dlouho jsem sem nedal nic od nasi DEFEKT party. tak tady jeden vikend z domaciho prostredi.
3. - 5.11.2017 - Podzimní týmovka, Tábor, CZ
Nečekal jsem, že to tentokrát půjde tak hladce. Stačilo pár ťuknutí do klávesnice: „Čau, dlouho jsme se neviděli.
Kdy se potkáme?“. Stačilo zmínit základní hesla: „Bude pivo. Projedeme se na kole a koukneme na Mistrovství
Evropy v CX. Přijede celá crew!“. A nebylo co řešit. Termín vyšel skoro dva měsíce od toho, co jsem si zlomil kotník
na závodech v Drážďanech. „To bude dobrá rehabilitace.“ říkám si. A taky že jo.
Po náročném večeru pauza v Perle.
V pátek po práci sedám na vlak v Bohušovicích nad Ohří a za tři hodiny vystupuju na nádraží ve městě Tábor.
V úzkém kruhu se setkáváme ještě ten večer – Tomáš V., Šimon M. a Honza Š.. Pražská posádka má podle
plánu vyrážet v sobotu dopoledne kolmo směr Tábor. Jsme na ně zvědaví.
Jsme všichni. Někde mezi Štětkovicemi a Táborem.
V sobotu ráno vaříme kávu, mažeme chleba máslem a dojídáme famózní malinovou bublaninu, co upekla Tomášovo
maminka. Mňam! Dnes vyrážíme Pražákům naproti. Pěkně na půl cesty. Sraz je v Neveklově v hospodě, kde
točí Bernard. Zrovna se oblékáme do kůže, když tu nám drnčí telefony. Neuvěřitelné! Honza K., Šimon K.
a Honza H. právě vyrazili proti proudu Vltavy. Za nedlouho telefon vrní v zadní kapse dresu znovu. „Jedno na
kocoura v Perle!“ píše Šimon. Zasouvám mobil zpět do kapsy a mám to před očima jak živý obrázek. V Neveklově
jsme první. Než dopijeme džbánek číslo jedna, jsou kluci z hlavního města před hospodou.
Ráno byla mlha. Odpoledne polojasno. Večer parádní západ.
Cesta zpět je pro mě utrpení. Dva měsíce jsem se téměř nehýbal. Na kole seděl jen dvakrát na slabou hodinku
po rovině. Noha dobrá, ale výdrž a síly chybí. Tentokrát to nevzdám. Honzák mi přihrává zbytek Burn drinku a žeru
traťovku. Za pár minut je mi líp. Šlapání jde snáz. Do Tábora přijíždíme za tmy. Naše stroje jsou asi tak
rozdílné jako jsme my. Tři silničky, dvě krosky a jednou fixed gear. Doma vytahujeme vychlazené kuželky,
myjeme smradlavé nohy, objednáváme pizzu a crew talk může začít. V neděli nás čeká už jen podívaná v rámci
ME v CX a už ohraná cesta domů vlakem. Tak zas někdy příště. Třeba ve Vídni na
Wiener Bahn-O-Rama.
Ve sklepě. Tam to vlastně jednou vzniklo a stále pokračuje.