• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    PEJR: nejakej z tech novejsich canonu umi skenovat tusim 4 pasy kinofilmu vedle sebe takze by mohl mit plochu velkou na nejakej mensi velkoformat.

    myslim ze v ty kategorii canoscan je to takova hrana pod kterou uz nic rozumnyho nebude.
    PEJR
    PEJR --- ---
    házel jsem to do scanovani, ale tam je to nějaký mrtvý, tak snad tady?

    Dá se za srovnatelný prachy pořídit něco lepšího než Canon CanoScan 9000F? Případně, jak jsou na tom ty nižší řady scanerů se scanovánim průsvitnejch předloh? Poohlížim se po něčem na scanování filmů/diáků, a taky velkejch formátů.. Nepotřebuju nějakou extra top kvalitu, scanovat chci hlavně náhledy, jakoby kontakty..

    Případně, máte někdo nějakej jinej tip? Nestačilo by mi něco za poloviční cenu třeba? Určitě to musí umět aspoň 6x6. K větším formátům se ale taky určitě dostanu..
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    praveze malo docela a myslim cenu za novej, 9000 u nas stoji novej treba kolem 80tycek, 5000 jsem snad jeste nikde nevidel, ale jetej jsem nekde videl za tricitku... ale to je jedno, chtel jsem jen nadhodit, ze bych 5000 bral za tu cenu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Já se v tom asi nevyznám. A to je jako moc? Nebo málo? Minolta Multi Pro (pochopitelně jetá) stojí běžně 1500 USD / 1000 EUR. Proč by novej Nikon 9000 neměl stát 2000 USD? Že tam maj blbě cenu za jetej je věc jiná.
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    mno a 9000 za 2199? http://www.amazon.com/Nikon-Super-CoolScan-9000-Scanner/dp/B0001DYUDE/ref=pd_cp_e_2 ... kva to asi chyba nebude, i kdyz se to zda podezdrely
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No tak tam maj chybu, no...
    UNDERDOOR
    UNDERDOOR --- ---
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Hlavně jim řekni, že to je cross.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    s tou oranžovou maskou mě to taky napadlo...já nic odstraňovat nebudu, prostě pudu někam jinam a tam se jim to pokusim vysvětlit, a když to udělaj blbě, tak mi vrátěj prachy x)
    ten zatracovanej kanon to každopádně vzal v pohodě, i kdy to bylo skenovaný jako negativ
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ten dvojnásobek bitů je dobrej přededvším pro to, že ti to malinko líp rozliší okraje pásem, takže máš víc detailů ve světlech a stínech a taky tam, kde by ti v osmi bitech začaly posterizovat jednotlivý kanály. Rozhodně ti to nespraví tvůj problém a vůbec to s ním nesouvisí. Co ti udělali je nejspíš, že ti to nascanovali jako negativ, a protože ten má oranžovou masku, která se při inverzi projeví jako modrá, tak do toho prdli zpátky oranžovou, aby to kompenzovali na neutrální šedou. To přesně se ti stalo, protože to scanujou diletanti. To se ti bude blbě odstraňovat jakkoli. Měli ti to nascanovat jako diák.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MACHALIK: jo, nebudu...dik
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TOX_MAS: Nemotej se v tom, vyser se na ty bity, fakt.
    24 bit = 3 x 8 bit (pro každej kanál), 48 bit = 3 x 16 bit.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MURHAAYA: To je všechno pravda, ale tím ho nemať, jestli mu vrátili kompletně oranžový scany, tak to poslední, co potřebuje, je zvyšovat bitovou hloubku. Plus její přínos je marginální a rozhodně se neprojeví nějak drasticky; já bych na 16 b scanoval nějakej snímek, kterej chystám pro fine print a hodlám se s ním patlat a retušovat apod.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    no u ultralabu píšou "skenování provádíme při 24 bitové barevné hloubce" a u 8800f dokonce "disponuje 48-bitovou barevnou hloubkou", ale asi se tom opravdu nebudu příliš zabejvat..
    tyjo tak díky, já to prostě zkusim dát ještě jednou jinam, a řeknu jim, aby to nezkurvily
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    TOX_MAS: 8bitu znamena ze kazda barva ma 256 (2^8) urovni 0 - 255, barvy jsou tri RGB takze 3x8 = 24 bitu, silne pochybuju o tom, ze ultra lab skenuje v bitove hloube 24bitu na kanal! tudiz jsou to dva zapisy jednoho a totez barevneho rozliseni. Vse na co se na obrazovce divas, pokud mas True Color 24bit, ma 8bitu na kanal.

    skenovani do 16ti bit tiff muze byt jednim ze zpusobu jak z negativu dostat vic informaci do pocitace, dalsim taky to, nezahazovat informace ruznym defaultnim (hloupym) nastavenim skeneru a softwaru.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dotaz na scanování postoprvé...
    Jinak těma bitama se nezabejvej, pro tvůj případ to vůbec není důležitý a 8 je zatraceně dost. Ty ti ten závoj nezpůsobily, neboj.
    TOX_MAS
    TOX_MAS --- ---
    MUR:tyjo bitová hloubka, o tom se mi bude dneska zdát (tzn. vůbec nevim, o čem mluvíš..ale google zkusim.)

    MACH:dohlížet...no to by asi nešlo, dělá mi problém "dohlížet" i na ten 8800 x)

    tak ještě jeden dotaz prosím: kam si dáváte skenovat tyhle věci tak, abyste z nich pak neměli problém dostat něco normálního? počítám, že škodu mi nedoporučíte... ultralab? něco jinýho?

    (teď na to koukám a vidim - škoda 8bit, UL 24bit... jak pořádně nevim, co to znamená, tak bych řekl, že 8 je zatraceně málo...)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    TOX_MAS: Spíš to zkurvili... jak jim dáváš crossy a tak, tak oni podle mě neví, co s tím. Musel bys na to dohlížet.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam