• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    photoshop. na cernobily filmy je ICE kratky. a ja osobne jiny nez CB a obcas diak neskenuju.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MACHALIK:
    TWARR: facepalm, jsem ostuda. díky oběma
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALINEARTODE: Klistýrák + ICE, přičemž důležitý je to druhý. Bez toho se ho nejde zbavit.
    TWARR
    TWARR --- ---
    pres ICE vetsinou
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    prosím, jak řešíte prach? neustále oprašuju jak skener tak filmy a stejně se mi tam pár smítek vždycky vloudí.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    DISKO_CHECHTAK: Mam 9000F za ctyri a neco, nevim jestli ma smysl kupovat starsi model o tisicovku draz. Jinak co jsem nasel tak ma densitu pri pouziti multiexposure 3,14-3,95(http://www.filmscanner.info/en/CanonCanoScan9000F.html)

Ja z tech vysledku nijak vodvarenej nejsem. Ale tedka fotim hodne stredoformat a na ten uz to ma, co do rolizliseni, slusny vysledky. Spis tak poznam, co je dobra fotka, co ostra a tak. Prosejvam tim pred zvetsovanim a pred tiskem z diaku. Ten multiexposure mi z toho nikdy nelez nejak zajimavej, tak to nepouzivam. Resp. pouzivam ScanGear, tak si myslim, ze to tam ani neni.
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    TWARR: aha, do háje :D v tom případě je to jasný.
    dík :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    DISKO_CHECHTAK: no tos mozna nasel, ale podivej se tudlenc "dostupnost: na dotaz" ergo sance, ze ho fakt mit budou je dost blizka nule :))
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    já to právě našel ještě tady:
    http://tinyurl.com/cmfp73m

takže možná spíš ten canon, když to na win7 pruhy nedělá :) je pravda, že jeho denzitu jsem po zběžným progooglení taky nenašel, ale bude asi srovnatelná s v500 nebo ne?
    TWARR
    TWARR --- ---
    MURHAAYA: me se to stalo tedka u dvou filmu a skenr je zpatky v komode, tak to vyzkousim zase nekdy ... ale musim driv, nez tomu skonci zaruka :))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    TWARR: to se mi stavalo presne s canonem taky ze sem nekdy musel skenovat jen jednim pruhem. uz se mi to nestava (uz nemam xp ale win7) a buhvi cim to bylo :/
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo on tu murhaaya kdysi mam pocit nadaval na to, ze ten jeho canon mu dela pruhy ... inu stala se mi takova vec ... epson v500 mi dela pruhy taky, takze z toho ramecku skenuju jen jeden pas, namisto dvou naraz ... az budu mit nekdy cas, tak jim to hodim do czc, at si s tim vymazou pekac :))
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DISKO_CHECHTAK: v czc ani alza 8800F již nemají.

osobne me ve finale u tech canonu nastvalo, ze tam neuvadeji densitu, proste nikde neni napsana, tak jsme se rozhodl pro ten epson. Kterej zatim nemam, pac na nej nemam prachy :D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DISKO_CHECHTAK: ja myslel ze 8800F uz se nevyrabi a byl nahrazenej 9000F, kterej podle toho co mam za info od id kyti je snad horsi, ze ji ta 8800F prisla lepsi.
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    Ahoj,
    pročítal jsem diskuzi a chtěl bych se zeptat, proč nikdo nedoporučoval pro GIF_242 ke koupi Canonscan 8800F. Přišlo mi, že ho tu má celkem dost lidí a stojí téměř stejně. Přitom padalo téměř pořád V500.
    Taky užažuji o koupi scanu v této cenové kategorii. Díky za odpověď :)
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    KUKURAJ: Zkousel jsem to s krabici a hlavou od zvetsovaku s velvii 100 na stredoformatu a tam to bohuzel nestacilo na barevnej rozsah, jinak ostry to bylo.
    TWARR
    TWARR --- ---
    KUKURAJ: jo to jsem myslel, slava, ja uz bych to zpetne asi nenasel ;))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    KUKURAJ: vida... ten vystup mi neprijde vubec zlej. ale ja osobne bych radsi nejaky udelatko, kde budu mit vetsi kontrolou nad rovnobeznosti a kde by se dalo vic v pohode posunovat ten filmovej pas. jeste by to chtelo videt vystup s makro objektivem 1:1 napr.
    KUKURAJ
    KUKURAJ --- ---
    to skenovani v krabici od bot se resi tu, nedavno jsem na to narazil http://jozefpeniak.blogspot.com/2011/01/skatula-od-topanok-namiesto-skeneru.html pokud by to nekoho zajimalo :)
    LIGI
    LIGI --- ---
    tak to vypada, ze s tim mohou mit potize nektere verze mezi 9.0.32 a 9.0.83. vyreseno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam