• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LUBOB: Zvýšením počtu žadatelů se výrazně zvýší pravděpodobnost, že do NRP se dostane více dětí. To je skutečně jednoduchá a fungující matematika (ověř si to na číslech ve státech, kde GLBT osvojení zavedli).
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LUBOB: ale to není z důvodu, že by nebyl dostatek dětí. Slyšela jsem příběhy o nečekaných návštěvách sociálních pracovnic, které zkoumaly, zda je doma pečlivě uklizeno apod. Nevím, co je na tom pravdy, nicméně na žadateleo adopci se kladou mnohem vyšší nároky, než jaké splňuje průměrný rodič.
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA: mne ten predpoklad pripada mylny. v ustavech je plno deti, ktere nikdo adoptovat nechce. & jak uz jsem rikal, zajemcu o adopci je vic nez kolika je vyhoveno.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    lubob: predpokladam kdyby kapacitu deti k adopsi pokryly hetero pary tak by byly ty"ustavy" prazdne, ne? z toho vyvozuji ze gl pary by nebraly deti hetero parum ale adoptovaly by deti "navic" ktere by jinak nikdo neadoptoval
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ZIVA: já nějak na mužské/ženské chování moc nehraju. Proto díky za "škatulku" queer ;)
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    ANNIE: jo tak to ano. zensky a muzsky chovani - mam stejne nerada toto.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    BLACKSPIRIT: imho podobne situace resi i hetero pary,ktere maji moznost podstoupit umele oplodneni ci projit si cekacim procesem na osvojeni ditete.

    Snad se neseknu,ale byla jsi to ty kdo psal( tech prispevku je tady hafo), ze jedna noc to oplodneni se vyresi... ja ti nevim, sance,ze dojde k oplodneni na prvni pokus je dost mala, tusim, ze pro vetsinu lesbicek i ta jedna noc neni proste mozne reseni a posledni je...kdyz se tedy nechas oplodnit od kamarada,kde mas psano, ze kamarad si nezacne za par let pravne ci jinak narokovat sveho potomka???


    imho pro mne je varianta Gl paru vychovavajici dote prijatelna a nemam s ni problemy
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    FRONEMA:
    dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu

    muzes tohle tvrzeni necim podporit? mne se totiz nezda.

    JANITA
    JANITA --- ---
    prdele, ja to tady nestiham cist..
    BLACKSPIRIT
    BLACKSPIRIT --- ---

    LURA: ještě k tomu strachu... to jako nebudeš mít strach se nechat oplodnit nějakým spermatem nevímkoho? a nebudeš mít strach adoptovat dítě, o kterém nic nevíš , např. jakou mají povahu jeho rodiče, či na jaké jsou intelig. úrovni, či jak vypadali? budeš mít úplně stejný strach, možná ale že když to bude tvůj kamarád, tak budeš mnohem líp vědět na čem jseš ,-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: ano a nebo uzakonění že GL nesmí vychovávat a mít děti.....at ma společnost na výběr a rozhodne se kterou variantu zvolit
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: jo promiň, já nepochopila to s tou šikanou... někdy se nazadaří, no :)

    To je právě to, ono pokud pár chce vychovávat dítě, tak se k tomu dostane, akorát leckdy způsobem, který není zcela košer (např. lhaní o tom, že je otec neznámý apod.). Neexistencí zákona podporujícího adopci stejnopohlavními páry se nezamezí existenci takových párů, tak proč to tedy právně neupravit.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    a samo jsem GL a mam partnera a seženu si ženu/muže ktery mi doda ostatní a zřekne se rodičovských oprav a ja si smluvně zajistim aby partner mel možnost dohlížet na díte
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    ECLECTICA: protože při uzavření registrovaného partnerství stát nedovoluje individuální adopci, natož společnou. Teda jeslti dobře uvažuji......Jsem GL a mam partnera a uzavřene reg. partnerství....tím mame zamezeno možnost adpoce, resp. jsem GL a mam partnera ..... zakon nedovolí oboum adoptovat díte
    ale jsem GL a jsem sam, zakon mi "povoluje" individuální adopci dítěte

    http://lgbt.poradna-prava.cz/gay-a-lesbicke-rodicovstvi.html
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    eclectica: ja myslim ze to bylo mysleno jinak... ze stat nema problem s detmy ktere si GL poridi sami tak proc by mel mit problem s adoptovanim. s tim ja souhlasim.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    LISTIKUS: gayové a lesby samozřejmě dítě vychovávat smějí, jak tě napadlo, že tohle stát zakazuje?

    Přiznám se, že nejsem schopná žádné argumentace, protože nevidím důvod, proč by dítě mělo být "chráněno" před homoparentálními rodičemi. Třeba se toho ujme někdo jný.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    Zda se mi že jste Luboba trochu ukamenovaly a nedaly moc možnost se vyjádřit ( jen muj nazor jak jsem to četl)

    Večer me tak napadlo, že je zvlaštní že GL pary si mohou pořídit vlastní dítě. Proste jen si najdou vhodnou "matku či otce" a pak pomocí notáře se postarají o většínu právních věcí a vyhcovavají společně své dítě. Tak na jednu stranu je realné a děje se tak že GL pary vychovávají děti. Na druhé straně zákone nepovoluje GL adoptovat a vychovavat dětí. Není to trochu schizofrenie státu? Pokud říkame, že to negativně ovlivní vývoj dítěte nebo hovoříme o šikaně, tak by mělo být uzakoněno, že žádny GL nesmí vychovávat dítě, mít dítě. Nerozumím tomu, pokud jde o dítě tam by mělo být chraněno ze všech stran, pokud jde o něco jiného, tak by se pomalu mohlo jednat o šikanu GL státem.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    FRONEMA: o to markantější je to napřiklad v případě Eltona Johna, který chtěl s partnerem adoptovat HIV pozitivního chlapce z Ukrajiny, který je v jakémsi ukrajinském ústavu pro HIV+ děti.
    Navzdory zákazu díte adoptovat se s partnerem rozhodli, že je budou nadále všemi možnými prostředky podporovat a zajistit dítěti i jeho bratru co nejlepší péči a pomoci najít náhradní domov.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    me prijde fakt divny jak tady nad adopcema uvazutujete. rikate ze dite bde mit (mozna)divny prostredi, ze (mozna) nebude mit vzory a kdesi cosi.
    na muj vkus si (nekteri z vas) neuvedomujete ze dite ktere nebude adoptovano homosexualy zustane v ustavu a proto nemuzete srovnavat pri uvazovani o tom "normalni" rodinu a homo rodinu ale ustav a homo rodinu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam