• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CONTINUITYÁjurvéda
    Informace, zkusenosti a odkazy tykajici se tradicni indicke mediciny. Byliny, techniky, masaze, oleje, vyvazovani konstituce, knihy a texty, lekari a odbornici a dalsi :)

Ajurveda.cz - je tam i prehled dalsich odkazu:)
    Ayurveda.cz, ajurvedske centrum Dr. Freje
    rozbalit záhlaví
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    _PINKY: to by stálo za to dát na nástěnku ;)
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    _PINKY: Vau, to je tady rychlost :) haha a P6, to mam kousek :-D Dekujiiiiiiiii
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    STEFAN: jj, to vím. ale není koření, který člověk jí celý život a je na něj zvyklý :)
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    STEFAN: jo to bych mel take zajem
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    STEFAN: Tralala, parada! dekujiiiii :)))
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    JOJA22: dám vědět, až budou sazeničky k distribuci.. ;-)
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    STEFAN: Dekuji! :) tulsi bych chtela sehnat taky, ale ptam se vsude mozne a zatim nic ;)
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    JOJA22: jedině brahmi a tulsí se shání hůř, jinak koupit koření a zasadit do truhlíku nebo na zahradu..
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    PHRANKY: třeba takový koriandr je ochlazující a kurkuma je balzámem na játra.. ;-))
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    CONTINUITY: neboj, podle jednoho cloveka celou ajurvedu soudit nebudu :)

ad moje konstituce, pry jsem pitta se zvysenou vatou. pak mi jeste rekl, ze mam prekyseleny a horky jatra. asi kvuli tomu to koreni.
    rozumim, ze pokud ho nebudu jist, tak se to dostane do rozvnovahy rychleji. ale vzhledem k tomu, co vse mi nedoporucil, jsem si nevedela rady co jist. takze jsem se mesic trapila a nakonec se vratila k normalni strave (vzdycky jsem jedla hodne zeleniny, cesky jidla nejim atd.) a akorat se pokousim poslouchat svoje telo, co chce a jak se po jakem jidle citi.
    JOJA22
    JOJA22 --- ---
    Zdravicko :) a kde je muzu sehnat v Praze? Dekuji!
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    Brahmi, koriandr (dhania), pískavice (methí), tulsí /bazalka posvátná/, aloe (kumarí) lze jedoduše pěstovat v domácích podmínkách..
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Taky by mě zajímalo, jestli ty, co rostou v Himalájích, by zvládly i ČR ;), zjistím koncem měsíce, jestli někdo víte hned, tak luxus :)
    PALACH
    PALACH --- ---
    Ahoj, je nějaká ájurvédská bylina sehnání v phe, kterou lze pěstovat "na bálkóně"? ..třeba na nějaké čajáky apod.
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    DARUMA: Okolo 1000 za hodinu konzultace alternativní medicíny je bohužel úplně normální. Bojuj za to, ať to platí zdravotní pojišťovny :)

PHRANKY: Doporučuju Dr. Ziskovou (už jsem určitě psala), cena je taky taková, ale byla jsem spokojená opravdu hodně a po roce a půl z toho pořád čerpám.

Styl pana Dr. Freje nesedí více lidem, mně místy nesedí ani v knížce ;-D, prosím nedělej si podle toho názor na celou ájurvédu (podobně nemluvná a drsná je moje obvodní doktorka, a taky nejsou takoví všichni lékaři ;-D)

Jinak, těžko si umím představit důvod, proč bys neměla jíst vůbec žádný český koření (když spousta z něj je fakt jemná).....leda při nějaký vážný nemoci? Nebo krátkodobě v rámci čištění organismu?...přijde mi to dost extrémní....chápete někdo, napadá vás něco ? ;), fakt zvědavost

co jsi za konstituci ?
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    DARUMA: co se mi podarilo zjistit, tak byl nejlevnejsi. ale nebyla jsem s nim moc spokojena. vytiskl mi tri papiry, na ktery jsem koukala jak jalova a proto jsem nemela dotazy.. tak mi rekl 2 vety a vyprovodil me asi o 15 min driv.
    skoncilo to tim, ze mi nedoporucil jist vsechno koreni, ktere se pouziva v ceske a stredozemni kuchyni, coz bylo pro me nezkousnutelne.. samozrejme to nebylo jedine.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Hodina u pana Freje stojí 850,- Kč? Neznáte někdo někoho levnějšího? V Praze.
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    DAWYT: měl bys jet do oblasti, která se tím zabývá, resp. vybrat ášrám, který má ájurvédskou praxi (lékárna, klinika). Takové jsou třeba v Rišikéši, dole v Kérale..
    DAWYT
    DAWYT --- ---
    STEFAN: uz jsem tam v par ashramech byl a ucil se ti ostani veci. Ale nikde jsem tam nenarazil na ajurvedu. Proto me to zajimalo, ale tak dobra, uz se tesim na setkani s nejakym zdejsim odbornikem:)
    STEFAN
    STEFAN --- ---
    DAWYT: zapomeň na to.. workshopy jsou dělané pro turisty s dolary.. buď zůstaň v nějakém ášramu a uč se za pochodu spolu s ostatníma věcma, nebo dělej turistiku - míchat to moc nejde ;-))) (ze zkušenosti se toho víc naučíš tady od lidí co jsou odtamtud, než tam..)
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    ENKIE:
    tohle je tu už určitě offtopic, nechme to být prosím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam