• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAINBOFpoškozený HardWare: získání či poskytnutí: HDD, LCD, CD/DVD, digiťáky... Bastl-Komunita
    Přemejšlel jsem... a vypřemejšlel jsem, že věci, co si myslím, žeby mohly zajímat BRMlab, napřed nahodím tady.
    Mohl bych oslovovat jednotlivě vás všechny, kteří odemne ty blbiny berete, ael to bych se vždycky v půlce zasekl a víte sami, jakej tlak mám doma na vyklízení svýho šrotiště.
    Takže napřed to dám sem, pak na "za odvoz" a potomm, stydím se to napsat, možná dokonce i do elektrošrotu... ale k tomu zatím ještě nedošlo.
    ---------------------------
    Syslím doma už krabici poškozených HDD, kterým někdy stačí jenom vymějit desku a jedou.
    Nebo z nich použít desku a jinej jede.
    Kupovat to na Aukru dost leze do peněz a je to dost nejistý podnik.
    Pokud jste na tom stejně, dáme to dohromady.

Vyfoťte stranu A i stranu B disku s popisem vady. V ideálním případě má někdo podobný a smontujete to. Nebo to někdo koupí.
    rozbalit záhlaví
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    TRUMPETKA: což je při fyzickym poškození prd platný :P
    Navíc tim že necháš fyzicky poškozenej disk marně hrabat riskuješ další nevratný poškození...

NIS: pokud jsi nebyl poblíž (spíš rovnou uvnitř) "nabitý" MRI mašiny, disk zmagnetizovanej rozhodně neni ;-)
    Vadí extrémní vlhkost, prudký změny teploty (obzvlášť s tou vlkostí), nárazy, vibrace. Na nárazy a vibrace je disk víc než 1000x citlivější když běží, stačí ho příliš rychle položit na stůl.

Jestli jsou data nenahraditelný, rozhodně to nedávej nějakýmu šikmookýmu joudovi v kůlně, dojebe to.
    Ale pokud pro tebe nemaj nějak výraznou cenu, kup novej disk a na starym zkus doma nějakej recovery SW, když to dáš profíkům tak si budou účtovat kolem 500 jen za to že se na to podívaj...
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    NIS: nooo my sme v praci pouzivali jeste Ultimate Boot CD, kdyz uz nic, tak to aspon najde a oznaci vadny sektroy
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NIS: věř mi že nechceš. fyzický poškození disku ti neudělá NIKDO v žádný obyčejný dílně. vyžaduje to dost specializovaný vybavení který navíc je většinou poplatné jen příslušné generaci disků. Ona ta cena je odvozena ze skutečné práce. vyčtení disku pak klidně trvá několik dní a probrání obsahu klidně i týden.

pokud se pohybuješ v tisících kup si novej disk a ušetři si (i ostatním) práci.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    NIS: Á-ha. "Hanzelka v Kostelci zastřelil Rusa. No, vlastně to byl Zikmund, který v Kostnici upálil Husa."

No a pokud ta data pro tebe mají hodnotu tisícikoruny, tak holt se s nima napřed rozluč, a pak zkus cokoli. Možná se stane zázrak a někomu se je podaří obnovit; spíš ale ne.
    NIS
    NIS --- ---
    RAINBOF:
    ELEKTROODPADAR:
    TRUMPETKA:
    AKA_THE_A: No ono to neplachtilo 4 patra, to jsem prehnal.. Letelo to asi 30-40cm na dlazku.. Ale predtim jsem ho mel hlavne v krosne a proletel asi 8000km a dost mozna si myslim, jestli se spis nezjebal cestou/nezmagnetizoval nekde.. ale mel jsem tam i druhy disk a ten funguje.

30tisic? Takovou praci chci delat... =) Ale jsem ted v Thajsku na nejakou dobu tak to mozna zkusim dat nekomu tady, treba by to stalo mene.. ale teda nechce se mi za to davat ani litr..

Kazdopadne jsem koupil sata-usb kabl, dal jsem to do kompu a trochu posun.. Uz se dokonce objevi jako disk, ale nemuzu se na nej dostat.. Zkousel jsem soft GetDataBack a EasyRecovery a ti ho vubec nevidi.. takze je to v prdeli.. jestli nahodou nekdo nemate nejaky napad, ktery by me nestal bambilion.. coz predpokladam ze nemate.. Moje kolekce hudby za poslednich 12 let.. rest in piece.. :-)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    mam tu dvě LCD s vadou zdroje přesněji v obvodu invertoru je podle mne mrtvý mosfet. rozebraný je to tu už 3 roky a 2x se to stěhovalo.

je to HP L19 dovoz brumlovka. Dál je tu mikrovlnka co "nevlní"
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    NIS: vidím to tak na 30k za vytažení dat. to ze jsi ho spustil způsobilo zřejmě trvalou ztrátu části dat.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    jako plotny jsou celkem odolny nicmene je fakt, ze hlavy by je pri tom padu mohly taky poskrabat no ..... 4 patra, to uz je solidni polet :D
    ELEKTROODPADAR
    ELEKTROODPADAR --- ---
    NIS: moc optimisticky to taky nevidim.... kdyby to byla elektronika, něco bysme možná našli na ND, ale jestli to byl takovej pád, tak pochybuju... naposledy, když jsme obnovu řešili, vyšlo to v data recovery na nějakejch 23 000 tušim... :)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    TRUMPETKA: Ja to teda ctu "elektronika v hajzlu, vse ostatni v neznamem stavu"; tvrzeni, ze plotny jsou automaticky v cajku, mi pripada nezrizene optimisticke.
    TRUMPETKA
    TRUMPETKA --- ---
    NIS: teoreticky by plotny mely bejt v cajku, tohle spis vypada na rozbitou elektroniku/hlavy
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    NIS: jestli letěl 4 patra (na co dopadl?) tak určitě v pořádku neni :P
    Zvaž jestli je na něm něco opravdu důležitýho, protože případná záchrana dat by nebyla levná...
    NIS
    NIS --- ---
    Zdravicko, mel bych jeden dotaz ohledne poskozeneho prenosneho disku.. teda je otazka, jestli je poskozeny. Letel jsem kajsi a mel prenosny disk v batohu, zabaleny v rucnikach atp.. no kdyz jsem ho vybaloval, zapomel jsem ze ho mam v tom rucniku, disk plachtil ctyri patra, cekal ho dopad.. kazdopadne funguje, sviti a vrni, ale po pripojeni do notase se nic nedeje. Jen notas zahlasi, ze bylo neco pripojeno, ale na disk se nedostanu. Ma tady nejaky hardware machr nejaky navrh co s tim udelat?
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    budu do elektroodpadu dávat nějakej bordel z firmy ale vzhledem k me povaze recyklovat věci to bude fakt šrot (ale nerozebranej teda)

kopírka, multifunkce tiskárna, mikrovlnka, scanner, apodobně...
    SERRUTTY
    SERRUTTY --- ---
    nahodou někdo jakejkoliv hdd
    TBC
    TBC --- ---
    EXX: hele to je na draka, kup si za 300,- stolni ventilator, a air flow bude mnohem lepsi a tizsi a i min energeticky narocny... z tohodle se vyplati bastlit tak na chlazeni a tah mozna skrine apod :)
    EXX
    EXX --- ---
    ahoj, nemel byste nekdo i vetsi mnozstvi PC vetracku .. potrebuju potunit obytnak, zacina bejt vedro. nejaky vetsi (at nejsou hlucny). Pripadne i tip kde k nim prijit za rozumno .. skoro bych rekl ze to musi byt dostupny IT šrot ze starejch skříní apod... dyžtak pošta díky
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    JENDAVB: PCI zvukovka je Audigy?
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    OMI: držim v ruce Athlon 7550 (AD7550WCJBGH, Stepping: JAAPB AA, dat. kód: 0923CPSW)... 2 jádra, 2,5GHz, když to deska dovolí, může víc :P

btw tahle deska ho oficiálně nepodporuje a tim pádem asi ani nerozběhne :P
    OMI
    OMI --- ---
    Neměl by někdo silnější procesor než 2,5GHz pro desku
    NF61S Micro AM2 SE Ver. 6.x Socket AM2
    NF61S Micro AM2 SE :: Motherboard :: BIOSTAR
    http://www.biostar.com.tw/app/en/mb/introduction.php?S_ID=23
    Kamarád shání a je chudej, tak jsem vzpoměl na zdejší forum...

A pro RAINBOFa už mám ty hrsti optik z CDček hned několik hrstí, jenom jak se tam dostat :-)
    MICHNZEE
    MICHNZEE --- ---
    Ahoj, měl by někdo zájem o grafickou kartu gForce 8800 GTS? Bohužel hází artefakty, asi jsou v háji paměti... kdyžtak PM prosím, díky Lukáš (Praha)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam