• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: btw, jen pro zajimavost....syn si uvedomuje, ze je napul cernoch, ale misto, aby z toho pochopil, ze nezalezi na barve jedince, tak se posmiva cerne holcicce, co ma ve tride... a nedokazeme mu vysvetlit, ze kdyz se bude posmivat jinym, nemuze ocekavat, ze se lide nebudou posmivat jemu ( coz se obcas deje a on to velmi spatne nese )...
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: ale tak určitě máte s K. nějaké kamarády, které vídá i syn, nebo ne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: statisticky vzato ano, ale kolik z toho je naučené a kolik vrozené, toť otázka. A hlavně, pokud jde o jedince, nemá smysl koukat na statistiky.

    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: btw, jasne, ze jde hodne o osobnost jedince, silne a sebevedome deti nemaji problem a jsou i dobre prijimani, at uz maji rodinu jakoukoli, zatimco malo sebevedome deti jsou outsideri, i kdyz treba maji ukazkovou hetero rodinku.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    LISTIKUS: tak muj syn sveho otce nevidel tak od 2 do 4 let a ted ho vida promenlive jednou za mesic az za pul roku, jak si otec vzpomene, a problemy resi vylozene muzskym zpusobem, i kdyz vyrusta v rodine, kde jsou dva zenske vzory...
    i kdyz zase, kdyz se nad tim zamyslim, tak ja asi prezentuji ten zensky vzor, jsem benevolentnejsi, resim vse slovy, snazim se komunikovat a pochopit, moje partnerka je ten, kdo rozkazuje a tresta.
    i kdyz, me pris prijde, ze u deti holcicky resi problem brekem a zalovanim ucitelce, kluci rvackou....malokdo rozmluvou...
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: no jsem čekal že se někdo ozve........koflik řeší rozmluvou nikoliv že by se hned pral.....ale samo že to nemusí byt hned žensky způsob řešení....ale kdyby jsi to viděla tak by jsi asi taky uznala...... všeobecne se da myslim říct že jsou prvky v chování které spíše volí ženy a jiné zase muži....ne?
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: co to znamená, "řešit konflikty ženským způsobem"?
    Popravdě, mně je takové to striktní rozdělování na to, co dělají holčičky/ženy a co chlapečci/muži, docela proti srsti. Není to tí, že bych byla nějaká feministka, ale naopak proto, že se snažím od těchhle škatulek oprostit. (Ačkoli chápu, že mým motivem je stigma "divné holčičky").
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: No nejsem psycholog, ale myslim ze nejde jen o okolí ale o samotneho jedince a jeho schopnost se vyrovnat s ODLIŠNOSTÍ. A neni to otazka jen homosexuality, ale jakekoliv odlišnosti at třeba tím že pohlíží na život jinak než jeho okolí a pak řeší otazku jak se do společnosti zapojit/integrovat a hrat tam svojí ulohu s kterou bude spokojeny. Je to srozumitelné?


    KAWALSKI: No zrovna tuhle otazku jsme řešili včera ohledne syna mé kamaradky. Ve školce ji řekli, že je velmi nadaný a ma problem se zařadit do kolektivu, protože je mentálně 8leteho kluka, tak tam ma kamarada vietnamce, který zase neumí dobře česky, ale našli se tam a tvoří jakousi vedlejší skupinu. Ale co jsem chtěl říct, je že ji učitelky ve škole řekly že je videt že s nima otec nežije a ani ho moc nenaštěvuje. Že například konflikty ve školce řeší ženskym způsobem. Tak si myslím, že nejde o to aby v rodině byla zastoupena podobizna ženy a muže, ale jejich způsob jednání a myšlení. Poté je zřejmě dítě schopno identifikovat se.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    dokazi si predstavit dite, ktere ma biologickeho otce, se kterym se obcas styka, biologickou matku, se kterou zije, ktera je transsexualni a zije pro okoli v roli muze, pro dite stale v roli matky, a ktera zije s partnerkou, ktera toto dite spolu s matkou vychovava.
    dite vodi v pondeli rano do internatni skolky a v patek vecer ze skolky partnerka "matky", 3 ze 4 vikendu v mesici dite hlida ona partnerka a dite s tim nema zadny problem. ve skolce s tim nemaji problemy ani deti, ktere vedi, ze dite ma otce, matku a pritelkyni matky. toto dite je navic napul african a zije na malem meste, ktere je obyvano pevaznou vetsinou homofobnimi romy nebo rasistickymi bilymi...

    v ankete jsem hlasoval pro prvni moznost, ale myslim, ze dnesni spolecnost jeste neni pro adopci deti homosexualy pripravena. navic mi prijde, ze neni dostatek "zapalenych homo-aktivistu, kteri by tento zakon propagovali. gaye to celkem netrapi a nezajima, az na vyjimky, a lesby vic resi platovou diskriminaci v paci a machisticke reklamy v televizi, nez pravo adoptovat si dite.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    LURA: jo. S tim vsim naprosto souhlasim. Ja se snazila vytvorit co nejjednodussi modelovej priklad a sklouzla sem k totalni cernobilosti. V tom co pises mas naprostou pravdu :)
    LURA
    LURA --- ---
    ANNIE: Já si dokážu představit i dítě, které bude vyrůstat v tolerantní rodině a bude mít problém - stejně jako někdo, kdo podle ostatních vypadá dobře a nijak se ani nevymyká, může mít problém se svým vzhledem (váhou, barvou vlasů, brýlemi ap.). Je to hodně osobní věc a člověk s ní nemusí být srovnaný.
    U homosexuality je to ještě o to obtížnější, že se špatně hledají vzory chování a vzniká (může vznikat) určitý rozpor mezi vlastní sexuální identitou a mezi biologickými potřebami (mateřský pud apod.). Heterolidi mají také dost problémů v sexuálních záležitostech i přesto, že jsou většinovou skupinou.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Dokazu si zive predstavit dite vychovavane v konzervativni rodine v naprosto tolerantnim holandsku, ze jakkoliv bude mit priznive podminky v sirokem okoli, tak mu jeho blize okoli zpusobi takovy trauma, ze se s tim bude vyrovnavat velmi tezce... jenze by to asi fakt chtelo psychologa, protoze to samozrejme zalezi asi na povaze ditete atd. ...
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ECLECTICA: ono je to prave strasne individualni podle mne a neda se zobecnovat, "tolerantni okoli" je prilis siroky pojem , stejne jako "vyrovnanost se sexualni orientaci..."
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: někdo třeba i přesto cítí nátlak společnosti...

    Nooo, já jsem specifický případ v tomhle směru ;)
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ECLECTICA: tys vyrovnana se svou heterosexualitou, kdyz mas priznive okoln i podminky? :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MRS_BRIGHTSIDE: zajímalo by mě, jestli existuje někdo, kdo se nesmíří se svou sexuální orientací ani přes příznivé okolní podmínky.
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    LURA: ale to by byl dalsi level :DDD
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LURA: já myslela, že tohle je standardní model "lesbiček", které se nemůžou dočkat toho, až se objeví samec :))
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Hm, ale taky ho z dost velké části točí heteráci ;-)
    Jen je fakt, že tam obvykle nakonec nenakluše svůdná blondýna, na kterou už oba čekali a která je oba přefikne:-)))
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ECLECTICA: mohla bys tu otazku trochu specifikovat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam