ZUZANA: Jógy jsou různé druhy :), velmi různé. Třeba nějaká dynamičtější by tě oslovila víc :), např. ashtanga...:) (bude blízká pittě a zdravá pro kaphu). Ale souhlasím, že k tomu člověk musí dojít, v nějakém bodě se mu začne chtít, mám stejnou zkušenost.
Mléko z automatu - o čem to přesně je? Mám pocit, že jen o tom, že je čerstvé, nepasterované. To mi přijde trochu málo. Aby mělo mléko pozitivní ájurvédské vlastnosti, musí především být bio, tj. od krav, se kterými bylo aspoň trochu slušně zacházeno, z průmyslového velkochovu zdravé mléko fakt nezískáš. A druhá věc, nemělo by být homogenizované, to je divná procedura, kterou se z mléka stává lidskému tělu nepřirozená substance. Tyhle dvě věci splňuje na českém trhu značka Amálka, v lahvích v některých bioobchodech a supermarketech - a tu nám z tohohle důvodu doporučil používat pan Mitchell na kurzu ájurvédského vaření ;) Takže pokud bys chtěla zlepšit kvalitu mléka, které používáš, vydala bych se spíš tímhle směrem....
Mungo vařím úplně stejně jako ty, chutná, dělá dobře, jestli je to "správně", to nevím ;-DD, ta otázka mě nenapadla, když je uvařené a dobré, přijde mi to ok. Ale pokud někdo upřesní, prima.
V Beásu je to mňam, ale přijde mi, že je tam snadné sníst zbytečně hodně, a překombinovat to ;), trvalo mi, než jsem se naučila obojí si ohlídat.
Při meditaci nevadí, když ti mysl zpočátku odbíhá, podstatné je, že to zkusíš, pořád znova se vracíš k dechu, mantře, tichu.... Vždycky, když zjistíš, že o něčem přemýšlíš, vrátíš se tam, kdes chtěla být. Schopnost nepřemýšlet se rozvine postupně právě tím, že to zkoušíš, nepřichází sama. A i když to "nejde", má meditace hned od začátku pozitivní účinky na zklidnění, pročištění hlavy, atd :)
K snídani jím většinou nějakou rychlesevařící obilninu (vločky, pohanka), se zeleninou, tofu, oříškama, apod (co dům dá). Baví mě takovej ten postup rozehřát ghí na pánvi, nasypat nějaké dobré celé koření a pak přidat zeleninu :) Nejsem moc na sladká hlavní jídla, samozřejmě by šlo použít ovoce, skořici, atd...;)
S tím chozením spát tě obdivuju :o))