SATOO: sem z toho pulku noci nespal. Nicmene, mam asi bojovy plan:
1) naskenovat znova ty nejaky policka co jsem daval jako ukazku peknych barev na soucasnem setupu abych overil, jesli ten baseline drzi - pokud to ujede i pro tenhle snimek, tak je to proste neco s barvama na urovni systemu asi.
1b) naskenovat to na starym kompu ve stary pipeline (win7+stejnej vuescan+dng+camera raw vs win10+stejnej vuescan+tiff+affinity photo)
2) poridit nejnovejsi vuescan. Tenhle je uz nejakej patek starej a poridil jsem ho s tim skenerem od typka co mi ho prodaval a je dost dobre mozny, ze tam je proste nejakej bug specificky k win7 (nicmene hnusny barvy z C200ky jsem mel i na win7 kompu) a novou verzi se nic nezkazi.
3) ????
4) profit
skenovani na jinym skeneru mi prijde, ze spis rozsiri tu paletu moznosti a ze vlastne skener a film jsou v tomhle cirkusu konstanta (pokud beru ze tu C41 volaj stejne). Az budu doma za nejakyho rozumnyho svetla, tak zkusim porovnat odpovidajici negativy, jesli treba ta Fuji Cardia nepreexponovava.
Zvlastni je, ze ta Fuji Cardia, ve ktery fotim ten Ultramax aktualne (mam tam posledni film a uz se tesim az ho dofotim) vylejza docela solidne a na zacatku jsem si pro nej udelal jednoduchej profil a spolehlive drzi a stejnym zpusobem ten proces generuje spolehlive hnusny fotky z toho canonu.
Posledni moznost je, ze tu Fuji Cardia co mam z japonska nekdo obdaril magickou schopnosti a nebo mi nekdo uřknul ten canon :D