• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANKonverzace v ruštině
    MISSTY
    MISSTY --- ---
    ALI_GATOR: давай досвидание, а?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Takže podepíšeš petici, aby se v Rusku připomínal začátek WW2 1.9. nebo to necháme jak to je? :)
    Připomínám že definice ozbrojeného konfliktu (a tudíž i války) je začátek střílení a tudíž i umírání lidí i těch nevygumovaných dobrovolníků a to na obou stranách. Proč tedy 22.6.?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: Ale já jsem moc dobře pochopil, o co ti šlo a já ti zas slušně odpověděl o co šlo mě, ale ty jsi to jaksi odmít pochopit a začal ses hádat, mluvit o vymytejch mozcích tak podobně, to je celý.
    ATAN
    ATAN --- ---
    JAYME
    JAYME --- ---
    ALI_GATOR: hele mluv rusky, tzn zadnej rus, ale таракан ;)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Myslím, že je jasné o co mi šlo, viz např. CROSS
    To že to každý chce chápat po svém a hádat se pro nic je věc další.
    Můj děda byl taky v. veterán, dvakrát raněný, babička герой труда za války ale nechci si nic poměřovat.
    Dovolím si poslední otázku, sluníčkoví soudruzi: Kdy přesně začala válka? :)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: Слушай, мой дед и моя бабушка оба ветраны ВОВ, ни один из них не был в партии, оба шли добровольцами, и промытых мозгов у них не было. И они не единственные такие. Хватит тут брызгать слюной, ты свое сказал, я тебе объяснил что я имел ввиду и ответил я тебе предельно вежливо, так что не переходи на личности, понял? Спасибо.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MISSTY: Označení rusák si rusáci zaslouží.

    Моя мама русская, супер человек. Путин русак и гнида. Капиш то?
    Спасибобыкпока!
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Ti tvoji chudáci obyč. lidi si nechali dobrovolně vymýt mozek, šli do války za hystoricky cizí území, zabíjeli a znásilňovali. Ne nacistickou zradu ale vygumování mozků je třeba si připomínat minutami ticha.
    Pro statisíce povražděných poláků je to úplně odlišný pohled, kapiš to? Takže když nějací rudí cvoci si s pompou připomínají padlé hrdiny, další národy to stále vidí jako stále překrucování historie.
    Bohužel ani výhledově to nevypadá s rusáky líp, podívej se na jejich zprávy, na Magnitského aféru, Pussy Riot nebo např. na videa hnutí stopxam - oni tu vygumovanost a nepoučitelnost mají prostě v krvi.
    Zas abych nebyl napadán, že soudím paušálně - neplatí to pro všechny ..bla bla bla.. jsem jen nasraný, že buď nejsou schopny nebo je to nezajímá.. ale nakonec u nás to v poslední době taky začíná zapáchat...
    MISSTY
    MISSTY --- ---
    по русски нельзя, да?

    hele alligatore, kluku prechytralej, oznaceni "rusak" neni uplne lichotive, tak si myslim, ze kdyz prijdes do spolecnosti, kde prevlada ruske obecenstvo, je prinejmensim slusne se mu vyhnout. dikycauvole.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SHADDIE: Вот именно. Про этих почему то никто не говорит.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    CROSS: jo, já jsem pochopil kam ALi_gator směřoval, proto jsem to uváděl na pravou míru. Mluvil jsem o válce z pohledu obyčejnejch lidí, ne vojáků z povolání ani politiků. A pro ty začala 22.6.1941. Mluvil jsem o jediným druhu války, který jsem ochoten tolerovat a chápat, o boji za svou zem, rodinu a blízké. Nemluvil jsem ani o Sovětsko-finské válce ani o přepadení Polska. Sovětští vojáci, co v těchto konfliktech padli byli bohužel okupanti, a je dost smutné, že se podobně hanebnejch podniků museli účastnit. Neříkám, že by jim neměl být vzdán hold, jsou to oběti zbytečných a hloupých konflitktů, který má na svědomí režim. Ale o těch jsem vůbec nemluvil.
    CROSS
    CROSS --- ---
    SHADDIE: a já si doteď myslel, že válka pro obyčejné sovětské vojáky začala z září 1939 útokem na Polsko nebo nejpozději v listopadu téhož roku útokem na Finsko. A nebo tihle padlí pod Stalinovým vedením si úctu nezaslouží?

    Mně přijde, že k tomuhle selektivnímu vnímání historie Ali_Gatorova poznámka směřovala.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: Tak hele, netřeba se rozčilovat, pleteš hrušky s jabkama. S tvým názorem na bolševiky i na stalina naprosto souhlasím. Vůbec mě netěší, že i dnes se najdou tací, který jsou schopni Stalina a jakýkoliv komunistický pohlaváry nějak glorifikovat, nebo jakkoli oslavovat jejich režim. Dle mého názoru by se hlásání komunistický ideologe mělo zakázat stejně jak je tomu s nacistickou. Ale nepostoval jsem nic politicky nekorektního, myslím, že jsme se nepochopili. Nepleť prosím hloupost a zaslepenost Stalina a jeho lidí s utrpením obyčejných lidí, které válka zasáhla. Ani náhodou tady nikdo neprohlašoval, že by WWII začala 22.6.1941, v ten den do ní akorát vstoupil SSSR, tedy to byl začátek války pro jeho obyvatelstvo. Netřeba prskat, ani se nějak rozrušovat, proč jsem postoval ten příspěvek bylo akorát jako projev úcty a vzpomínka na ty, co si odskákali chyby Stalina a jeho velení, na ty co to museli zažít. Mluvím o obyčejných lidech. Pravě takovýhle věci, by si lidstvo mělo pamatovat, aby se chyby neopakovaly. Co je politcky nekorektního na úctě k padlým a jejich památce? Ano, pro ty lidi to byla Velká vlastenecká válka, bránili svou zemi a bojovali s okupanty svého území a to bez rozdílu svého vyznání nebo politickýho smýšlení. Ano Stalin byl válečný zločinec a jeho činy si odnesly miliony lidí, už třeba tím, jakej přichystal začátek války pro své lidi, kterých muselo kvůli němu takové množství zbytečně zahynout. Takže jediné, k čemu jsem směřoval, byla vzmutná vzpomínka na tragický den v historii Ruska a všech zemí bývalého SSSR. To že tam zazněl ten zvukovej záznam, tak to bylo oficiální prohlášení v sovětském rozhlase a ten musel hlásit, co mu strana zavelela. Pokud jsem se tě dotkl, tak sorry.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Když někdo nemá mozek, je to potom těžké. To že to nazvali Velkou Vlasteneckou je už jen smutné konstatování faktu.

    Retardi jsou u mně bolševici, kteří se po první světové válce paktovali s nácky a poskytovali jim prostor pro vývoj a testy zbraní včetně tanků (které pak tolik zatápěli jim i celé Evropě).

    Retardi jsou u mně i lidi, co za začátek WW2 považují 22.6.1941 (to jest celý ruský blok dodnes plus jeho příznivci). Válka pro zbyek světa začala 1.9.1939, kdy germáni napadli Polsko. Ale toto není pro rusáky pohodlné, vždyť pár dnů na to ho napadli taky, vraždili poláky a brousili si zuby na znovudobytí Finska.

    Retardi jsou u mně ti, kdo po tunách dokumentů o bestiálním Stalinově řádění je schopen v centru Moskvy pojmenovat a vyzdobit po něm stanici metra. A to prosím v r.2009, říkám si WTF??
    http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/66980-stanici-moskevskeho-metra-zdobi-napis-velebici-stalina/

    Tak až sem zase postneš něco politicky-nekorektního, pamatuj, že se může začít politika řešit. Sorryvolečau.
    SUBVERSION
    SUBVERSION --- ---
    вот учат в армии мальчишек
    картошку чистить снег таскать
    чтоб по расчищенной дороге
    враг мог пройти к ним и поесть

    =)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: No,on to bylo bez oficialniho vyhlaseni valky, resp. utok byl zahajen drive, nez bylo cokoli oficialne vyhlaseno, takze nechapu,co se rozcilujes a kdo je u tebe retard. To video jsem postoval protoze bylo smutne vyroci zacatku Velke Vlastenecke, ne aby se rozebirala politika.
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Prej bez objavlenija vojny...retardi.. to to chtěli dostat písemně?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---

    Начало войны 22 июня 1941 года - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=hG_kf5mxTac
    ASJA
    ASJA --- ---
    JAYME: ROFL!!!!!!!!!!!!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam