• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MURHAAYASkenování a digitalizace filmů a fotografií (hlavně s Canonem 8800F aneb klub zoufalych uzivatelu)
    KASTA
    KASTA --- ---
    MURHAAYA: dík moc!
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Jj, muzes to preskenovat znova a nehejbes se skenem
    KASTA
    KASTA --- ---
    MURHAAYA: aha, to zní dobře... a když proběhne sken a já to budu chtít znovu s jinou expozicí, tak jen změním hodnoty a sjedu to znovu aniž bych hýbal filmem, jo?

    v tom případě to asi vyhraje ten epson V500 i když ty multiskenery jsou hrozný krávy... ale zase aspoň dostanu do digitálu i svoje starý papírový archívy :)
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    Nastavujes si expozici pro kazdy policko. Skener udela nahled 12ti snimku, ty jim nastavis expozici apod a pak to naskenujes
    KASTA
    KASTA --- ---
    čau, mám takovou "lamí" otázku, tak nějak koukám jakej skener si koupit, radši bych koupil čistě kinofilmovej, ale ty multifunkční (canon, epson) vycházejí cenově líp, jen nevím, jak dobře se na tom skenujou filmy....

    Funguje tam to, co normálně funguje na filmovým skeneru, tj naskenuju jedno políčko kinofilmu a mám ho hned v náhledu. Když vidím, že film je pře/pod exponovanej, naskenuju znova s nižší nebo vyšší intenzitou brightness, aniž bych filmem hnul a mám dva jpegy na hdr ???

    U těch multiskenerů většinou píšou, že dělá sken celýho "strajpu" třeba 6 políček, tak jsem přemýšlel jak je tam vyřešený tohleto....
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    photoshop. na cernobily filmy je ICE kratky. a ja osobne jiny nez CB a obcas diak neskenuju.
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    MACHALIK:
    TWARR: facepalm, jsem ostuda. díky oběma
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    ALINEARTODE: Klistýrák + ICE, přičemž důležitý je to druhý. Bez toho se ho nejde zbavit.
    TWARR
    TWARR --- ---
    pres ICE vetsinou
    ALINEARTODE
    ALINEARTODE --- ---
    prosím, jak řešíte prach? neustále oprašuju jak skener tak filmy a stejně se mi tam pár smítek vždycky vloudí.
    CHARVYBURGER
    CHARVYBURGER --- ---
    DISKO_CHECHTAK: Mam 9000F za ctyri a neco, nevim jestli ma smysl kupovat starsi model o tisicovku draz. Jinak co jsem nasel tak ma densitu pri pouziti multiexposure 3,14-3,95(http://www.filmscanner.info/en/CanonCanoScan9000F.html)

    Ja z tech vysledku nijak vodvarenej nejsem. Ale tedka fotim hodne stredoformat a na ten uz to ma, co do rolizliseni, slusny vysledky. Spis tak poznam, co je dobra fotka, co ostra a tak. Prosejvam tim pred zvetsovanim a pred tiskem z diaku. Ten multiexposure mi z toho nikdy nelez nejak zajimavej, tak to nepouzivam. Resp. pouzivam ScanGear, tak si myslim, ze to tam ani neni.
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    TWARR: aha, do háje :D v tom případě je to jasný.
    dík :)
    TWARR
    TWARR --- ---
    DISKO_CHECHTAK: no tos mozna nasel, ale podivej se tudlenc "dostupnost: na dotaz" ergo sance, ze ho fakt mit budou je dost blizka nule :))
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    já to právě našel ještě tady:
    http://tinyurl.com/cmfp73m

    takže možná spíš ten canon, když to na win7 pruhy nedělá :) je pravda, že jeho denzitu jsem po zběžným progooglení taky nenašel, ale bude asi srovnatelná s v500 nebo ne?
    TWARR
    TWARR --- ---
    MURHAAYA: me se to stalo tedka u dvou filmu a skenr je zpatky v komode, tak to vyzkousim zase nekdy ... ale musim driv, nez tomu skonci zaruka :))
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    TWARR: to se mi stavalo presne s canonem taky ze sem nekdy musel skenovat jen jednim pruhem. uz se mi to nestava (uz nemam xp ale win7) a buhvi cim to bylo :/
    TWARR
    TWARR --- ---
    jo on tu murhaaya kdysi mam pocit nadaval na to, ze ten jeho canon mu dela pruhy ... inu stala se mi takova vec ... epson v500 mi dela pruhy taky, takze z toho ramecku skenuju jen jeden pas, namisto dvou naraz ... az budu mit nekdy cas, tak jim to hodim do czc, at si s tim vymazou pekac :))
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    DISKO_CHECHTAK: v czc ani alza 8800F již nemají.

    osobne me ve finale u tech canonu nastvalo, ze tam neuvadeji densitu, proste nikde neni napsana, tak jsme se rozhodl pro ten epson. Kterej zatim nemam, pac na nej nemam prachy :D
    MURHAAYA
    MURHAAYA --- ---
    DISKO_CHECHTAK: ja myslel ze 8800F uz se nevyrabi a byl nahrazenej 9000F, kterej podle toho co mam za info od id kyti je snad horsi, ze ji ta 8800F prisla lepsi.
    DISKO_CHECHTAK
    DISKO_CHECHTAK --- ---
    Ahoj,
    pročítal jsem diskuzi a chtěl bych se zeptat, proč nikdo nedoporučoval pro GIF_242 ke koupi Canonscan 8800F. Přišlo mi, že ho tu má celkem dost lidí a stojí téměř stejně. Přitom padalo téměř pořád V500.
    Taky užažuji o koupi scanu v této cenové kategorii. Díky za odpověď :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam