• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GANBOYMilitary and outdoor Foods (MRE, BDP,RCIR, etc,,,,) co jist kdyz nejbliszi civilizace je 30km skrz prales?
    http://www.mreinfo.com/

    rady, testy, zazitky, doporuceni, varovani a jine pojednani o jidle ktrere je schopne preckat atomovy vybuch a pritom byt podle vyrobce stale pozivatelne...

    http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?t=164671 zdroj mnohe inspirace

    degustacni vecer vojenskych jidel, aneb prave strasti valky

    prvni test: streda 2.12. (mozna zmena, jeste upresnime)
    ucastni se:
    ganboy
    naturell
    meyham
    anarchy
    radar?
    aaletian?
    ??
    ??

    mecheceh bude u gannaturelovic, drescode: UNIFORMA, slusne vyhcovany jedinec vezme i vystroj!
    rozbalit záhlaví
    JAVOR
    JAVOR --- ---
    MEYHAM: diky za super recepis, susim ted kazdou chvilku, i jen tak na doma, vetsinou hovezi zadni, akorat misto trouby pouzivam susicku na ovoce prijde mi to o mnoho pohodlnější.. myslim ze jsem si na suseny maso vypestoval uz slusnou zavislost.:)
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    Pro ty kteří ještě nedělali, jsem sepsal postup při výrobě jerky

    Návod na výrobu sušeného masa « Meyhamův blog
    http://meyhams.wordpress.com/2012/10/23/navod-na-vyrobu-suseneho-masa/
    MEYHAM
    MEYHAM --- ---
    článek co jsem npsal na tohle téma

    Expediční strava « Meyhamův blog
    http://meyhams.wordpress.com/2012/10/16/expedicni-strava/
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    JOINTER: Tak "vzorek" prisel, zkusil jsem dve jidla a vubec mi to nechutnalo. Chut takova skrobova, bez moznosti rozeznat nejaky ingredience.
    Obycejny testoviny z pytliku jsou kulinarsky zazrak.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    Jsem si prave posmaknul na kurecim rizotu Travel lunch, dost me to prekvapilo, perfektni.
    Co ale neni perfektni je cena, co treba tohle, je to pozivatelne i pro bezneho cloveka?
    http://www.s-gear.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=81&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=54&lang=cs
    Ze bych to vzal jako vzorek.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    2BFREE: Naposledy jsem měl bednu MRE od někud z Brna, při ceně kolem cca 1200,- za bednu. Jinak doporučuju někde pohledat kontakt na Jindruláka - je z Plzně, výběr má (můžeš vzít i jenom samotná hlavní jídla) a ceny taky nebyly zlé, co si pamatuju.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    MARTASTAIN: Neznam, ale za ty penize to asi brzo poznam...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    NAGASAWA: To mne poser...!!! ;-)))
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    KOC256: alespon ze jsi nesnedl ohrivadlo, coz s oblibou cinili afghanci, kteri sbirali letecky distribuovany potravinovy davky a neobtezovali se manualem.
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANARCHY:
    OK. Alespon vim ze nejsem blbec a ze s tim ohrevem nativne nepocitali... Tak jasne nesmim cekat Hilton kdyz to je MRE... :)
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    KOC256: Bylo to vymysleno tak, ze si proste vyberes kterej chod chces ohratej a kterej studenej, kdyz uz nemas moznost si to prihrat nejak jinak...

    Ohrivani pod bundou moc nedoporucuju, i kdyz samozrejme mozne je, ale docela to smrdi, krom toho pri ohrevu ohrivaci pytlik a voda spolu reaguji na hydroxid (byt teda ne extra silny), takze by to mohlo i poskodit obleceni - osobne uz jsem videl nejakou bundu pocakanou pri vytahovani ohrateho jidla, a na tech zasazenych mistech to trochu vysisovalo barvu...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    ANARCHY:
    tak workaroundy si domyslim i sam ;-) ale spise mi slo o to jak to bylo soudruhy z USA vymysleno...
    v zime se da ohrivana krabicka strcit do bundy treba...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    KOC256: Ten ohrivac se da strcit mezi oba pytliky s hlavnim jidlem - nebudou sice prohraty dokonale, ale lepsi nez dratem do oka...

    Navic se ty chem. ohrivace daji dokoupit i separatne, a clovek si tak muze vzit nejake navic, kdyz treba jede nekam v zime, kdy samozrejme teplota okoli hraje proti kvalitnimu ohrati jidla...
    KOC256
    KOC256 --- ---
    JOSE_MAT:
    (ja myslel ze jsem uz odpovidal ale ted to tu nevidim)

    jo to vim ale to jidlo je rozdelene do dvou sacku a ve dvou kartonech takze oba najednou ohrat nejsou... takze bud se to nejak deli a nebo se oriva jen ten brambor a masi se prikusuje studene...
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    když by na jůtůbu nebylo asi tak milion instruktážních videí...
    JOSE_MAT
    JOSE_MAT --- ---
    KOC256: to chemický ohřívadlo se musí zalejt vodou, dyť je to na tom pytliku, nebo krabici všechno popsaný a ještě nakreslený
    KOC256
    KOC256 --- ---
    Ted jsme v RO jedli s kamosem MRE (syrova omacka s bramborem a zebirkem) jen nam nebylo moc jasne jak se prihriva to zebirko... Dle navodu asi nijak nebo se ty chemicka ohrivadla musi nejak trhat?
    FIXMAN
    FIXMAN --- ---
    Nejlepší luncheon meat, který jsem v poslední době jedl je tento:
    http://guding.cz/img/classic_ham_luncheon_260g_persp_100.png
    Vyrábí to Shanghai Maling (Czech) a.s. a i ostatní konzervy od nich vypadají jedlé.
    MRTREVOR
    MRTREVOR --- ---
    Tobě teda budu věřit. Teď už jen najít nějaký Globus v přijatelné vzdálenosti od mých stezek.. :)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    MRTREVOR: no čirou náhodou zrovna tenhle lunch meat je docela dobrej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam