víc než to nebohý dítě, ale zachránil mě manžel. Odstěhoval mě na 4 dny k mojí mámě a zvládnul to se synem sám. Hrozně jsem se bála, po tak dlouhým odloučení, co se stane, jestli bude chtít prso, nebo jestli si ještě vzpomene kdo jsem :) Ale bylo to úplně v pohodě! S dcerou už šlo pak všechno hladce, jak spaní, tak kojení, tak odstavování... to je holt kus od kusu :) Držím všem palce!
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    1TERESKARASTY1: Já teď odstavila, protože jsem strávila jednu noc na pohotovosti. Byl s ním doma muž - prý řval dvě hodiny, ale pak usnul. Dostala jsem algifen, tak jsem nemohla kojit (ano, vím, že je to sporné). Tak jsem mu to vysvětlovala. Dvě noci jsme u něj v noci leželi oba a nabídli jsme mu normální mléko - nechtěl. Pak usínal, přitulený a asi po čtyřech dnech už si na prso ani nevzpomenul... Jo jako občas ho chce hladit, ale už se nechce přisát. No a taky už spí celou noc sám v pokoji (pokud u něj neusnu...)

    Syn se mi kojil už jen v noci. Nejdříve jsme ho naučili spát u sebe v pokojíčku. Prostě jednou jsem zkusila mu dát vybrat, zda jdeme spát k nám do ložnice nebo k němu do pokojíčku. A on zamířil do pokojíčku, tak jsem ho podpořila - spí normálně na matraci, má tam naši starou velkou. Tak to trvalo asi 14 dní. Když se chtěl nakojit vřísknul si nebo za námi přišel do ložnice.


    KAI
    KAI --- ---
    1TERESKARASTY1: I mnohem mladší poberou že ve dne ano a v noci ne. Je to naopak velmi přímočarý, jednoduchý a čitelný, pochopí to hned a nebude jí to aspoň zbytečně rušit a budit. Uvidíš, jak se jí pak prohloubí spánek, bude spát jak dřevo.
    Ale je to pro ni dlouho pěstovaný zvyk a takový zvyk zrušit samozřejmě nebude bez odezvy. Však ji ale nebudeš nechávat vyplakat, budeš s ní, budeš ji konejšit a chlácholit, akorát jinými způsoby než prsem. Ono to možná pro tebe bude těžší jak pro ni :) Říkej jí, ať spinká, že jsi s ní, že je noc a kojit se bude hned ráno, hlaď ji, pochovej, když bude třeba. Třeba bude smutná, to je přirozený, tak ji nechej to oplakat...a třeba to nakonec vůbec nebude tak dramatický :)
    PETPET
    PETPET --- ---
    1TERESKARASTY1: ja kojim syna, za dva tydny bude mit tri roky. K tomu teda jeste pulrocni mimco.
    V tehotenstvi (kdyz doslo mliko a kojil se na sucho) se nam to pekne upravilo na kojeni vecer a rano. Po porodu to bylo par tydnu casteji, ale utla jsem to v zarodku. Mam mozna stesti na dite, se kterym se da domluvit. Kojim ho teda jen chvili (v duchu napocitam do 20, prcek pak chce pocitat jeste do 10 a pak reknu dost a pusti me). Bylo i nekolik pokusu o odstav, ale nejak na to nemam. Takhle nam to obema vyhovuje. A asi teda pockam na samoodstav.

    Uspavani - kdyz pres den nespi, tak si cucne mliko, povidam mu takovou meditaci a do 5 minut je tuhej. Kdyz obcas usne po obede, tak to trva skoro hodinu, suskame si a je to vlastne fajn. I kdyz pak uz casto taky usnu. Spi s nama v loznici na sve velke posteli a nad ranem se presouva ke mne pod perinu.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    1TERESKARASTY1: Uplně v pohodě pobere, že v noci ne, ale přes den jo. Já obě odstavila na noc a pak ještě dlouho normálně kojila ráno, během dne i na uspání.
    Já bych asi děti nekojila tak dlouho, kdyby to znamenalo se pořád budit v noci. Od nočního odstavu mi to zase nějakou dobu dělalo radost a dobrou službu.
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    A jeste by me zajimalo, vy ktere to mate uz zajete...jak dlouho vam trva nez vam dite usne? Me to s tim kojenim trva cca 20-50minut.
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    A jen tak pro zajimavost je tu nekdo kdo koji/l dite dva roky a dele? Mysleno jedno dite. Prosim kdo ano tak at da plus, diky :)
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    Cca od roka uz spala celou noc, max. 1-2x se vzbudila a pak jednou po odpolednim spanku k ni sel tatinek misto me a od te doby se budi v noci x krat (takze uz to tak je pres rok).
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    1TERESKARASTY1: Dnes jsem byla v noci s ni, porad chtela prso a uz mi to prislo zbytecne dlouhe tak jsem kolem ni natahla ruku a najednou ho pustila a pritulila se k ruce. Asi se snazi usnout sama, ale vrti se pak nekolik hodin, cestuje po posteli. Predevcirem cca od 2 do 5:30 pak usnula. Jinak je takova netuliva v noci, spime zady k sobe celou dobu asi tak jako pise Solei, spim uz na jednom boku pres rok...
    1TERESKARASTY1
    1TERESKARASTY1 --- ---
    Diky za odpovedi. Vnitrne zatim nejsem rozhodnuta prestat kojit, ale kdyz me vzbudi ponekolikate tak uz nad tim uvazuji...Jsem asi hrozne mekka a nechci ji prave nechat plakat, je mi z toho dost uzko. Ale asi je pravda, ze to za to pak stoji. Musi uz z toho byt unavena taky. Pokud bych ji prestala kojit uplne tak nevim jak ji uspim po obede :( Vlastne by mi vyhovovalo ji kojit jen po obede avsak nevim, jestli pobere ze ve dne ano v noci ne.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    KAI: on si po čase člověk zvykne. Malou budil každý pohyb a nešla vracet do postýlky jako starší. Ten navíc do postýlky chtěl, u nás mu bylo horko. A kojení v noci mám jednoduché díky svým rozměrům.....ona fakt pohodlně dosáhne.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    1TERESKARASTY1: Odstavila bych ji na noc. U nás obě holky první noc bulely několik hodin, než usnuly. U jedný byla třetí noc už celá prospaná, druhá se budila ještě asi dva týdny, ale už jen na chvilinku. Od tý doby se ve spánku daj libivolně přenášet, takže to za to imo fakt stojí.
    A taky bych jí na noc neopouštěla, dokud jí neprospí celou.
    KAI
    KAI --- ---
    SOLEI: to ses teda husta. Mne stacilo, ze jsem vzdycky musela spat na jednom boku dokud se zase neprobudil a neotocila jsem nas (coz teda bylo vetsinou tak za hodinu a pul, ale i tak jsem se nekdy chtela otocit driv, ale mela jsem smulu, vzdycky ho to probudilo :D ). Spat jednu jedinou celou noc jen na jednom boku, uf uf uf!

    Ja se teda s ditetem v posteli dobre nevyspala. Samotnou me to prekvapilo, ale nikdy bych ty jemne nuance nedomyslela, jako treba to, ze se dite probudi, kdyz si prijdu za nim lehnout a to i v pripade, ze jsem ho pul hodiny predtim kojila a znovu uspavala. Ze mu bude vadit, kdyz se k nemu otocim zady. Ze se nebudu moct jit v noci vycurat, aniz bych ho probudila. Spani pri kojeni mi kazdy od zacatku sliboval, nikdy jsem se ho nedockala, proste jsem nedokazala spat pri tom, kjdyz mi nekdo zuzla cast tela, jeste tak citlivou, jako je bradavka. A dokud nemuzu zaujmout nejakou svoji spaci polohu, coz ta kojici vleze pro me neni.

    SIMCIIQ: tak prvni spanek ve vlastni postylce 6 hodin, to je milionovy, to jsem nikdy nezazila :D Taky jsem to pak tak zacala delat, prvni spanek do postylky, pokusit se ho vratit jeste po prvnim kojeni, ktery bylo mezi 10-11, coz vyslo obcas, po dalsim kojeni (tak za hodinu a pul :D) uz to vyslo malokdy, tak uz zustaval u me. 6 hodin v kuse spal poprve v zivote az v tech 10 mesicich, pote, co jsem ho v noci prestala uplne kojit a nekompromisne jsem ho odstehovala do jeho postylky. Kontaktni reseni to sice neni, ale to po 10 mesicich spankove deprivace uz fakt nebyla priorita.
    A taky je pravda, ze ja si spolecne spani zvolila proto, ze jsem ho povazovala za prakticke a proto, ze spatne slysim, tak jsem si nedokazala predstavit mit dite dal od sebe. Nezvolila jsem si to kvuli nejakemu kontaktnimu idealu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam