• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies



    sexuální orientace, sexuální identita, škatulkování v závislosti na místě a čase, dějiny pojetí transsexuality a homosexuality.

    rozbalit záhlaví
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    MEDVIDEK: jo a to se mi na ni libi :=)
    MEDVIDEK
    MEDVIDEK --- ---
    Tak si tady pročítám různý teorie a mě připadá, že tato doba právě úspěšně boří všechny teorie.

    SAIL_OR
    SAIL_OR --- ---
    ECLECTICA: mně třeba jo. jemný kluci, tomboys.. těžko říct, proč.
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LISTIKUS: jo, to znám, když se holky kolem mě baví o šminkách a oblečení :-). Ne, samozřejmě to nechci zlehčovat, taky mám občas takový pocity...Jenže pak si většinou řeknu, že ty lidi mají zas jiný problémy než já, třeba i horší.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    TMA: mám ji myslím doma, o Vánocích na to kouknu.
    TMA
    TMA --- ---
    Jak se dělá evoluce
    Jan Zrzavý, David Storch, Stanislav Mihulka

    http://www.osel.cz/index.php?clanek=707
    http://www.kosmas.cz/detail.asp?cislo=106850&afil=1062
    Bohužel rozebráno.

    Z této knihy pochází ukázka: Hledání genetických příčin mužské homosexuality
    http://scienceworld.cz/biologie/hledani-genetickych-pricin-muzske-homosexuality-3031

    Reakce na příslušnou pasáž: Znovu ke genetické predispozici mužské homosexuality: souvislost s plodností žen?
    http://scienceworld.cz/biologie/znovu-ke-geneticke-predispozici-muzske-homosexuality-souvislost-s-plodnosti-zen-2163
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    LA_BETE: Ale někdy je člověk unavenej a chce se jen nechat unaset, byt jako ostatní...neznat, nevidet, nepremyslet....Určite jsem asocial, ale nekdy kdyz jsem ve společnosti a vsici si tam vyprovej o detech, o maznelkach o..... a ja na ne koukam a rikam si...tak tady si asi moc nepokecam.
    ZIVA
    ZIVA --- ---
    no s tim stestim je to vazne dost zapeklity.-)) listikus: vim o cem mluvis.-))
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    WEWERKA: hmmmm ...
    LA_BETE
    LA_BETE --- ---
    LISTIKUS: no a myslíš že by to nešlo? život je jaký si ho uděláš, i když není stoprocentně "normální" tak každý může být šťastný.
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    MRNOUS: ja vím že jsem nezodpovědnej a účastním se neprosto nevhodných akcí =o)
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    LISTIKUS: to mas z toho, ze chodis na vanocni besidky :)))

    ale jinak chapu ..
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    včera jsem byl na vanočním představení ve školce..... A chci byt normalní, tak moc chci byt normalní. Mit syna, postavit dum, zasadit strom, mít hezkou chytrou a rozumnou ženu, normalne se bavit s ostatníma, uživat si své drobné starosti a pořídit si mastercard na vše ostatní.......
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    ECLECTICA: myslim, ze asi udelat tlusta cara jde .. napr. muj ex, ktery kratkym vztahem se mnou uznal, ze je teda zenska a ze teda podstoupi operaci, coz skutecne udelal a jiz jako zena se odstehoval do ameriky .. tomu rikam tlusta cara :))

    ja tlustou caru tak napul delam a nedelam .. delam tam, kde si s tema lidma nemam co rict a vlasten jsem ji udelal uz davno (byt to za sovji minulost povazuju, minimalne v tom smyslu, ze to byla jista skola zivota, jak veci nedelat :)), ale co se tyce prechodu z jedne role do druhe a vztahu tech lidi, se kterymi ten vztah bud mit musim nebo chci, tak tam se snazim o jiste premosteni a teprve az to, pokud to, druha strana nebude chtit akceptovat, tak budu delat tlusrta cary :)

    ad skatulka lgbt/queer .. ani nevadi (za lesbu me vetsinou nikdo neoznacuje, a byt me z toho obcas okoli podezriva, me to nevadi, protoze to podezreni neni vubec opodstatnene:) .. asi by me vadilo byt oznacovan za trans, ciste proto, ze to nevyjadruje zadnou podstatu me osobnosti (ale ciste tu prekerni situaci, ktrou musim nejak resit) .. vadi mi byt oznacovan a vniman na holku, navic hetero :)) //ne ze bych mel neco proti hetero holkam :))
    TRESKA
    TRESKA --- ---
    SHEALA: Já si myslím, že je to každýho věc a že dost lidí se něčemu přízpůsobuje a někam se zařazuje, aby měl kam patřit...ono to asi i může vycházet z vývoje člověka, pračlověk žil v klanu a všichni od sebe odkoukávali chování a přizpůsobovali se tomu, v čemž já vidím ty normy.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: v zivote nedelas jen optimalni rozhodnuti :-) "kecat" nekomu do zivota i s temi nejlepsimi umysly je casto kontraproduktivni. Co kdyz treba, by ji to ze to musi svym pratelum rict, tak strainovalo, ze to nakonec neudela ? Ne kazdy je takovy extrovert. A tohle je vec ktera imho muze bolet tak, ze byt ta holka emo, tak uz asi spotrebovala vsechny ziletky sveta.
    (Neber me zas tak vazne, malo spani + moc kafe) Ale proste, si to chce resit po svym, jezismarja proc se kazdej musi prispusobovat njakym normam ? A i LGBT maji normy a stereotypy a vubec.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    SHEALA: já tomu rozumím, ale minimálně bych byla pro, aby dotyčná zvážila, zda je to opravdu optimální postup.
    Jenže já samozřejmě nemám v ruce žádné argumenty, jak se říká, v jejích mokasínách jsem neběhala, žejo.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    ECLECTICA: jasny, ale ono je to lip snesitelny kdyz se nekdo odstrihne sam, mnez kdyz mu pak nekdo, o kom si myslel ze je kamarad, vrazi nuz do zad, a jeste ho v nich otoci. svet neni fer.
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: no, to ja take ne :-/
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: ona dotyčná psala právě o tom, jak postupně odstříhává všechny ze života. Chápu, že ji k tomu asi žene nějaká psychická trýzeň, ale připadá mi to vůči okolí docela nefér. Rozhodně bych nechtěla přijít o kamarádku proto, že je z ní najednou kamarád...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam