MADIETTA: hezky řečeno, já jen dodávám, že co se profesní sféry týče - jedináčci povětšinou neradi zaujímají nejvyšší mety, raději bývají nástroji pro plnění úkolů, za jejichž plnění by mohli být oceněni, o hodně víc si váží svých nadřízených než kolegů a jen tak pro zajímavost (důvod neznám), 92% astronautů programu NASA jsou právě jedináčci...
Jinak já to s profesní dráhou mám naprosto stejně jako ty, taky už jsem ve stadiu, kdy nechci dělat na někoho, pro někoho, chci být nezávislý a mít vlastní byznys, kde budu svým pánem... prozatím jsem teda především z časových důvodů nucen tento sen odkládat, ale snad po pracovním létě venku už bych se do toho mohl vrhnout...
A i když to bude bez kontextu, musím se s vámi podělit o nějaký ten zajímavý poznatek (btw pokud by měl někdo zájem si pročíst kompletní diplomku, nežádejte mne o to dříve, než ji (snad) obhájim, tj. začátek června / konec září - pokud bude zájem, sám dám všas vědět...
Americký psycholog G. Stanley Hall (1844-1944) tvrdil, že „být jedináčkem je nemoc sama o sobě („being an only-child is a disease in itself“).
V knize německého dětského lékaře Dr. MED Eugena Netera "Výchova jediného dítka" z roku 1907 (která je mimochodem v překladu Karla Taubeneka k prezenčnímu nahlédnutí v ústřední knihovně na Mariánském) se píše:
„S jedinou dcerou se oženit radno, za jedináčka se provdati vadno“
Což vlastně je jen potvrzením slov i současných autorů, kteří tvrdí, že jedináčkovské tendence se obecně více projevují u mužů než u žen. Zvláštní.
Mimochodem, čistě teoreticky, kdyby někdo zorganizoval meeting jedináčků (mě osobně tahle představa přijde moc zajímavá), přišel by někdo?