• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed

    "Nechci se udřít k smrti ale zase chci nakládat tramvajím/autům a debílkům na horskejch kolech.."
    rozbalit záhlaví
    GEEK124
    GEEK124 --- ---
    PULP121: 10, ale nemůžu si je vynachválit :)
    PULP121
    PULP121 --- ---
    GEEK124: Dvanáct táců za náby, good luck!
    GEEK124
    GEEK124 --- ---
    jedno řešení náb, které nejdou téměř strhnout je tohle: http://www.whiteind.com/track
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    EDGE61:
    MARASAN: Si přesně myslím že jsem dojel na kombinaci tědle dvou faktorů, jednak byl asi o pár desetin širší závit pastorku a i proto ten fest dotaženej lockring nedržel a povoloval se, pak jsem právě nekolikrát prošláp a bylo po závitu... s ohledem na doučasnou finanční situaci zkusím ten MTB přední náboj na šroubech a budu pomalu šetřit na Phila
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    MARASAN: jo a taky nektery naby maji sirsi zavit nez pastorek a pak lockring nedoliha, pak je potreba vypodlozkovat pastorek.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    EDGE61: ja si zas myslim, ze dotazenej lockring je sice dulezitej, ale precenovanej. Primarni je mit fest dotahlej samotnej pastorek. Nejlip se mi to dela primo na kole pomoci retezu a jako paku pouzit cely zadni kolo, na netu jsou mraky navodu, jak pastorek poradne dotahnout.
    EDGE61
    EDGE61 --- ---
    STILL_PRIMITIVE: Můj názor je, že na kvalitě náboje záleží, ale hlavní důvod strženejch závitů je z 90% špatné dotáhlej lockring. Když okamžitě nerozpoznáš, že se ti povolil a jezdíš s tim, tak pastorek se protáčí na obě strany s tim jak brzdíš nebo zrychluješ a je to 50/50 jestli první strhneš závit na pastorek nebo na lockring.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Podle mě nejhezčí náboje ever...

    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MARASAN: paradní, bohužel finančně na to nedosáhnu, v tydle cenovy relaci mi byly doporucovany Phil Woody, taky U.S.A ...no, snad na neco podobnyho jednou dojde :)
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    MARASAN: nadherny naboje! uz vim na co setrit :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    STILL_PRIMITIVE: pokud chces neco echt dobryho, jdi do White industries http://www.whiteind.com/hubs/
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STILL_PRIMITIVE: mno, cestovani na akce byla u me jen kratka faze v dobe kdy jsem s kuryrovanim koncil, nicmene jak 2010 v budapesti na ECMC tak 2012 ve varsave na WCMC vetsina fixaru melo "klasicky" drahovy setup s lockringem. s tim, ze i pres ruzne videa by se nemalo zapominat, ze vetsina messengeru jezdi na "normalnich" kolech.
    vem si z toho, co chces. ale jestlize to bude nejaka exotika, tak bych na tvem miste hned bral 1-2 nahradni pastorky.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    ZSIS: ten system-ex mi doporucil kamos fixar co tomu rozumi s tim ze na tom jezdej messengeri v Londýně (bydlel tam X let a zivil se jak jako messenger tak jako bike builder v BLB) - ze je to rozumnej pomer kvalita/cena, hub stál cca 30liber tak asi horší várka... zkusim ted ten MTB náboj predni a uvidim, sirka je stejna jako u drahovky vzadu, spíš mi jde o výšku - koukali sme na i v cyklovrakovisti s klukama co tam delaj, snad sezenu i stejne vysokej abych nemusel kupovat novy spejle.. uvidim no, zatim zkusim jezdit ten urvanej prilepenej epoxidem na kov ale radsi si dam dopredu brzdicku kdyby to prdlo, bydlim na kopci :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    mam za to, ze to vzdycky bude loterie. s tim, ze s vyssi porozovaci cenou stoupa sance na vyhru. 6 let sem mel zadni kolo "weinmann" (naboje pry "formula", spis low-end), kupovane v sade s prednim pres ebay za ~ < 140€. mel sem na nem 4ty pastorek, nez me srazilo auto na odbocovacim pruhu, ktere nahodou zaradilo zpatecku kdyz jsem za nim zrovna prejizdel silnici. tak to treba byla vyhra. ten naboj, ne ten uraz.
    znam kluka, tomu odesel naboj za mesic, za stejnou cenu.
    nahoda je blbec, stejne si nevyberes.
    u naboju na MTB to imho neni tak jednoduchy, co se roztece/sirky patek tyce. ale nejsem exprd.

    kazdopadne existuji pastorky, ktere se shaneji v pripade nouze lepe, nez jine.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    SALO: Díky za info... mě hlavně láká ten spůsob uchycení, kterej mi přijde lepší a cenová relace celý tý věci... byl jsem odhodlanej koupit Campa record dráhový náby, protože nemám rád kupování věcí co by neměly vydržet hodně... ( v čemž mě tendle hub co jsem urval dost zklamal... ) ale po tom co jsem viděl fotku kde sou měsíc starý rozlámaný po 500 mílích, jsem si to rozmyslel.. bylo mi doporučený to uchycení na šrouby, tak jsem si řekl že spíš zkusím to než další závitovou věc... v kovomateriálech se moc nevyznám, jsem staromodní vyznavač oceli, což u nábojů nelze moc uplatnit mi přijde, tak si rád nechám poradit...
    SALO
    SALO --- ---
    STILL_PRIMITIVE: "hlinikove" naboje sa nevyrabaju z cisteho hliniku, su to vsetko zliatiny, typicky 6061 alebo 7006.
    taktiez ako ten tvoj "duralovy" nebude vobec 20xx zliatina.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    MARASAN: Čistě laiksky sem si myslel že dural je pevnější než hliník, po tom co jsi sem psal jsem mrknul na wiki kde píšou - Dural nebo duraluminium (z lat., „tvrdý hliník“) je obchodní označení pro různé slitiny obvykle 90–96 % hliníku a 4–6 % mědi s menšími přísadami hořčíku, manganu aj. Oproti čistému hliníku (měrná hmotnost 2,7 g/cm3) je dural jen nepatrně těžší (typicky 2,8 g/cm3), ale až pětkrát pevnější v tahu i tvrdší. ... tak si furt myslím že je to lepší... nehledě na to že v něm to bude uplně jinak uchycený a urvat 6 pevnostních 8.8 šroubů bude větší peklo než urvat hliníkovej závit z taiwanu kterej byl kdoví jak šizenej...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    STILL_PRIMITIVE: jakej je podle tebe rozdil mezi duralovym a hlinikovym nabojem?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    EDGE61:Diky, presne ten MTB diskovej náboj budu kupovat, duralovej, tak snad vydrží, tipci na tom prej sjizdej na fixachi i Jested... Podle me pevnostni srouby musej drzet, kdyz udrzej pastorek motorky, zas takova vazba nejsem :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam