Toz, nakonec jsem vzal tu Minoltu dual scan IV, vcera jsem s tim trochu hral, dnes taky a tak nejak nemam pocit, ze by z toho lezly lepsi vysledky, jak z Epsonu V700.
- Na kvalitu fotky nehledet, je to vicemene prvni, co mi padlo pod ruku, navic superia 800, toz je takove zrnite.
- Skenovane oboje v Silverfastu, s Minoltou pak nejaka starsi verze (takze z toho ty demo napisy), s Epsonem pak aktualni, co ma vic hejblatek, ale nechal jsem uplne vsechno na defaultu, v obou verzich. Proto i ten ruzny barevny posun, neresil jsem.
- 3200 dpi oboje, Epson doostreny v PS cca na uroven Minolty
- Co me zarazilo a cemu vubec nerozumim, ze ten Epson proti Minolte odstranuje prach nebo co, i kdyz je ta featura vypla! (viz ten pravy dolni roh, brutalni rozdil ve prospech Epsonu)
- Prijde mi, ze ta Minolta vic "sumi", mistama je toho barevneho zrneni az moc a vypada to, jak se stareho digitalu - ale je to mozna dojem ze vcerejska, kdy to na jedne fotce bylo patrnejsi
- Mistama je ostrejsi Minolta (stred), v tech rozich bych rekl, ze je to remiza, mozna ma lehce navrch Epson...doostreni Minolty nema moc smysl, akorat pak jeste leze ten barevny sum
Kdyz to shrnu, tak je to pro me lehke zklamani, treba je to rukama - nebo nekomu prijde, ze ta Minolta je na tom znatelne lip, aby to vubec stalo za rec a melo smysl si ji nechavat?
Jeste si s tim samozrejme pohraju, ale zatim celkem zklamani :(
celek
prava tretina stred
levy stred
stred
pravy dolni roh