MACHALIK: multipass to ma oboje, ICE taky, Minolta automaticke/manualni ostreni, takze vyhrat se s tim da.
Jinak tech 3200 dpi je nativni rozliseni Minolty, takze ideal, u Epsonu je to pulka "nativniho" rozliseni - na krabici je 6400, i kdyz je v realu je to dle ruznych testu spis 2100-2400, jestli si to dobre pamatuju.
Kazdopadne s tim cernym filmem/alobalem je to super napad, to kazdopadne vyzkousim.
Ohledne toho filmu, ja fotim hlavne cb, HP+ 400 nebo Tri-x 400 a stejne jeste vetsinu pushuju, volam v rodinalu, takze zrno kam se podivas :)
Ale nejaka vhodnejsi barva nez superia 800 se urcite najde, i kdyz jen konfekce typu superia 100, z mladi nejake agfy/kodaky 100 taky vyhrabu, ale na diak jsem nikdy nefotil.
A k tomu softu, me ten Silverfast prijde v pohode, uz jsem si na nej celkem zvyknul, Vuescan jsem zkousel v ruznych obdobich trikrat, ale nejak mi proste nesedne. Nicmene Silverfast s tou Minoltou nepodporuje vsechny funkce (zrovna ten multipass tusim ne), navic s ni jede jen pod Win XP (takze jsem to skenoval na sedmickach v tom XP modu jak debil), takze rozhodne Vuescan jeste prijde ke slovu, jen se s tim clovek musi naucit delat.