• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ATANKonverzace v ruštině
    REEFER
    REEFER --- ---
    хохо, я себе такое упражнение сделал - пометил всех придурков которые здесь на чешском говорят и пресмыкающихся и с полотенцами на голове, хороших и плохих, нажал на дилит и с облегчением осознал, что нету у меня прав модерации в этой дискуссии. пошли вы в жопу со своей правдой про войны про павшие и про тех кто пережили и остались в живых. ничего здесь нету к объяснении - война зло а махать друг другу в лицо календарем символ идиотизма всех принимающих участие в таких разговорах. стыд и позор и конечно спасибо MISSTY.

    АТАН, братан, как это ты остаться мирным умеешь, когда тут наших девиц коровами обзывает нехороший человек (сказано с тактом, словами известной русской комедии). я б уж растащил его туда сюда по трафарету (словами Высоцкого).
    CROSS
    CROSS --- ---
    ANICHQA: není třeba se toho nějak obávat. Alespoň doufám. :-] Na syna (17 m.) mluvím česky, žena rusky, každá babička po svém. V jeslích na něj mluví francouzsky a může slyšet i angličtinu, kterou se bavíme s ženou. Očekávám, že mluvit začne spíš později než dříve, ale pokud v tom bude konzistence, chytí se a sám si vybere, která řeč pro něj bude hlavní. Dětí, co vyrůstaj takhle (v dvojjazyčných rodinách) je plno, v prostředí, kde se pohybuju, je i dost dospělých, co tím prošli sami, což přispívá k mému dojmu, že to bude v klidu.

    (Tipuju, že časem převládne francouzština ze školky a pak ze školy, to bude teprve oříšek.)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ANICHQA: Nebude, vyrustal jsem stejne, moje sestra taky a jeji deti taky tak a od zacatku jsme rozlisovali oba jazyky, vnimali rozdily i vyslovnost a mluvili obema stejne dobre. Jen nejmladsi neter obcas splacava oba jazyky do jedne vety,ale jen kdyz mluvi s nami,co rozumej obojimu. Myslim,ze neni duvod k obavam, jen to chce dusledne a rovnomerne praktikovat oba jazyky,aby pak ani jeden nezaostaval.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    poradte mi, ma nekdo zkusenosti s dvojjazycnou cj-rj vychovou ditete. Jedna babicka mluvi rusky, druha cesky. Nebude mit v tom gulas?
    KUROGO
    KUROGO --- ---
    CROSS: Да, только там не очень удобно иностранные слова использовать, и не понятно, как всякую «ересь», вроде «щ» и «ъ», писать : )
    CROSS
    CROSS --- ---
    Кстати, если в Google Translate включить перевод из русского в любой другой язык, гугл немедленно переводит фонетическую запись на кириллицу
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    KUROGO: спасибо, ето супер!
    KUROGO
    KUROGO --- ---
    JAYME: В пяницу положено сиськи постить, а здесь в дискусси только одна задница. Крокодилья : )
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Poradíte, prosím, kde získat tu cyrilici, abych s ní taky mohla psát?
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MISSTY: Odpověz na jasně položenou otázku, pak bude mír! :)
    MISSTY
    MISSTY --- ---
    товарищ алигатор, миру мир, ура!
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MISSTY: Máš částečně pravdu - naprosto odsuzuju vše, co se týkalo sovětské ery - miliony mrtvých mi dají za pravdu. Problém tak trochu vidím v tom, že sovětská era ještě neskončila. Nesnáším ruské státní zřízení, snahu udržet neudržitelné, neuvědomění si vlastního postavení v moderním mocenském uspořádání - připomínají mi tak trochu Severní Koreu. Jestli je to ploché, nedá se nic dělat. Zkus mi vyjmenovat pár chvályhodných věcí, které v poslední době Rusko na politické scéně udělalo? Vydírání kvůli zdrojům? Ochrana Severní Koreje a Sýrské vlády než tam došlo ke konfliktům?
    To, že zapírám vlastní původ je ale nesmysl - mám rád svoji rodinu a příbuzné (jen ty, kteří si to zasluží), mám rád kamarády, s kterými jsem v stále v kontaktu.
    Bohužel z Tvého příspěvku cítím, že máš typycky sluníčkovské vidění světa - jsem z Ruska, proto mám bezmezně milovat vše, co se ho týká i když se tam děje tak neuvěřitelný bordel. Nebo jsem opět překroutil něčí slova? Nebo si snad nemyslíš, že je tam bordel? Myslíš si, že je v Čechách pořádek a pohoda?
    Agrese a negativ - ó ano! Jsem agresivní v kontextu - komouše a bolševiky bych střílel, vo tom žádná.
    Ono nejde se bavit o historii Ruska a nebýt na ně alespoň trochu zlej, nebo ano?
    Teď nějaké argumenty, prosím - Ani jednou jsem Tě neurazil, jestli si myslíš z výše napsaného opak, jsi kráva!
    ATAN
    ATAN --- ---
    JAYME: пятничка.
    MISSTY
    MISSTY --- ---
    ALI_GATOR: с хамами я дискуссии не веду. и мне пох, если он русский, чех или еврей.
    ты по-моему сюда пришел вылить свою агрессию и негатив. твои посты, а с ними и твое мировозрение, мне кажутся сильно осуждающие и одноплоские, и поэтому, смысл вести дискссию? единственное, что тебе скажу, мне жаль, что в тебе невоспитали уважение к собственным корням....
    JAYME
    JAYME --- ---
    jak se rekne rusky páteček? пяатничка? :)
    KUROGO
    KUROGO --- ---
    Какой сочный холиварчик вы тут устроили!
    Прямо читаю и радуюсь!
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: Ale pleteš, kamaráde, ale to neznamená, že nerespektuju tvůj názor. Proč mi cpeš něco, co jsem vůbec neřekl?! Vůbec jsem netvrdil, že by Druhá světová začala v r. 1941, už jsem ti to jednou psal, ale ty to ignoruješ. Že operace Barbarossa začala 22.6.1941 to je taky fakt, co na tom nechápeš? Stejně jako pro amíky začala v Den D 6.6.1944 jejich výsadkem ve Francii a pro francouze 10.5.1940 německou invazí atd. Co na tom nechápeš? A nech už tý obhroublosti, zřejmě ty jedinej máš pravdu a všichni ostatní jsou haranti s naučenejma větama, že jo
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    SHADDIE: Takže už si konečně nepletu hrušky s jabkama a můj názor jsi začal respektovat? Cool!
    Jestli přednesení faktů je u Tebe demagogie, potom jsem demagog. Je trochu smutné, že Tvoje fakta tu jaksi nezazněli, s výjimkou možná válečných zásluh tvých předků. Válka nezačala v r. 1941 a to prostě neokecáš.
    Pardon, holt u mně forma často ustupuje obsahu. Ale tady se jak je vidět bavíme jen o formě, zatím co obsah a jádro problému se přehlíží i když ho podle svých slov chápeš. Najednou přichází na řadu respektování diskutérů, kteří předtím nic nerespektovali. Nerespektuju nikoho, kdo nerespektuje fakta a stále jen omílá naučené věty, když jako harant koukal v čb telce na Brežněva a Gorbačova.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    ALI_GATOR: No, ale to si ani nemusíme rozumět, tak to v životě prostě chodí. Stačí, když se budem respektovat, názory maj lidi různý, smiř se s tím. Sice nechápu, čemu tam nerozumíš, napsal jsem to dost srozumitelně, ale ty si zřejmě libuješ v demagogii, já ti to brát nebudu.

    И чего ты все обзываешся, а? Умник ты едакий. Это у тебя очевидно особого уважения к дискуссии нет, раз ты не в состоянии эпонять, что у кого-то может быть другое мнение, чем у тебя и твоя точка зрения далеко не единственная и уж точно не единственная правильная и безошибочная.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam