• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LA_BETEQueer studies
    TMA
    TMA --- ---
    LISTIKUS: Příroda nesleduje žádný cíl. Z venku se může zdát, že ano, ale je to klam.

    GEKKO: Nejsem odborník na psy, ale slyšel jsem, že samečci psů jsou ochotni se pářit skoro s čímkoli. (Vždycky je tu šance, že to bude čuba.) Nebyla by univerzální bisexualita (přinejmenším u mužů) podobně vysvětlitelná?

    MAJKA: Kontinuum jako spojitá věc. Něco takového, že máš člověka, který je z 63,36 procent žena, ze 36,63 procent muž a z 0,01 procenta bezpohlavní.
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    MAJKA: to znamena, ze nejsou jen dva vyhranene poly (muzsky, zensky), ale ze je to cela skala od extremen muzskeho po extremne zensky a jedinci jsou na te ose rozptyleni :)
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    MAJKA: Myšleno spojitá.. tj nenabývá hodnoty pouze 'muž' a 'žena', ale třeba i 0,2muže + 0,8ženy
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: To já o té své taky netvrdím :) Ale ráda zpochybňuji takové to dogma o homosexualitě jako slepé vývojové uličce.. aby lidi přemýšleli, že to vůbec může být jinak..
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    GEKKO: co znamena veta "pohlavní identita je kontinuum"? kontinuum je neco nepretrziteho, probihajiciho stale, ne? a tvrzeni "pohlavni identita je probihajici" nerozumim ;]
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GEKKO: no já taky netvrdím, že je to udržitelná hypotéza... ale třeba se k něčemu kloudnému dobereme :)
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: Jasně já taky věřím, že orientace a pohlavní identita je kontinuum.. a v zásadě asi každý člověk se může CHOVAT bisexuálně.. ale ten mechanismus s těmi pravěkými lovci by podle mě vedl k převaze čistých bisexuálů v populaci..
    TMA
    TMA --- ---
    ECLECTICA, LURA: Tohle zavání skupinovým výběrem. A s tím nemohu souhlasit.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    GEKKO: jak jsem psala níž, myslím, že to kontinuum tu je, nicméně s ta křivka distribuce má maxima na krajích.
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    ECLECTICA: Hmm.. to by znamenalo, že lidi jsou v zásadě bisexuálové (nebo bigendeři).. a to podle mě neodpovídá realitě.
    GEKKO
    GEKKO --- ---
    LISTIKUS: S tímhle bych docela souhlasila.. v posledních pár tisíci letech byla určitě hnací silou vývoje člověka spíš kulturní než přírodní evoluce (i když se od sebe asi nedají úplně oddělit a fungují docela podobně)
    LURA
    LURA --- ---
    LISTIKUS: Neřekla bych, že příroda "přemýšlí" takhle dopředu, ona je spíš hravá a zkouší všechno možné :-)
    LISTIKUS
    LISTIKUS --- ---
    A nemůže být Homosexualita, takový ten bod, kdy se příroda rozhodla, že je třeba stvořit něco co společnost posune kupředu. Hetero mají nakodované, že musí mít děti, uživit je a pak umřít-no prostě honička.....ale co homo....ty maji čas, nemají děti....tudiž možnost přemýšlet a přicházet s inovacemi.
    LURA
    LURA --- ---
    ECLECTICA: Prostě příroda je mnohotvárná, proč by se měla omezovat? V lese budeš mít třeba převahu nějakých stromů a jiných druhů stromů tam bude míň - a taky se třeba poměr mění s nadmořskou výškou nebo složením půdy. To ale neznamená, že když je tam nějakých druhů míň, že jsou zbytečné :-)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    MAJKA: jako "někdo je extrémně malý, někdo je extrémně vysoký a někdo je gay?" :)
    MAJKA
    MAJKA --- ---
    nejsem si jista, ze je v tom uplne nejaky vyssi zamer prirody/bozi/jakykoliv. ja osobne vnimam homosexualitu, transsexualitu, a jine sexualni anomalie jako proste variace prirody, stejne jako existujou anomalie v telesnem vyvoji, tak existuji anomalie v dusevnim vyvoji ci sexualite. doufam, ze to pro vas nebude vyznivat nejak urazlive..neni to tak mysleno
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    BAGHICEK: vcera jsem vyvinul do dokonalosti teorii, proc me v lednu vyhodi z prace ( konec zkusebky, 4 tydny dovolene, tedy nemusi rozepisovat smeny, kazdy den neco zapomenu udelat, kazdy den volam nadrizeneho atd....) a pak jsem stravil s nadrizenou hodinu v kanclu, kde mi vysvetlovala, ze je ani nenapadlo me propustit, ze v lednu se budou hromadne propoustet uplne jini lide :ROFL ale to uz jsme hodne OT, i kdyz to ukazuje, jaky "cit" pro uspesne teorie mam :ROFL
    BAGHICEK
    BAGHICEK --- ---
    KAWALSKI: to je ovsem skoda, ze nevyvijis :-)
    KAWALSKI
    KAWALSKI --- ---
    ECLECTICA: mam pocit, ze presne z tohoto duvodu ;-) u zvirat preci take gay pary kadou "potomstvo" a to pak vychovavaji, nebo vychovavaji potomky zemrelych bio rodicu. alspon u tucnaku o tom byl pekny clanek. ja radsi teorie nevyvijim, vim, jak by to dopadlo :lol:
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KAWALSKI: ale já to taky nějak vehementně nezastávám, jen přemýšlím, jaké mechanismy by k tomu mohly vést, respektive, v čem může být homosexualita z hlediska populace výhodná.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam