• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: A navíc alegorickej na termity...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ZUZKAOU: jiz jsem ti dekoval jednou, tak uz to nebudu opakovat & ted uz by ses se svou obsesi mohla zkusit nejak vyrovnat sama, co rikas?
    prece jen, tohle je diskusni forum & ne vrba pro frustrovane.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nemám nic proti, když se tu adopce proberou obecně, z čehož se pak přejde ke specifickému.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: Tak teď budu nekorektní, nekonkrétní a osobní - jsi samožer, který plácá nesmysly o kterých nic neví a ještě má problém se čtením. Respektive nemáš jak odpovědět...
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ZUZKAOU: jestli se nepletu, tak jsi to byla ty, ktera tu s gracii sobe vlastni prohlasila, ze diskutovat se mnou nema smyl.
    ted - navzdory svemu osvicenemu presveceni - prichazis s dalsi davkou diskusnich faulu:
    1. Takže rozhodovat by měly ty opuštěné děti
    tim takze naznacujes, ze neco takoveho tvrdim nebo ze neco takoveho z meho prispevku nutne plyne.
    2. Takže skutečně věříš, že holka na heroinu by měla rozhodovat o tom...
    podobna vec, navic sem vnasis spekulaci o tom, cemu (skutecne) verim.

    devce zlate, zacina byt jasne, co si pod diskusi predstavujes. vzhledem k tomu, ze moje predstavy o tom se od tvych znacne lisi, rad bych - ted i verejne - pozadal, abys dostala svemu presvedceni, ze "diskutovat" se mnou nema smysl.

    zaroven bych ti rad pripomnel, ze tematem klubu je ... tramtadaraaa ... queer studies, podtematem pak adopce deti homosexualnimi pary.

    konec hlaseni, dekuji za pozornost.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Mimochodem (a pardon za OT) metodu že s těhotonou, co plánuje nechat dítě k adopci* se nějaký prostředník dohodne a zkontaktuje jí s budoucími rodiči více či méně praktikuje FOD. (protože totiž kromě procesu přes OSPOD se taky dají děti svěřit do péče přímo přes soudy a to bez sociálek - překvapení? )

    A má stím velké trable - když pomineme etiku a pololegálnost takovýcho operací, tak zde korupce, respektive sponzorské dary jsou velmi na ráně.

    *dětí odložených hned po porodu je naprosté minimum.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    A schválně- že nemáš ani ponětí, jak konkrétně probíhá rozhodování o NRP ze strany státu...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: Takže rozhodovat by měly ty opuštěné děti** a nebo rodiče, kteří nejsou schopni* se o to dítě postarat? Nebo dokonce ti týrající rodiče, co se jim dítě dítě odebírá právem?

    Mimochodem - v drtivé většině případů je dítě v náhradní péči někoho z příbuzných*** a ty děti, které jsou nějakým způsobem "dostupné" k náhradní rodiné péči jsou v ústavu právě proto, že ti, co se o ně starali toho nejsou schopní a jejich rodičovská práva byla soudem zkrácena či zrušena-

    Takže skutečně věříš, že holka na heroinu by měla rozhodovat o tom, kdo se bude starat o její dítě? Nerozhodla by pak čirou náhodou že to má být ten kdo jí nabídne víc peněz?

    *systém českého OSPOD a z jakých důvodů se odebírají toho zatím vynechme, protože by to bylo na dýl.

    ** Překvapivě u dětí zhruba od 5-6 let se pochopitelně pracuje s tím, ke komu by chtěly nebo nechtěly jít. A čím starší dítě, tím to pochopitelně ovlivňuje víc.

    *** S výjimkou romských rodin. V rámci romské komunity je poměrně časté, že se o dítě stará někdo z příbuzných. Jenže - na vlastní uši jsem slyšela, jak nejmenovaná kráva z OSPOD pravila, že přece romské sourozence (otec v kriminále, matka těžká alkoholička) nemůže nechat normálně fungující tetě, protože by na ně jen brala dávky.
    Za dávky pěstounské péče rodina za rok dostane zhruba 50-60 000 ročně. Za dítě v dětském domově se platí zrhuba 4-500 000.
    _________________________________________________________________

    Takže jak konrétně si to představuješ?
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    ECLECTICA: ja bych to upresnil (kdyz uz odkazujes na me):
    add 1) pokud se bavime o "povoleni adopci", tak musime rict, komu sverit autoritu, ktera takova rozhodnuti bude vykonavat. ja jsem nejednou naznacil, ze vidim problem uz v tom, ze tuhle moc by mel tzv. stat, resp. jim jmenovany urad/instituce.
    & tady taky vidim jako problematicke snahy ruznych zajmovych spolku (treba LGBT aktivisti), ze trvaji na tom, aby to byl prave stat & chteji tlacit na nej, aby "rozhodoval" tak, jak jim to vyhovuje. tim se dostavaji do schizofrenni situace, kde neco sveruji jinemu & pak se zlobi, ze s tim sverenym tak ci onak zachazi.

    to jestli nekdo vidi nebo nevidi nejake zadrhele, to pak muze jen zustat v rovine "tohle se mi libi/nelibi, tohle schvaluju/neschvaluju, ale to je tak vsechno, co s tim muzu delat, ja bych to takhle nedelal". co se komu libi nebo nelibi, proto muze mit desitky ruznych duvodu i "duvodu".

    proto kdyz reknu, ze jsem proti tomu, aby stat povoloval adopce, tak to neznamena (jak by nekdo mohl logicky spatne vyvodit), ze si preju, aby stat takove adopce zakazal, ale ze jsem proti tomu, aby stat mel tuhle neomezenou moc o tom rozhodovat. & pokud se ozvou hlasy, aby tohle rozhodovani (se vsi odpovednosti k tomu patrici) meli v kompetenci ti, kterych se to hlavne tyka, ja je podporim.

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    No ono je to postavené jinak - závažné problémy plynoucí z toho, že nejsi ve vlastní rodině vs. funkční nebo nefunkčí rodina vs. případná šikana, se kterou se v nějaké formě potká víceméně každý.
    TMA
    TMA --- ---
    ZUZKAOU: Souvisí to s kvalitou života toho jedince.

    A jde mi o dilema, že neumím říci, co je lepší: větší šikana + bezchybně* fungující rodina nebo menší šikana + "normálně"** fungující rodina?

    _______________________
    * Pokud přijmeme předpoklad, že jsou LGBT rodiče v průměru lepší, jak naznačuje ta americká studie, jestli jsem ji pochopil správně.
    ** Teď nemám na mysli tu rodinu, kde jsou rodičové násilníci, ale takovou tu běžnou, kde se občas pohádají, ale jinak to docela funguje.
    RUDOLF
    RUDOLF --- ---
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Nástěnku mohou odteď upravovat všichni, takže pokud chcete, přidávejte :)
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    jeste dedukuju ze LGBT jest lesby-gay-bisex-transexual... ale mozna by stalo zato tyhle veci dat na nastenku.... vcetne tech odkazu ktere sem vsichni hazete viz Zuzkaou
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    Ale abych navázala na Luboba:
    1. proč adopce nepovolit? - nedokážu odpovědět, protože sama žádný "zádrhel" nevidím.
    2. kdo by měl adopce schvalovat? - orgán, který tak činil doposud, jen snad s tím rozdílem, že celý systém adopcí potřebuje značně zreformovat (ale k tomu by jistě víc napsala ZUZKAOU).
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BLACKSPIRIT: syndrom dálnice je pojem, který se používá při prosazování práv LGBT. Představ si, že všichni hetero si jedou po dálnici, kdežto minority se k cíli štrachají po okreskách. Ano, dosáhnout respektu a "normálního" žovota se dá, ale je to mnohem zdlouhavější a obtížnější...
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    ECLECTICA: OK končim... přehlidla jsem že píšeš budou mít a ne chteji mit... chyba v komunikaci... syndrom dalnice mi prosim popis, ano?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TMA: ano jistě, ale nesouvisí to s funkčnostní či nefunčností rodiny.
    TMA
    TMA --- ---
    ZUZKAOU: Bohužel se na mínění sousedky a kráva-účy v našem kulturním okruhu člověk vykašlat nemůže. Pokud "kráva-úča" podporuje šikanu, pak na ní záleží velmi silně.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    BLACKSPIRIT: slyšela jsi někdy o syndromu dálnice?
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---
    ECLECTICA: no tak vidiš a je po problemu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam