TADEAS: naprosto boží článek, fakt do hloubky pohled na věci
ta neproveditelnost některých ájurvédských rad, resp. odtrženost od života, mě taky vždycky rozčilovala
a už chápu, proč mě nejvíc oslovuje Prashanti, kterej taky čerpá z té "lidové" ájurvédy, učil se nejen od doktorů na univerzitách, ale taky hodně od venkovských babiček, co léčí normální pracující lidi...:)
je to na každým, co si vybere
a to o konstituci je taky dobrý, že je lepší moc se na ní nezasekávat, idea konstituce je objevná v takové té první fázi, aby si člověk vůbec uvědomil, že má nějaké specifické potřeby a působí na něj nějaké vlivy, ale čím víc do hloubky, tím je to s konstitucí komplikovanější, až jsem to vlastně už taky vzdala a nekladu si vůbec otázku, jaká přesně konstituce, prakriti, vikriti, fyzického těla a těch ostatních, protože na to se vůbec nedá odpovědět, lepší je koukat, co se za konkrétní věci opravdu děje, a učení o dóšách použít k porozumění tomu a volbě, co případně dělat...
a fakt se mi líbí ta základní věc v článku, že zdraví nelze oddělit od celku života....jak učil pacienty přemýšlet ájurvédsky o otázkách financí, moc pěkný :)