• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANIIfixed gear/single speed

    "Nechci se udřít k smrti ale zase chci nakládat tramvajím/autům a debílkům na horskejch kolech.."
    rozbalit záhlaví
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AHASVER: mozno vacsi specializovany obchod. Moja skusenost z NL je, ze taketo veci sa v bike shope najradsej neoddeluju, lebo potom sa tazko hlada nahrada :) A to plati aj ked si kazdy mesiac na burze mozes kupit hromady bicyklov z druhej ruky. Kazdopadne, rob ako myslis, ja tu len ponukam rady na ktore sa nikto napytal :D
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    SN0WCRASH: covece, vidis to - kdyz jsem ho stavel, tak jsem dost zvazoval koupi novy, naky japonsky nitto nebo tak, ale kdyz jsem se pak podival na naklady buildu, nakonec me to preslo. nicmene podle prumeru jsem jich nasel dost, dokonce ai pamatuju, ze v londyne jsem byl v sohu v nejakym fixed gear veloshopu a tam mi jich hned nabizeli nekolik. tak mozna je tam nejaka zaludnost, o ktery nevim, kazdopadne na kole je puvodni, jen vylestena
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TROJKA: jj - ja jednak mel klipsy, se kteryma to je lepsi (ty mozna taky nekde najdu, byly hezky), ale bez klipsu jsem to proste protacel. uprimne mi to prislo i trochu frajersky 😀😀 ale mas pravdu, dela to presne tohle
    TROJKA
    TROJKA --- ---
    AHASVER: prohlid' jsem si fotjy tvyho kolíčka, pěkný a dobre vyladeny , jen se zeptam na ty pekny pedaly: jsou asymetricke , sam je na nejakym kole mam taky , ale do dneska jsem se nenaucil , jak na ne jednoduse stoupat z te spravne strany , vzdycky se jako na tve fotce otoci , ze proste nemuzes jen slapnout a jet, v obracene pozici stred pedalu tlaci do boty a chodidla ..ze?
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AHASVER: pekne vyladeny bajk :) Ak pneumatiky nie su vidilene popraskane, menit nepotrebujes. Ak na nom bude novy majitel vela jazdit, do roka si aj tak kupi nove.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    AHASVER:
    TOMMY_:
    sorry ale sedlovku pri tomto rame predat zvlast sa rovna samovrazde. Jedina vec co sa z tej casti bicykla hlada tazsie, je ta krutka, co zaistuje sedlovku v rame :))))
    Toto sa fakt tazko hlada, aj ked ma clovek bike shop :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    Kdyby nahodou nekdo chtel kolo, tak ja nedavno “zjistil”, ze na svym uz delsi dobu nejezdim. Puvodni ram Koga Miyata 1982, z puvodniho kola jsou pedaly, kliky, berany, predstavec, vidlice a sedlovka. Predni vidlice novy chrom, vse ostatni vylestene. Sedlo a plaste Brick Lane Bikes, predni naboj novatec, zadni sturmey archer pardon s prevodem uvnitr (2 rychlosti), snad bych jeste nekde nasel i pevny novatec, rafky si pamatuju jenom cenu, ale uz maj strzenej polep. Vse uvnitr (hlavovy slozeni, stred) novy

    Kolo je v pohode, kdybych na nem mel jezdit, urcite potrebuje vycistit, seridit, ja uz bych chtel kratsi kliky. A obmenit bloky na brzdach. Otazka jsou samozrejme plaste (kolo stoji tak 3 roky? Pusobi na me OK, ale ja i na aute kupuju novy strasne casto)

    Kolo je krasny, furt me nekdo zastavoval a ptal se, chvalil. Docela i lakadlo na holky - zkusenosti se psem nemam, ale tak nejak si predstavuju zivot s Huskym 😀. Pro me (184 cm) tak akorat, jen se proste uz v Praze bojim.

    Nemam zadnou predstavu o cene, byl bych rad za neco rozumnyho, na druhou stranu nepocitam samozrejme ani s pokrytim nakladu a zaroven to nedavam na bazos, to mi prijde jak nesmysl. Spis kdyby nekdo touzil po vlastnim buildu, nechtel se s tim parat a ocenil rozumnej a hezkej zaklad

    imgbox - fast, simple image host
    https://imgbox.com/g/REbLmpfkWf
    PULP121
    PULP121 --- ---
    SN0WCRASH: Zajedu se ještě podívat do Cyklovrakovistě jestli tam něco nemají.
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    PULP121: zvarit sa to da, ale robil by som to TIG s argonom. Ak niekoho poznas, kto taku zvaracku ma, mozes to skusit. Osobne by som na tom nejazdil, je to jedna z najexponovanejsich casti bicykla a ak ti rupne, caka ta dost neprijemny pad :) Navyse nova vidla (ocel, 28x1in) stoji nejakych €30,95 + postovne.
    PULP121
    PULP121 --- ---
    Ahoj boys. nemáte někdo 1" bezzávitovou vidlici? A ještě jeden dotaz, rupnutej krček ve sváru asi nemá cenu zkouset zavařit a jezdit na tom dál, co?
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    AAHHWISEGUY: Co resis? :))
    AAHHWISEGUY
    AAHHWISEGUY --- ---
    mirny OT: znate nejakeho intouse/umelce/cloveka z kultury, ktery se venuje volnocasove drahove cyklistice?
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    SN0WCRASH: jsou to 6mm dráty, to se svařuje lehce. A ta vidle je karbon no. Čekal jsem, že je víc tuhá :)
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KCHARI: inak, ta vidla nie je karbon? Lebo potom 10kg je celkom ooof :)))
    SN0WCRASH
    SN0WCRASH --- ---
    KCHARI: aj som sa divil, ako si pozvaral tie tenke roxory dohromady, az som si poriadne prezrel ten predny panel. Fajna zvaracka :) A aj tak dobry skill, ak si taketo veci vies zlatat tak rychlo.
    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Účel světí prostředky. Už delší domu jsem měl v plánu vyrobit si přední nosič, ale pokaždé sem si vymyslel nějakej jinej projekt. Ale najednou sem potřeboval do práce odvézt svářečku, nechtělo se mi jet autem a hle, hned to šlo. Výroba cca hodina, materiál je zbytek kari sítě a pár roxorů z odpadu. A je to boží. Jsem na sebe naštvanej, že jsem to nevyrobil dřív, vozím na tom teď pořád něco (btw 10kg svářečka s kabelama už na to byla moc. Přední vidlice se při zatáčení kroutila jak žížala :))

    KCHARI
    KCHARI --- ---
    Tak rok se s rokem sešel a bylo potřeba jet na pár dní ven. Letos jsem ježdění s bagáží dost flákal a kolo měl většinu času půjčený brácha (který se tímto zamiloval do singlu a budeme mu něco stavět :)). Pro letošek dostala Kona nová kola (DT XM481 29" a Maxxis Rekon 2,6"), dynamo do předního náboje a kliky RF Turbine takže je z toho hrozná raketa :)

    Kamarádi z Lužických měli naplánováno bourání plotu a to byla skvělá záminka proč tam jet na výlet a vypomoct. Cesta super, jen dostat se přes celou Prahu do Mělníka utrpení (převod 30/20 je naprosto PŘÍŠERNEJ na rovině). Po práci a mejdanu se připojili další dva členové výpravy a následovalo pár super dní na Šluknovsku a Lužických horách. Tempo pohodové, o zábavu se nám starala navigace od Komoot (doporuručuji všem co chtějí zažít dobrodružství, protože volba tras z tohodle webu je ze 70% čirý masochismus a neskutečná zábava :)) Cesty skoro všude rozježděné od harvestorů, takže skoro permanentní brodění se v blátě. Ale každá zábava někdy musí skončit a to se stalo vjezdem do Ralska, což je mega nuda na projetí. Kokořínsko zase na chvíli fajn (pivovar v Lobči doporučuji) a pak jen točit a točit do Prahy. Výletu dávám 10 Komootu z 10 a už chci zase někam ven, bylo to moc fajn.

    Jinak za jeden z highlightů výjezdu bych označil nádražku v Jedlové, opravdu místo hodné navštívení. Doporučuji

    Praha-Lužické hory-Praha | mountain bike ride | Komoot
    https://www.komoot.com/tour/500462203?share_token=aVV1kymEULFKk6cdA7kFTmZf9vmeqiAxZXmP8W52CAYSzZB4JS&ref=wtd

    PS: čas jízdy a průměrná rychlost byly v reálu někde jinde, spojením několika aktivit z gps se to nějak porouchalo :)

    WILD_A
    WILD_A --- ---
    Taky jsem udelal ted velkou zmenu, presel jsem na 1/8 retez .... coz je vlastne velky halo, protoze mam i novy kliky, prevodnik i kolecko :)
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    STILL_PRIMITIVE: hezkej punk.

    ja jsem kdysi u horskyho kola musel menit vsechno co ma zuby, protoze to dodelal predlouzeny retez, tak radsi menim vcas za cerstvej.
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    vlastne mi konstrukcne ten CZ nejvic pripomina IZUMI - tloustka materialu, valecky nejtovani… v porovnani s ostatnim (MICHE, SunRace, Decathlon - to je SRAM?? a pod) ktery sou vylozene az smesne subtilni… ale furt je to jezditelny vahove oproti BMX half linkum nebo tomu TANKovymu… nekdo mi rikal (nekdo z Defektu??) ze jezdi prumyslovej retez na vytahy?? ja urcite zustanu u CZ, za me nejlepsi pomer cena/vykon… nejlede na muj aktualni kripl (ne)najezd
    STILL_PRIMITIVE
    STILL_PRIMITIVE --- ---
    taky sem ted menil retez, ale nevim po jaky dobe, jezdim po meste do prace ale posledni roky je to slabota…mohl tam bejt i 3 roky… vytahanej byl ze merka propadala skrz a uz sem v baglu vozil nejtovacku a obyc. z dekace az to prijde… nakonec sem to driv sundal nez to prdlo. jezdim teda obyc. CZ velo… ted sem nastavil IZUMI nakym zbytkem co lezel v bedne nez sezenu CZ, vsude maj na objednani… na drahovce na drahu mam MICHE levnejsi ale najezdim uplny prt a nebrzdim takze vydrzi dlouho. Koupil jsem kdysi omylem
    monstrozni Tank chain na Velodrom shopu, ten vydrzi asi WW3 ale po zmene prevodu je moc kratkej a vazi jako pul kola :))

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam