• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEXIKMikro 4/3 (Micro Four Thirds) - KLUB PRO VŠECHNY ČLENY RODINY!
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: penika a 12-50 nosim kdyz ma byt hnusne.. aspon se o to tolik nebojim
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jeste trocha obrazkoveho spamu. Z mrtvych probuzeny EPL-6

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tohle vubec neni spatna sestava na cvakani po meste, je to nenapadny a pritom dost siroky i dlouhy. A nevadi tomu dest. Ani se tam nic nevysouva, tak je to lepsi nez utirat kapky z vysouvaciho tubusu 14-150.

XMEDA
    XMEDA --- ---
    9-18

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Mmm!!

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Padesatka

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Portretak

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Placka

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Jeste casem poshanim vic stribrnych :D

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Aktualne nejcasteji nasazeny objektiv

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tele male

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Tele dlouhe

XMEDA
    XMEDA --- ---

PenTokina DA*50-135/2.8 si obstojne poradi s 20Mpix@M4/3
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    A takhle vsechny

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Velikostni porovnani

DA12-24/4 a Oly 9-18

XMEDA
    XMEDA --- ---
    Sirokace:

Olympus 9mm F8 Fisheye

Olympus 9-18

Pentax a DA12-24

Pentax a Sigma 8-16

9mm rybi oko je na Olynovi nejsirsi, ale obraz zesoudkovany fest

9-18 je podobny jako DA12-24, coz taky milimetrove odpovida, jen je tam jiny pomer stran 4/3 vs 3/2

A Sigma 8-16 je ultimatni, siroka jeste vic nez to rybi oko, ale rektilinearni.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: To uz si pak zvyknes tak, ze fotis do raw vsechno vcetne stavu plynomeru
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    XMEDA: kdyz umis fotit a potrebujes to, dava to smysl.

takze si fotky i prohlizis (upravenych) v rawech?

ja dokumentuju vylety, ukazuju lidem, jaky budou mit na trase vyhled, kytku, hrad... zadna veda, ktera potrebuje to, co potrebuje napr. prace pro noviny, umelce, atd.

pro tip napr. na kamelie v rajci nas svitavou to ucel plni, ze uz kvetou bledule taky... u me asi neni moc co kresat, i kdyz nejakej vyvoj tam za tech 20 let s digitalem je, ale asi na ti nemma bunky
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KRISKA: Ono to chvili trva. Do RAWu me dokopalo foceni pro noviny. To jsem jeste mel K5 a na jednojadrovym Pentiu 4 s 8GB RAM to byl docela porod. Pak jsem jen vymenil CPU za 2nd hand ctyrjadro a najednou to bylo daleko lepsi. No a v 2020 koupenej novejsi kompl uz to louska jak nic, pritom to neni zadna super masina, spis takova setriva sestava.

No kazdopadne mi tak rok a 5k+ fotek trvalo, nez jsem si ten proces poradne prisvojil. Ale jpg uz mam od te doby jen jako nahledy nebo kdyz nekdo zoufale naleha, ze chce fotku hned. Jinak je ten rozdil dost poznat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam