• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    Který skener nyní poskytuje nejlepší poměr cena/výkon, vyplatí se stolní flatbed skenery? Zkušenosti a výsledky uživatelů těchto zařízení.
    rozbalit záhlaví
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: To asi nebudes clovicek se srdickem na spravnem mistecku :-D


    MURHAAYA: Nj ... je fakt, ze jsem se obcas desil jake odstiny z toho lezou. Ale daval jsem to za vinu tem nejlevnejsim negativum co jsem kupoval.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mě strašně sere, když chlap-nebuzerant používá slova jako barvičky, fotečky, meilíka, vzkazíka :/
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: Nj ... az nekde zas narazim na vyprodej tak si jich musim koupit vic (nedostatek financi :-D), ale vetsinou stejne fotim cernobile.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKY: ja mam v mrazaku 20 sensii, tusim ze byly asi za 23. to by mi melo vydrzet na hodne dlouho s tim, ze na 20 cb filmu pripadne tak jeden diacek .)

    jinak me spis primarne u negativu vadi, ze ty barvy nejsou pevne dany, podle toho jakou kompenzaci ty baze negativu pouziju, takovy barvicky mi vylezou, teply, studeny, do zelena,...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Aj na Flickru jsou ty výsledky šílený:







    LUKY
    LUKY --- ---
    MURHAAYA: Kruci ... to jsem se mel predzasobit vic.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    LUKY: Doporučuju se diáku držet už u všeho. Jakejkoli můj pokus s negativem, snad kromě kdysi Realy, dopadá nevalně. Ještě někdy chcu zkusit ty NPC a NPS, ale tím to asi skončím. A stejně to podle mě nemá smysl, když jsou tu normální diafilmy. Děs běs, bez barev, kontrastu, rozlišení a ještě to je jak drhnout si oči pískem.
    KYTI
    KYTI --- ---
    Tak to me hrozne mrzi, ale je to mozne, ze to nepobral... proste ta vyssi isa maji vyssi zrnitost. Ale docela me desi, ze mas vetsi zrno, nez je z te 1600.. Diky za info, radeji teda tu 800 jen na nejaky ne moc zasadni veci nebo na viceexpo.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    KYTI: Tady nebylo ani dlouhý sklo, ani málo světla:





    Ještě budu mít fotky ze slunečnýho dne v lázních, kde jsem všechno musel fotit na pětisetinu.
    To jsem nečekal, 400 i 1600 znám a dají se snést, resp. člověk po jejich použití není zklamanej. Tady je teda zklamání obrovský. Je to šitus film.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    LUKY: jenze provie nova stoji 270 a od chvile co se sklad fujiny presunul do polska se u nas asi moc proslech provii za 50 a sensii/astii za 20ku moc neobjevi :/

    jinak proste negativ no... co z toho. u negativu si stejne jako u crossu muzu ty barvicky navymejslet sam.
    KYTI
    KYTI --- ---
    MACHALIK: PS: mohl bys mi, prosim, do posty poslat kontakt na toho pana, co ti vola negativy a diaky, uz to nechci delat rucne sama doma, dekuju mockrat.
    KYTI
    KYTI --- ---
    dlouhy sklo, malo svetla/zadny svetlo... nedivim se:) ale me to sumi priblizne stejne, nicmene na vice expozice(ktere ja docela casto delam), se hodi vytecne. Taky je 1600ISO docela zajimavy na potrety, ale chce to svetlo.)
    LUKY
    LUKY --- ---
    MACHALIK: Driv jsem tahal na cundry barevne negativy, ale po tom co jsem si ted vzal Provii 400X se asi taky budu drzet diaku kdyz budu chtit barvu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Upřímnou soustrast.





    Nedívatelný.
    KYTI
    KYTI --- ---
    MACHALIK: ajajaj, zrovna jsem koupila na zkousku cely pakl.) 1600Xtra byla super a 400xtra je muj stajovy negativni film.)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jo, ta. Děvka jedna placatá. Už nikdy víc!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    MACHALIK: myslis fuji superia xtra 800?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Poznatek: Negativy jsou totální šit, zejména teda Xtra 800, kterou se teď zabejvám. Opravdový peklo na zemi, šumí to jak moře a nemá to žádnej, ale vůbec žádnej kontrast :/
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Konica Minolta Elite 5400 II
    http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=230529431991&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

    Tohle je teď na eBay. Půjde okolo 500 EUR asi, jako všechny ostatní. Doporučuju všem zoufalým uživatelům jakýhokoli Canonu.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    SKOT: Ptám se proto, že sám, maje 5400 II, přemýšlím, jestli bych si pomohl nákupem Multi Pro, což je o něco starší model, generačně pokud vím odpovídá 5400 nebo ještě těm starším Dualům, potažmo je myslím mezi, ale umí středoformát.

    Díky za popis! Kdybys mi časem hodil do pošty nějakej ten sample s podobným pozadím jako má třeba toto, tak bych ti byl vděčnej. S udáním filmu. Na tom se nejlíp zjistí ostrost zrna. Ten můj sníkem je Kodak E100S myslím, zrní to jak pytel pšenice.

    Co ti u 5400, resp. 5400 II (ta je novější (vlastně poslední a asi nejlepší scanner, co Mina kdy udělala), rychlejší, má odstraněnej SW bug se zaostřováním a dali tam LED zdroj místo tuším katodovýho a odstranili světelnej difuzor a vylepšili SW) chybělo? Celej důvod tohohle psaní je, že bych chtěl vědět, jak je na tom Nikon 5000, současnej asi nejlepší neprofi filmovej scanner (když nepočítám všechny ty Imacony a já nevím, kdo ještě se zabejvá filmovejma scannerama). Má ta Mina teda napiču podavač, za ten by patřilo useknout ruce.
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    nechal jsem ususis ilford PAN 100 v jobo civce a kroutil vyndanej z civky min nez neopan co schnul zavesenej a zatizenej. Po noci kdy byl narovnanej, ale nezatizenej a po skenovani, kdy byl narovanej je skoro rovnej a krouti se minimalne.

    Zatim zadna kapicka na filmu a zbyva mi naskenovat jen poslednich 6 snimku. Zkusim schvalne takhle ususit dalsi filmy. navic mi prijde ze se na to bude min chytat prach a soucasnym byte nemam moznost zavesovat filmy tak, aby se mi skoro nedotykaly zeme nebo neprekazely, takze pro me sama plus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam