Tak rok se s rokem sešel a bylo potřeba vyrazit na výlet. Minulý rok jsme byli v Norsku z čehož jsem report zle vyzevlil, ale letos to bylo speciální a tak pár slov sem dám. Tak snad to aspoň u pauzy na kafe pobaví :)
Letos půlka osazenstva neměla peníze a tak jsme museli naplánovat výlet co nejlevněji. Demokratická diskuze a podobné techniky se ukázaly jako neproduktivní v plánování a tak bylo nakonec rozhodnuto bez hlasu většiny, že se pojede na Rujánu. Navíc jsme dostali tipy na diskotéku v hale hitlerjugend a kemp, kde bohatý německý babky mají rády český kluky.
Cesta začíná tím, že jsem koupil lístky na vlak o den později než jsem měl a tak jsem den navíc využil k rozvrtání rámu na fixce, protože košíky na lahve musej být! Ve středu se nakonec o půlnoci dokodrcáme do Neubrandenburgu, přespíme na jediném kopci v okolí v nějakém řeckém chrámu nebo co to je a další den už valíme směr levné nákupy v Biedronce v Polsku. Tady se hned objevuje strategická makro chyba a to, že když člověk jeden na kole bez brzd, tak to chce mít všechnu zátěž vepředu. Naštěstí se nezabiju a po lehkým přebalení to je ok.
V pohraničním Polsku zažíváme nákupní horečku a kola dostávají pořádnou nálož jídla. Dá se říct že zbytečně, protože v rámci tohoto výletu se stavujeme v obchodech tak 2x denně...
Cesta mega odsejpá díky absenci kopců, ale trochu nám vrásky dělá předpověď počasí. Po prohlídce továrny na rakety V2 začíná pršet v kuse dva dny a naším útočištěm se stává turistický přístřešek na největrnějším místě v okruhu 20km. Tam teda kempíme a trochu se nudíme. Naštěstí kolegové nacházejí alkoholové taxi ve vedlejším městě a tak si necháváme 2x poslat whiskey a piva do přístřešku. Tomu říkám bikepacking hehe
Když se počasí konečně umoudří a kocovina odejde, tak plní elánu se přes Stralsund dostáváme konečně na Rujánu. Jako první zastávku máme Hitlerův panelák "Prora kolos", kde to je teda docela hnusný, ale spíme někde za tím v naprosto krásným lese. Pak už jen park Jasmund (mega krásný), sever Rujány (nejvíc mega krásný) a pomalu zpátky do Stralsundu na vlak trochu rozmrzelý z toho, že neproběhla žádná veselice s důchodkyněma, vaječňákem a šampusem...
Ze Stralsundu vlakem do Drážďan a z tama na kole do Děčína, kde koupačkou v Ploučnici slavíme konec výletu.
A nakonec bych dodal, že jezdit s bagáží na fixce je super sranda. Docela jsem se toho bál, ale ve výsledku když člověk dobře rozloží zátěž, tak je to pohoda. A i ty kopce sem tam jdou :)
PS: samozřejmě se toho na výletu stalo mnohem mnohem víc, ale jsem línej to vypisovat a asi by to byla i nuda :) a kdo na Rujáně nikdy nebyl tak doporučuju, je to tam fakt pěkný!