• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STANDARTJedináček - klub pro všechny rozmazlený, sebestředný, sobecký, nespolečenský, přemoudřelý malý egoisty
    STANDART
    STANDART --- ---
    nemám to tady prejmenovat na "jsme sami a je nám tak dobre"? :) a mohu se zeptat, kolik vám je že nechcete deti?

    ted napisu par postrehu z diplomky, ktera se jen tak mimochodem blizi po pul roce ke konci, ale zaroven dodavam, ze tyhle postrehy jsou zalozeny pouze na teoreticke praci s literaturou, nejsou to me osobni vyzkumy, tak to berte s rezervou... vlastne si to berte jak chcete :) ne vazne - chci tim rict ze at uz je a bylo na adresu jedinacku receno cokoli, autori (pocinaje napr Adlerem) se shoduji, ze se nejedna o zadna fakta, o zadne nemenne dogma, ale pouze o tendence, se kterymi se da pracovat, vhodnym vychovny pristupem, atmosferou v rodine, kolektivem vrstevniku atp mohou byt potlaceny, anebo i naopak...

    je typicke predevsim u jedinacku - muzu, ze je jsou lhostejnejsi k tomu, zda v zivote budou mit deti, ale pokud se k tomu rozhodnou (stejne jako divky - jedinacci), je velmi mizive procento tech, kteri chteji opet mit "pouze" jedinacky. Co si o tom myslite? Zatim mi vetsi procesto zde prijde jako vyklidneni spokojeni jedinacci, kteri by nemenili, tka cim to muze byt?
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    proc nemate kamarady? ja jsem sourozence nikdy nechtela, deti taky nechci, ale kamaradu mam spousty.. a to jsem si jako mala hrala hlavne se zviratkama :)
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    CORNELA: nemam kamarady, nechci deti. To sedi ;-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    EGO: já rozumím otázce - jen mi přijde,že na ní nelze odpovědět, protože ego a psychocká stabilita jsou pro mne jasně oddělené skupiny. Dá se to vzít například u herců, kteří obecně působí na lidi namyšleně, protože je znají jen z divadla. A to mnoho z nich stabilních i labilních je a obsazují je často do stejné role.

    přijde mi,že je to tak i v životě. ego buď získáš sám nebo ti ho docukrovávají rodiče - ale jestli na partnera žárlíš nebo - to s tím moc nesovisí např.
    EGO
    EGO --- ---
    KETHAMINA: Statistik sa nejak velmi nedrzim. A uz vobec nie v takychto veciach, tie su dobre mozno tak na predaj a na vyjadrenie inych veci, nie povahy cloveka.

    V spolocnosti je to tak. Nebudem ta tu presviedcat, ale v okruhu ludi a prostredia, kde sa pohybujem je to tak. Precitlivelost som myslel ak je niekto az prilis psychicky labilny ako som uz pisal. Teda, ze ma prilis prehnane reakcie a dokaze ho rozhodit takmer hocico. Snad sa uz chapeme. :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    EGO: no, ale to "jsou považování" plyne z nějaké statistické studie nebo sociologické?

    a přecitlivělost se dle tebe rovná soucítění?

    mám dojem,že se trochu motáš v pojmech, anebo já je mám ukotvené významově dle literatury a školy a nepasují mi k sobě.
    EGO
    EGO --- ---
    KETHAMINA: Zas az taku precitlivelost som nemyslel, ze sa rozplaces z kazdej somariny resp. budes zbytocne psychicky labilna ak sa to tak da nazvat. Skor som narazal na to, ze vacsinou ludia s vysokym egom su povazovany za namyslenych a sebavedomych ludi a malokedy u nich vidis prejavenie citov resp. sucitenia. O tomto cely cas hovorim... :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    EGO: no, já jsem žena - a to s jednáčkovstvím moc nesouvisí. přecitlivělost se u mne spíš odvíjí od fáze menstruačního cyklu, než výchovy :)

    a pořád mi to nedochází - ta spojitost ega a citlivosti. To,že si důvěřuji a jsem si vědoma svých schopností to nevylučuje,že nebudu hysterka a každá blbost mi na partnerovi vadí nebo mne přiměje k slzám ... tohle mi přijdou dvě oddělené oblasti.
    EGO
    EGO --- ---
    KETHAMINA: Myslel som, ze ci je tvoje ego dostatocne silne a vysoke na to, aby si nebola prilis precitlivela... ;)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    EGO: jak se chceš bránit citovým situacím?

    my jsme s partnerem přes 4 roky, oba jedináčci a je to super :)
    EGO
    EGO --- ---
    Ako sa vy egoisti branite pred citovymi situaciami pokial ide o priatelku? Prepadavate alebo mate dost sily na to, aby ste to len nejak zahrali? :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ahoj jedinackove, zdravim, jedinacek..
    a dopad to teda ma a dost vyrazny. treba nechapu, ze nektere veci nejsou samozrejmost a nebo jsem rada, kdyz mam svuj klid a sice mi zas takovy problem nedela, kdyz s nekym ziju, ale obcas jsem chytala raply z toho, ze jsem furt s nekym.. ono schopnost uvolneni se v neci pritomnosti, odhodit stud a tak, to nekdy byva orisek.. tvrdsi .) holdchce to praci na sobe a trpelivost druheho..
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ANDEL: Ja jsem se taky osamostatnila. Nastesti moje matka ma dost rozumu, kroti se a hystericke sceny nedela. Ale podvedome proste citim, ze by byla nejradsi, abych byla nekde nablizku, aby me mohla navstevovat, opecovavat, zkratka pokracovat v te same cinnosti. Souvisi to taky s tim, ze ji manzelstvi nevyslo, takze opravdu v zivote nikoho krome me nema. Ja chapu, ze to opravdu nemysli zle, jen se to ma na me spatny dopad ;-))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANDEL: ono je to z mojí strany daný opuštěním domova před ukočením puberty - čili jsem si te konec odžila bez nich a o to rychleji odezněla :)
    ANDEL
    ANDEL --- ---
    STANDART: KETHAMINA: hm, to je hrozná škoda :( aspoň že u Kethaminy už se to srovnává...

    Já se právě taky trochu bála, jak to mamka zvládne...a fakt překvapivě dobrý...dokonce mám pocit, že je nakonec ráda, že mají s tátou byt jenom pro sebe a volný pokoj navíc :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANDEL: já jsem počátek měla jako STANDART, odešla jsem na školu v praze a když jsem si tu našla přítele a začala si stěhovat věci z Plzně,tak matka dělala scény, že vymění zámky a ať se už ani neukazuju.

    Myslím,že po půl roce se to začalo čistit a teď si často voláme a když mi to vyjde zas jezdím domů na návštěvy. Nevyjde mi to bohužel každý měsíc, ale je to příjemná změna od posledních 3 let na střední, kdy jsme s mamkou zůstaly sami aona moc nezvládala držet mantinely a někdy jsem musela bejt doma v sedm a jindy zas v jedenáct.
    STANDART
    STANDART --- ---
    ANDEL:
    EINSTEIN:

    tak to ja se musim priznat, ze moje mati muj odlet z hnizda vzala tak, ze spolu uz pul roku nemluvime, a to jakoze na fest! a to uz pred odchodem mela kecy jakoze "odejdes jenom jednou, zpatky uz te nechci" nebo "starej se sam".... nic prejicneho, zadna podpora v osamostnovani, nic... asi chtela, abychom spolu stastne zili a zustali na veky, a treba moje holky chtela poznavat az s ni budu minimalne pul roku (takze vsehovsudy poznala 1) :)
    ANDEL
    ANDEL --- ---
    EINSTEIN: Proto jsem se hned po maturitě odstěhovala a je mi krásně :)) Tedy...mamka s nevlastním tátou jsou naprosto a totálně skvělí lidé, ale docházelo tam přesně k tomu samému. Zatímco teď se vidíme tak 1-2x týdně, chodíme spolu do kina, divadla, do hospody...a je to prostě pohoda :)
    EINSTEIN
    EINSTEIN --- ---
    ANICHQA: tak kvoli takemuto niecomu som momentalne s mamou furt na noze, neznasam ked sa o mna prilisne stara. Obcas jej to davam dost vyzrat. Potom mam z toho konflikty aj z ocom, ze sa k nej nemam tak chovat a pod. Ale ked si ona neda povedat, ze ma ma nechat na pokoji...
    STANDART
    STANDART --- ---
    lehounce me zacina udivovat, jake vsechny nesvary jdou na vrub jedinackovstvi :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam