• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DAWYT: Dr. Martina Zisková
    Dr. Martina Zisková - Ayurvéda - Úvod
    http://www.drmartina.cz/
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    ahoj rad bych navstivil ayurvedickeho doktora mohli byste mi nekoho doporucit?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj, nabízím 1 víkendový seminář, který se koná v rámci Centra přírodní medicíny dr. Freje. Jedná se o víkend 20.-21.11.2010. Z časových důvodů se ho nemohu zúčastnit, ale mám ho už zaplacený společně s celým blokem přednášek). Tak kdyby měl někdo zájem, cena je 1700Kč. (Pokud byste si hradili samostatný seminář sami, stál by 2490 Kč) Díky za odpovědi.

Téma semináře:
    Zánět, stres, psychické poruchy a deprese

Nový přístup v léčbě z pohledu ortomolekulární medicíny. Nový směr medicíny zaměřený na léčbu zánětu, který je podle nových výzkumů hlavní příčinou psychických poruch, depresí, demencí a stresu v organismu.

(dr. W.Bieger, biochemik a lékař, SRN)

Program 2010-2011 - Dr.Frej - centrum přírodní medicíny
    http://dr.frej.cz/program-2010-2011
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    BUBBLE: cítit se zesláblým je podle mně psychologický moment. Tělo má dost "zásob" na to, abys normálně fungoval (s výjimkou dřevorubců, vzpěračů a jiných podobných "profesí") několik dní. "Únava" obvykle pochází z látek, které jsou uloženy v tuku, který se při půstu rozpouští a tyto toxiny se opětovně dostávají do krevního oběhu, proto je velmi vhodným doplňkem půstu (zvlášť v prvních dnech) bylinkový čaj s podporou pročišťujících procesů organizmu. Doporučuje se i denní klystýr, což jsem úplně takhle nepraktikoval, ale při mém 21 denním půstu jsem se 2x "vymyl" a musím říci, že to byl dobrý nápad ;-)) (nemluvím teď o šankprakšaláně, ale jakési verzi domácího klystýru, co si člověk může udělat sám). Jinak šankpraškalána je fyzicky dost náročná a po ní unaven určitě budeš, takže si to rozvrhni někam na sobotu dopoledne.. Mně zabere vždy tak 2 hodiny.. ;-)
    S každým půstem by se Ti měli ty pocity únavy zlepšovat, však uvidíš ;-))
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    STEFAN: ok dík. Jinak půst byl docela v pohodě, dneska už začínám pomalu jíst, ale cítím se trochu zesláblej. Na šankprakšalánu asi nebudu mít chvíli náladu, ale třeba za 14dní uvidím .)
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    BUBBLE: popis je dostačující, je podle Lysbetha, včetně fotek ;-))
    VEZUV
    VEZUV --- ---
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    STEFAN: díky, zkusím ten půst přes víkend a kdyžtak příští víkend šankprakšalánu. Je tenhle popis podle tebe dostačující? http://zivotni-energie.cz/sankhapraksalana-varisara.html
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    BUBBLE: půst.. kdyby Ti bylo málo, tak ještě šankprakšalána a vamanadhautí ;-) podrobnosti pošta ;-)))
    BUBBLE
    BUBBLE --- ---
    poradíte nějaký vhodný podzimní detox? 1-3denní
    díky
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    _PINKY: jsem:)
    _PINKY
    _PINKY --- ---
    CONTINUITY: ahoj, ja bych ji brala:) jsi z prahy?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Nabízím: David Frawley: Rostliny v ájurvédě (Yoga of Herbs) za 100,- (kamarádova nevyužitá kopie navíc:)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Samozřejmě všechny možnosti mají své výhody a nevýhody,nejsou lepší nebo horší...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    GRETKA: Nemyslela jsem to tak,že by to tak absolutně muselo být, ale právě jako určité tendence. Samozřejmě pokud si člověk tyhle věci uvědomuje, a nějakým způsobem s nima pracuje, může je změnit naprosto. A taky je velkej rozdíl mezi stejným typem podle toho, jak na tom je ;)...viz.charakteristiky typů pro stavy sattva-rajas-tamas....
    Myslela jsem to tak nějak obecně,pro lidi,kteří si to spíš neuvědomujou a prostě jsou to,co jsou,že tam konstituce bude mít vliv.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CONTINUITY: jo a ne ;) neco jako horoskop - treba te urcite veci nejak tahnout, ale vzdy mas svobodnou vuli se rozhodnout jinak, jen si to vzdycky neuvedomujes ze ji mas ;)
    Kdyz zacne clovek fusovat do jogy, tak si dost dobre muze uvedomit urcite veci a pak "zit jinak", respektive prozivat veci jinak. Stat se vic zen.
    A taky to chce myslet na motivaci... hodne namotivovana kafa se muze posunout hodne daleko, jenom proto, ze se pak "usadi" lepe. ...
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Malá teorie o tom,jak může konstituce ovlivňovat názory člověka.

Vznikla v souvislosti s mikro diskusí o současných extrémních výkyvech počasí.

Přijde mi, že u lidí mohou být konstitucí dané rozdíly v tom, jak se staví k informacím,které se extrémně liší od toho,čemu dlouhodobě věřili....nebo ve kterých jde o extrémní změnu vůbec.

..zatímco pro čisté váty je extrémní změna plně představitelná a přijatelná (a někdy v tom můžou ujet)....extrémní káfy ji naopak budou do poslední chvíle popírat, protože jim ta představa je velmi nepříjemná... My tady jsme všichni někde mezi těmito póly ;)

co si o tom myslíte ?;)
    CRAZYPOPE
    CRAZYPOPE --- ---
    STEFAN: indickym systemem se moc nezajimam, ale prana je zakladni energie, z toho mala co vim
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    CRAZYPOPE: ajurvéda, jako každý důkladný systém, používá jako základ vlastnosti 5 elementů, ty jsou dle svých kombinací sdruženy do 3 "prvků" - váta (jakožto vítr nebo vzduch), pitta (jakožto oheň, aktivita, pohyb), kaf (jakožto to co je slizké, pomalé, těžké). Tyto se dál dělí každý na 5 podskupin, ze kterých každá má své specifické účinky i místo výskytu v těle. Prána je "jen" jedním ze základních 5 větrů..
    Zásady, dle kterých ajurvéda funguje, lze najít ve všech jógových školách, dokonce i v Budhových rozpravách..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam